Editörler : Pangaea

Kagiş
Müsteşar
15 Temmuz 2024 11:16

Ver mahkemeye de gör bak neler oluyor? Kemal Sunal'ın " Davacı " filmine döner o iş!))) Aman ben ettim, siz etmeyin dersiniz sonra! Maalesef bizim köyde durumlar böyle!

aa.gülçiçek1100, 11 ay önce
neye göre yetersiz görülecek öğretmen. buna okul müdürü mü karar verecek, okul müdürleri ya da buna karar verecekler çok mu yeterli? saçma. diyelim uyuşamadık, bize kafayı taktı biri.. kafasına göre bizi yetersiz görecek öyle mi mahkemeye veririm valla

thesupervisor
Aday Memur
15 Temmuz 2024 12:10

Müfettişler denetimlerde nelerle karşılaşıyor bir bilseniz. Siz iyi vir öğretmen olabilirsiniz; ama 1 milyonluk camiadaki herkesi kendiniz gibi düşünmeyin. -Yıllık plan hazırlamayan ve bunu dosyasında bulundurmayı kağıt israfı gören, derse hazırlık yapmayıp kazanımları telefon applerinden yazanlar, -Zümre mevzuatını bir kez dahi okumayıp önemini bilmediği için gereksiz zaman kaybı diyenler, -Sosyal kulüpler adına hiç bir çalışma yapmayanlar -Nöbet görevini gereği gibi icra etmeyen öğretmenler. Bu liste uzar gider. Tespitinde öğretmenin akademiye uğraması iyi olur. İkinci denetimde Gih'e alınacak kişi sayısı bir elin parmağını geçmeyecektir.

kimuni
Daire Başkanı
15 Temmuz 2024 12:48

aynen.

TayfurG01, 10 ay önce

Ayar vermenin iteat altına almanın susturmanın bir diğer yolu gibi görünüyorr,tabi halkımız bilir iyisini biz ne desek para etmez

kimuni
Daire Başkanı
15 Temmuz 2024 12:50

ya ne yapılması gerekiyor sayın kağış hoca hazretleri bir de sizin görüşünüzü alalım madem, ve ne tecrübe ettiniz onu da anlatın isterseniz?

NOT: tecrübe etmiş olduğunuz olay ile bu uyuşmayacaktır zira bu olayda öğretmenin özlük haklarına dokunma sözkonusu.

Kagiş, 10 ay önce

Ver mahkemeye de gör bak neler oluyor? Kemal Sunal'ın " Davacı " filmine döner o iş!))) Aman ben ettim, siz etmeyin dersiniz sonra! Maalesef bizim köyde durumlar böyle!

Kagiş
Müsteşar
15 Temmuz 2024 13:53

Hocam şunu söylemek istiyorum ki bizim memlekette işiniz avukata, adliyeye... vs'ye düşmesin! Evet, benim yaşamakta olduğum durum bu konuyla ilgili değil ama inanın hiçbir şey göründüğü ya da gösterildiği gibi de değil!

Tahliye sözleşmenizi avukat aracılığı ile işleme aldırıp icra takibi başlatıyorsunuz ve kiracınız 7 günlük yasal sürecin son günü kendi avukatı aracılığıyla kira kontratı ve tahliye sözleşmesindeki imza benim değil diyerek itiraz edip icra takibini durduruyor!! Şaka gibi! Adam emlâkçının ofisinde bizim yanımızda imzaladığı kontratı, tahliye sözleşmesi ve yüklenme senedindeki imzaları benim değil diyerek reddediyor ve icra takibi duruyor! İnanılır gibi değil!

Hadi o zaman tahliye davası açalım diyoruz bu sefer de önce arabuluculuğa başvurmanız gerekiyor ve ortalama 10 gün de onu bekliyorsunuz! 1 ayı geçti ve hâlâ kiracıya dava açamadık.!?)))

Onu bekle, bunu bekle bu işin sonu ne olur bilmiyorum ama hak aramak, hakkını korumak çok zor ki paranızla rezil oluyor ve haklıyken de mağdur oluyorsunuz!

kimuni, 10 ay önce

ya ne yapılması gerekiyor sayın kağış hoca hazretleri bir de sizin görüşünüzü alalım madem, ve ne tecrübe ettiniz onu da anlatın isterseniz?

NOT: tecrübe etmiş olduğunuz olay ile bu uyuşmayacaktır zira bu olayda öğretmenin özlük haklarına dokunma sözkonusu.

Hukukcu-hoca
Genel Müdür
15 Temmuz 2024 22:11

Şuanda da yasal olarak öğretmenlikte yetersiz görülenler müfettiş raporu ile memurluğa çekilebilir. Ömk ile sadece akademi şartı getirilmiş. Yani bu yeni bişi değil zaten.

Anuşirvann
Genel Müdür
15 Temmuz 2024 22:14

Hocam biz bunu defalarca söyledik fakat bazı arkadaşlar bunu yeni bir uygulama zannediyor. Sebebi ise kendi meslekleri ile alakalı kanun ve yönetmelikleri bilmiyorlar. Zaten var olan blr uygulamaya sadece akademi eğitimi şartı getirilmiş :)) Maksat akademi işe yarıyor desinler :))

Hukukcu-hoca, 10 ay önce

Şuanda da yasal olarak öğretmenlikte yetersiz görülenler müfettiş raporu ile memurluğa çekilebilir. Ömk ile sadece akademi şartı getirilmiş. Yani bu yeni bişi değil zaten.

crabnet355
Müsteşar
15 Temmuz 2024 22:21

kesinlikle, 657 de öyle maddeler var ki uygulansa işinden atılmanız bir ayı bulmaz..Yeni getirildi denilen maddeler meb iç işleyişinde zaten vardı.Fakat mahkemeler falan derken süreç uzuyordu.Bunu kanun haline getirdiler sadece..
ercanizma, 11 ay önce

Stres yapmayın bütün bunlar şu anda bile var . Rapor ile sizi memur yaparlar ama.uygulamada böyle bir şey yok . Hatta şu an 657 ile bile memuru atmak çok kolay . Ama uygulama da görülmediği için herkes 657 i kalkan saniyor . Darbe girişiminden sonra gördük en kralı bile saniye de kalktı makamından . Demem o ki adamın niyeti seni atmaksa kanuna gerek yok

crabnet355
Müsteşar
15 Temmuz 2024 22:23

öğretmenlerin en büyük sorunu kendilerini ilgilendiren mevzuatı okuyup öğrenmemeleridir.
Anuşirvann, 10 ay önce

Hocam biz bunu defalarca söyledik fakat bazı arkadaşlar bunu yeni bir uygulama zannediyor. Sebebi ise kendi meslekleri ile alakalı kanun ve yönetmelikleri bilmiyorlar. Zaten var olan blr uygulamaya sadece akademi eğitimi şartı getirilmiş :)) Maksat akademi işe yarıyor desinler :))

kimuni
Daire Başkanı
15 Temmuz 2024 22:51

ama 22 bin maaşla 2 yıl boyunca veya daha fazla süre boyunca çalışma ihtimali durumu var bu çok ciddi bir kayıp değil mi? ben istemem şahsen.

Hukukcu-hoca, 10 ay önce

crabnet355
Müsteşar
15 Temmuz 2024 23:24

Hocam yukarda yazdığım gibi keşke öğretmenler biraz okuyup araştırsa..Ne 22 bini hocam? lisans mezunu aynı derece aynı kademe bir öğretmen ile memur arasında 2025 TL fark var sadece..Uzmanlıkta ve Başöğretmenlikte evet fark var, artı 3500-4000 daha fark çıkar..Ama emekli maaşlarımız bile memurlarla aynı.Öyle yuzde 40-50 lik bir maaş kaybı yok yani
kimuni, 10 ay önce

ama 22 bin maaşla 2 yıl boyunca veya daha fazla süre boyunca çalışma ihtimali durumu var bu çok ciddi bir kayıp değil mi? ben istemem şahsen.

kimuni
Daire Başkanı
15 Temmuz 2024 23:29

akademi eğitimi sırasında 22 bin denmiş hocam ??

linki de vermiştim üstte felan bulamassanız söyleyin tekrar bulup vereyim linki. eğer bu bilgi yanlış ise bu başlık iptal çünkü sırf 22 bin tl maaşa razı olmadığım için açtım bu başlığı.

crabnet355, 10 ay önce
Hocam yukarda yazdığım gibi keşke öğretmenler biraz okuyup araştırsa..Ne 22 bini hocam? lisans mezunu aynı derece aynı kademe bir öğretmen ile memur arasında 2025 TL fark var sadece..Uzmanlıkta ve Başöğretmenlikte evet fark var, artı 3500-4000 daha fark çıkar..Ama emekli maaşlarımız bile memurlarla aynı.Öyle yuzde 40-50 lik bir maaş kaybı yok yani

crabnet355
Müsteşar
15 Temmuz 2024 23:30

Hocam o aday öğretmen için.Bize uygulanmayacak
kimuni, 10 ay önce

akademi eğitimi sırasında 22 bin denmiş hocam ??

linki de vermiştim üstte felan bulamassanız söyleyin tekrar bulup vereyim linki. eğer bu bilgi yanlış ise bu başlık iptal çünkü sırf 22 bin tl maaşa razı olmadığım için açtım bu başlığı.

kimuni
Daire Başkanı
15 Temmuz 2024 23:33

ciddi misiniz... ayyyy ... öyle ise çok ciddi bir yanlış anlama olacak. ya tam metnini paylaşmadıkları veya ortada yalan yanlış başlıklar olduğu için benim kafam karışmış olabilir. editor siz de bir yorum yapabilir misiniz eğer gerçekten bu arkadaşın dediği de doğru ise bu başlık bence değmeyecek daha yazmaya kapatılmasını rica edeceğim böyle bir yanlış anlama varsa. çünkü dediğim gibi ben 22 bin tlye 2 yıl veya daha fazla çalışmak istemediğim için açtım bu başlığı.

crabnet355, 10 ay önce
Hocam o aday öğretmen için.Bize uygulanmayacak

crabnet355
Müsteşar
15 Temmuz 2024 23:35

Eee yani hocam..Bütün omkyi okursanız 22 binin akademi de aday öğretmenlere ödenecek ücret olduğunu görürdünüz : )))
kimuni, 10 ay önce

ciddi misiniz... ayyyy ... öyle ise çok ciddi bir yanlış anlama olacak. ya tam metnini paylaşmadıkları veya ortada yalan yanlış başlıklar olduğu için benim kafam karışmış olabilir. editor siz de bir yorum yapabilir misiniz eğer gerçekten bu arkadaşın dediği de doğru ise bu başlık bence değmeyecek daha yazmaya kapatılmasını rica edeceğim böyle bir yanlış anlama varsa. çünkü dediğim gibi ben 22 bin tlye 2 yıl veya daha fazla çalışmak istemediğim için açtım bu başlığı.

kimuni
Daire Başkanı
15 Temmuz 2024 23:35

yoksa 5 yıllık öğretmenim ne adaylığı ...

Anuşirvann
Genel Müdür
16 Temmuz 2024 10:40

22 bin maaş sadede aday öğretmenler için geçerli hocam.

kimuni, 10 ay önce

Toplam 37 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi