Editörler : Pangaea
12 Temmuz 2024 06:24

2024/1 yerleştirmenin en önemli detayı

Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Bağlı Ortaklıklarının 2021, 2022 ve 2023 yıllarına ait Genel Yatırım ve Finansman Programının Tespiti Hakkındaki Kararlarında da aynı kısıtlamaya yer verildiğinden; 1/1/2021 tarihinden sonra merkezi yerleştirme veya kurumsal sınav sonucuna bağlı olarak kamu iktisadi teşebbüslerine ait pozisyonlarda göreve başlatılanların, bulundukları pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibarıyla ihraz ettikleri ünvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar hariç olmak üzere, üç hizmet yılını tamamlamış olmadıkça KPSS 2024/1 merkezi yerleştirme işlemlerine katılmaları, katılıp yerleştirilseler dahi göreve başlatılmaları mümkün olmayacaktır.

fb265
Daire Başkanı
12 Temmuz 2024 06:30

17/10/2023 tarihli ve 32342 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Bağlı Ortaklıklarının 2024 Yılına Ait Genel Yatırım ve Finansman Programının tespitine dair 16/10/2023 tarihli ve 7723 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının ?Sınavlar? başlıklı 7 nci maddesinin dördüncü fıkrasında; "1/1/2024 tarihinden sonra sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar 3 hizmet yılını tamamlamadıkça; mesleğe özel yarışma sınavıyla yardımcı olarak atanan kadrolar ile bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibariyle ihraz ettikleri unvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar hariç olmak üzere halen görev yaptıkları kuruluşlara veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamaz. Kamu Görevlerine ilk Defa Atanacaklar 12

İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik kapsamında merkezi yerleştirme işlemlerine ve bu maddenin ikinci fıkrası kapsamında yapılacak ilanlara başvuramaz, yerleştirilseler dahi atama işlemleri yapılmaz." hükmüne yer verilmiştir.

Bu itibarla, kamu iktisadi teşebbüslerine ait pozisyonları tercih edecek adayların, belirtilen istisnalar hariç olmak üzere üç (3) yıllık hizmet süresini tamamlamadıkça yerleştirme işlemlerine katılamayacaklarını göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

KPSS 2024/1 döneminde yerleştirme yapılacak Kamu İktisadi Teşebbüsleri şunlardır:

▪ Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü

▪ Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü

▪ Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

▪ Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü

▪ Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü

▪ Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü

▪ Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü

▪ T.C.Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü

▪ Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü

▪ Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü

▪ Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü

▪ Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü

▪ Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü ▪ Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü

▪ Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü

birtutamumut
Şube Müdürü
12 Temmuz 2024 07:23

Ben 2021/1'den sonra göreve başladım 2020/2 ile atanmıştım. 2021 Mart'ta göreve başladım. 3 yıl 4 ay olmuş. Ben şartı sağlıyorum. O yüzden 2021/1'den itibaren göreve başlama ibaresi pek mantıklı değil. Khk açık. 3 yıl hizmet şartını sağladıktan sonra no problem

proserpin
Aday Memur
12 Temmuz 2024 11:53

ne demek istiyor. 3 yıl orada zorunlu kalacaksın mı

fb265
Daire Başkanı
12 Temmuz 2024 12:13

Evet

proserpin, 3 ay önce

ne demek istiyor. 3 yıl orada zorunlu kalacaksın mı

avukat0808
Aday Memur
12 Temmuz 2024 12:15

Peki kitte çalışanlar mı tekrar kitlere başvuru yapamayacak? Yani sadece kitte çalışanları mı ilgilendiriyor hocam

fb265, 3 ay önce

Evet

fb265
Daire Başkanı
12 Temmuz 2024 12:32

Sözleşmeli olan her yer

avukat0808
Aday Memur
12 Temmuz 2024 12:34

Forumda öyle olmadığını iddia ediyorlar. Çok teşekkür ederim cevap için.

fb265, 3 ay önce

Sözleşmeli olan her yer

fb265
Daire Başkanı
12 Temmuz 2024 12:37

KİT olan yerler yukarda yazıyor. Bunlar hep sözleşmeli. KİT olmayan yerlerde var onlar kadrolu

avukat0808
Aday Memur
12 Temmuz 2024 12:39

Yani sözleşmeli bir kamu kurumunda çalışan kişi bu kitlere başvuru yapamayacak doğru anladım değil mi?

fb265, 3 ay önce

KİT olan yerler yukarda yazıyor. Bunlar hep sözleşmeli. KİT olmayan yerlerde var onlar kadrolu

yldrm11
Aday Memur
12 Temmuz 2024 12:43

arkadaşlar merhaba , bi üniversiteye kendi alımıyla sözleşmeli atandım 4 ay önce , eş ve aile birliği sağlayamadık bu yüzden tercih vermek istiyorum. şimdi ben 2022 puanımla 2024/1 şimdiki atamalarda KİTlere başvurabilir miyim ?

fb265
Daire Başkanı
12 Temmuz 2024 12:44

Hayir

yldrm11, 3 ay önce

arkadaşlar merhaba , bi üniversiteye kendi alımıyla sözleşmeli atandım 4 ay önce , eş ve aile birliği sağlayamadık bu yüzden tercih vermek istiyorum. şimdi ben 2022 puanımla 2024/1 şimdiki atamalarda KİTlere başvurabilir miyim ?

fb265
Daire Başkanı
12 Temmuz 2024 12:45

Kadrolu olanlara basvurabilirsin

yldrm11, 3 ay önce

KamuY1
Aday Memur
12 Temmuz 2024 12:53

Ben 2022 de atandım 2023 de göreve başladım sözleşmeli olarak şimdi yukarıda yazılı olan KİTlere başvuru yapabiliyor muyum

fb265
Daire Başkanı
12 Temmuz 2024 12:55

KİT lere yapamazsın sadece kitler değil sözleşmeli olnlarada yapamazsın . Ama kadrolu olanlara yaparsin

KamuY1, 3 ay önce

Ben 2022 de atandım 2023 de göreve başladım sözleşmeli olarak şimdi yukarıda yazılı olan KİTlere başvuru yapabiliyor muyum

F4ntomm
Aday Memur
12 Temmuz 2024 13:02

Birader üniversite kit mi? Adam üniversitede 4b sözleşmeli çalışıyor istifa edip 399 a geçecek.adama niye yanlış bilgi veriyorsun?
fb265, 3 ay önce

Hayir

F4ntomm
Aday Memur
12 Temmuz 2024 13:05

Bak birader milletin günahına giriyorsun bilip bilmeden yanlış bilgi veriyorsun bunun altından kalkamazsın.4b den 4b ye aynı unvanda geçiş yasak.4b den kit kurumlarına istediği gibi geçer kişinin keyfine kalmış hukuken hiçbir sorun yok.bilgin olmadan fikir verme kimseye.
fb265, 3 ay önce

KİT lere yapamazsın sadece kitler değil sözleşmeli olnlarada yapamazsın . Ama kadrolu olanlara yaparsin

fb265
Daire Başkanı
12 Temmuz 2024 13:09

Cumhurbaşkanı Kararının ?Sınavlar? başlıklı 7 nci maddesinin dördüncü fıkrasında; "1/1/2024 tarihinden sonra sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar 3 hizmet yılını tamamlamadıkça; mesleğe özel yarışma sınavıyla yardımcı olarak atanan kadrolar ile bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibariyle ihraz ettikleri unvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar hariç olmak üzere halen görev yaptıkları kuruluşlara veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamaz. Kamu Görevlerine ilk Defa Atanacaklar 12

İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik kapsamında merkezi yerleştirme işlemlerine ve bu maddenin ikinci fıkrası kapsamında yapılacak ilanlara başvuramaz, yerleştirilseler dahi atama işlemleri yapılmaz." hükmüne yer verilmiştir.

F4ntomm, 3 ay önce
Bak birader milletin günahına giriyorsun bilip bilmeden yanlış bilgi veriyorsun bunun altından kalkamazsın.4b den 4b ye aynı unvanda geçiş yasak.4b den kit kurumlarına istediği gibi geçer kişinin keyfine kalmış hukuken hiçbir sorun yok.bilgin olmadan fikir verme kimseye.

proserpin
Aday Memur
12 Temmuz 2024 13:30

yanlış bilgi vermeyin. eğer diploma ile kazanılmış unvan ise sözleşmeliden sözleşmeliye geçiş var diye biliyorum

yldrm11
Aday Memur
12 Temmuz 2024 14:30

TEİAŞ ARADIM ÖZLÜK PERSONEL BİRİMİNİ. KİTLER ARASI KISITLAMA O DİYO. SİZDE SORUN OLMAZ DEDİ. ZATEN ATAMANIZ YAPILDIKTAN SONRA İSTİFA ETMENİZİ İSTİYORUZ BOŞTA KALMAZSINIZ DEDİ

F4ntomm, 3 ay önce

fb265
Daire Başkanı
12 Temmuz 2024 15:34

kimsenin günahına girmiyoruz herkes durumuna baksın tercihhini yapsın. amacımız kimsenin madur olmaması yazar atanamazsa biri hem kendi giremez hem kendinden sonrakinin hakkı yenmiş olur

F4ntomm, 3 ay önce
Toplam 23 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi