Editörler : E.Kayı Han
13 Temmuz 2024 07:55

Mesai saatlerine uymamak

Arkadaşlar ben İstanbul'da mübaşirim. İtiraf etmeliyim ki işe geç geliyorum. Her gün mesai başladıktan 1,5 iki saat sonra işe geç geliyorum. Mesai saatleri içinde duruşma salonunda uyuyorum. Kalemde uzlaştırma yapıyorum. Ama hakim zile basıp da beni çağırıyor ya çok zoruma gidiyor. Ben iyi bir mübaşir miyim?

E.Kayı Han
Editor
13 Temmuz 2024 12:20

Değilsin

şahinkartalı
Aday Memur
13 Temmuz 2024 12:32

Müdüre tamam müdürüm, sen bir tanesin diyorum o da bana böyle tolerans gösteriyor. Sorun ben de mi müdür de mi?

E.Kayı Han, 1 yıl önce

Değilsin

E.Kayı Han
Editor
13 Temmuz 2024 12:55

İkinizde de. Mesaiye on - on beş dakika geç kalabilirsin bunda bir sıkıntı yok. Ama dediğin saatler ve mesai saatlerinde uyumak ve uzlaştırma yapmak doğru bir davranış değil.

şahinkartalı, 1 yıl önce

Müdüre tamam müdürüm, sen bir tanesin diyorum o da bana böyle tolerans gösteriyor. Sorun ben de mi müdür de mi?

şahinkartalı
Aday Memur
13 Temmuz 2024 13:37

Bu kul hakkı olur mu? Sonuçta mesai arkadaşlarım işe geldiği için ben gelmiyorum. Onlar beni idare ediyor. Onlar olmasa benim her gün zamanında mesaiye gelip kalemin kapısını açmam gerekli ama kalemin açıp mesaiye başlayan kalem arkadaşlarım olduğu için ben mesaiye riayet etmiyorum sanki mesai arkadaşlarım beni idare etmek zorunda diye düşünüyorum ve bundan hiç rahatsızlık duymuyorum.

E.Kayı Han, 1 yıl önce

İkinizde de. Mesaiye on - on beş dakika geç kalabilirsin bunda bir sıkıntı yok. Ama dediğin saatler ve mesai saatlerinde uyumak ve uzlaştırma yapmak doğru bir davranış değil.

Reamonn42
Memur
13 Temmuz 2024 13:53

Her gün mesaiye 1.5-2 saat geç kalmak evet kul hakkıdır. Ama bana sorarsan senin hiçbir suçun yok sana tutanak tutmayan müdürün ve o tutanağa imza atmayan hakimin suçu daha çok :) 15 dakika geç geldiği için yüzlerce soruşturma geçiren personel var bu bakanlıkta :)

şahinkartalı
Aday Memur
13 Temmuz 2024 14:11

Ama müdürüm bana dedi ki, sen mesaiye geç gelsen de olur, nasıl olsa bu kuralları kul koydu, A

şahinkartalı
Aday Memur
13 Temmuz 2024 14:13

Allah'ın Kuralı değil dedi. Benim adalet duygum biraz zayıf l Algılayamıyorum adalet ne.

şahinkartalı, 1 yıl önce

Ama müdürüm bana dedi ki, sen mesaiye geç gelsen de olur, nasıl olsa bu kuralları kul koydu, A

Kriminal27
Şef
13 Temmuz 2024 16:59

adam dalga geçiyor sizde güzel güzel cevap veriyorsunuz

şahinkartalı
Aday Memur
13 Temmuz 2024 18:39

Dalga geçmiyorum. Yalanım varsa canım çıksın.

Kriminal27, 1 yıl önce
adam dalga geçiyor sizde güzel güzel cevap veriyorsunuz
13 Temmuz 2024 18:59

işe gelmesen de seni idare ederler 10 gün işe gelme idare etsinler seni

Son Samurai67
Yasaklı
13 Temmuz 2024 21:21

adam trollüne başlık açmış millette sazan gibi cevap veriyor hey Allahım

şahinkartalı
Aday Memur
14 Temmuz 2024 06:20

Siz neye inanmadınız?

Son Samurai67, 1 yıl önce
adam trollüne başlık açmış millette sazan gibi cevap veriyor hey Allahım

katip1988
Daire Başkanı
14 Temmuz 2024 09:12

Yanında çalışan böyle biri varda ona söyleyemediklerini gelip burda yazıyorsan iyi bjr ego tatmin yöntemi. Diger türlü inandırıcı degil.

Hacı adem
Aday Memur
14 Temmuz 2024 17:21

iyi bir psikiyatriste görün sağlık durumun kötü Allah şifanı versin

Kartal -Yuvası
Aday Memur
14 Temmuz 2024 19:29

İroni mi yaptın sen :):):) Sevgili dostum keşke forumda ciddiyetten bu denli uzak başlıklar ve içerikler olmasa. Cidden sorunu olup yardım arayan camiadan arkadaşlarında işini zorlaştırıyorsunuz maalesef.

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
16 Temmuz 2024 10:04

Bu forumdakilerin %95'i ironi anlayacak kapasitede değil, yanlış ortamda ironi yapıyorsun.

Sivas35
Aday Memur
16 Temmuz 2024 11:37

trol olarak başlık açmamış, mesai arkadaşının yapmış olduğu bir yanlışı kendi yapmış gibi gösteriyor. belki açar okur da utanır diye

Fectum
Kapalı
16 Temmuz 2024 11:40

mübaşir arkadaş bundan sonra mesaiye o kadar geç kalmasın. sabahları erken çıksın evden.

16 Temmuz 2024 12:19

sen sus çok fazla bile çalışıyor bu haklara böyle adalet böyle rezalete bu kadar
E.Kayı Han, 1 yıl önce

Değilsin

06 Eylül 2024 22:34

Gündemde sürekli hibrit/esnek çalışma haber yapılıyorken, bazı ülkeler dört günlük mesaiye veya saat azaltmaya giderken bizim kurumlarda hala mesaiyle ilgili mazeretleri dikkate almayan amirler var. Biz bu yüzden ilerleyemiyoruz.

Birinin geçerli bir mazereti varsa ve bu mazeret çok istisnai bir durumsa 1-2 saatlik mazeret telafi edilir ya da adam çok çalışkan biriyse tamamen o saatlerde muaf tutulabilir. Çünkü başkasının 4 saatte yapacağı işi 1 saatte yapan bir personel bence her şeyin en iyisini hak ediyor. Ayrıca personellere yapılan işlem sayısına göre "ek ödeme" yapılması kararlaştırılırsa başarılı personeller hak ettiğini alır, başarısız olanlar yerinde sayar. Bu işleme göre ödeme başarılı/başarısız ayrımını netleştirir, yeri gelir mesaide idare etmede avantaja dönüşür.

Toplam 25 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi