Editörler : E.Kayı Han
12 Temmuz 2024 00:30

Ağır Cezada Ömür Geçer mi?

Selam herkese. Neredeyse 3 yıllık katibim, ağır cezada başladım devam ediyorum. Duruşmacıyım. haftada 1 güne çıkıyorum ve o dosyalar muamelelerini vs yapıyorum haliyle. Ama inanın 3 yıldır çok sıkıldım. Millete bakıyorum özellikle ağır cezada olmayanlara ne güzel arada duruşmasız haftaları oluyor, adli tatil sonrası ilk haftaları boş oluyor, bayramlardan önce sonra duruşmalar olmuyor. Biz full+full+full duruşma yapıyoruz başka adliyedeki ağır cezacı arkadaşlarda öyle gibi geliyor bana. Çok çalışıyoruz sitemi etmeyeceğim işine gelmeyen istifa eder gider o konuda laf etmiyorum yanlış anlamayın. Sadece inanın çok bunaldım. Ne diyorsunuz yıllarca ağır cezada çalışılır mı? Saçımda aklar çıkmaya başladı, stres, sinir. Duruşmalar deseniz burada yazamayacağım şekilde kötü geçiyor başkan sendromları malum... İçimi dökmek istedim var mı benim durumumda olan beni anlayacak birileri?

kadiresref
Memur
12 Temmuz 2024 08:14

Ağır Ceza Mahkemesini bırakın Ağır Hapis Cezası alanların bile ömrü bir şekilde geçiyor

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
12 Temmuz 2024 09:25

Haftada 1 gün duruşma çok değil ki. Ama ağır ceza zor bir yer. 3 tane hakimin kaprisi bitmez.

12 Temmuz 2024 10:59

MirzaAfşar, Ben 4 yıldır arşivde çalışıyorum. Vallah gereksiz ıvır zıvır ek evrak, esastan yer yok, diye savcılık dosyalarını almalar, eski bulunamayan dosya numaraları (bir sürü hazırlık defterler, 1989 filan) yarısı eski sisteme kayıtlı yarısından çoğuna deftere bakıyoruz. Bir sürü emanetler filan gelip duruyor. Adamlar bıraksak, esastan hepsini getirecekler. Zamanaşımındayken en azından müdür bir görev veriyordum mesela tebligat çıkarma gibi, uyuşturuca bürosunda da kalem katibi olarak çalıştım ama bu kadar yorulmadım. Yazı yazmayı bile özledim. Tebligat çıkarmaya bile razıyım. Geçen sene kadro geldi. Ağır ceza yozıyor. İnfaz hakimliğini filan soracaktım.

katip1988
Daire Başkanı
14 Temmuz 2024 09:09

Bir dilekce ile yer degisikliği talep et, sürekli ayni yerre calismak zorunda degilsin

mardinlikatip47
Aday Memur
16 Temmuz 2024 08:14

Ah kardeşim ah ben neler çektim ağır cezada duruşma katibiyim halimi görsen şoka girersin

cevherdudayev1
Daire Başkanı
16 Temmuz 2024 09:04

çalıştığın ortam önemli dostluk varsa 24 saat duruşmaya çıksan yorulmazsın

Başkkatip1907
Aday Memur
26 Temmuz 2024 12:04

Geçer kardeşim, niye geçmesin.

Bluecan
Aday Memur
30 Temmuz 2024 16:11

Adalet bakanlığında ömür geçer mi ? Olarak düzeltilmesi gerekir