Editörler : Pangaea
15 Temmuz 2024 23:45

Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Öğretmenlik

Sizce bu yeni kanundan sonra meslek yapılabilir olmaktan çıktı mı? Okuyanlara veya okuyacaklar tavsiyeniz nedir?

Sevdim-Seni
Genel Müdür
16 Temmuz 2024 12:19

ömk'nın uzman ve başöğretmen tazminatı almak dışında bana etkisi sıfıra yakın.

Yüzde 99,80'mize göre de öyle...

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
16 Temmuz 2024 12:25

Bu kanunda mesleği yapilabilirlikten çıkaran nedir?billmedigim için soruyorm

a1981
Müsteşar
16 Temmuz 2024 12:30

Ben meslek kanunu diye birşey bile görmüyorum.

Gördüğüm tek şey, 10 yılını bitirene 5bin, 20 yılını bitirene 10bin ekstra ödeme yapılacağıdır.

Bir de göreve yeni başlayacak olanlar için maalesef maddi ve manevi zorlu bir süreç var.

Geri kalan kısmından pek bir şey anlamadım.

MS0640
Aday Memur
18 Temmuz 2024 11:19

Uzmanlık vs.. emekliliğe yansımalı

tarihci2019
Aday Memur
18 Temmuz 2024 14:00

Sorduğun arkadaş neyi kastediyor bilmiyorum. Ben kendi gördüğümü söyliyim, görmekten çok kafamı kurcalayan kısım: öğretmenlerin görevleri kısmında bugün mecburi olmayan çok şey sayılmış, onu da geçtim eğitim öğretimle ilgili diğer işler şeklinde bir ibare de eklenmiş.

Bir iki örnek vermek gerekirse:

Yerel ve ulusal sınavlarda görev alırlar kısmına istinaden mesela ösym sınavlarında resen görev verebilirler mi?

Öğrencilerle ilgili etkinliklere katılır kısmı: haftalık ders programının dışındaki saatlerde veya haftasonu filanca sınava hazırlık kapsamında resen görev verebilirler mi?

Yani bugüne kadar isteğe bağlı yapılan işler bu ömk ile resen verilebilir mi?

Bir öğretmene karşı şahsi husumeti olan bir müdür veya okulda ağalık düzeni kurmuş bir müdür itaat etmiyor diye yalaka olmuyor diye ilgili öğretmene henüz yasalaşmamış ömk ile "yasal mobbing" uygulayabilir mi? Özellikle yazdım "yasal mobbing" ifadesini, öğretmenin yapacağı işler ve işini nasıl yapacağı bakımından kanun taslağında o kadar çok ayrıntı var ki bunların önemli bir kısmı mevcut okullarımızda fiziki koşullar müfredat ders süresi gibi nedenlerle uygulanamaz. Örneğin 40 dakikalık dersi her öğrencinin öğrenme stilini kapsayacak şekilde işleyebilir misin hocam?

SorunCevaplayıN, 10 ay önce

Bu kanunda mesleği yapilabilirlikten çıkaran nedir?billmedigim için soruyorm

crabnet355
Müsteşar
18 Temmuz 2024 17:18

Ömk da bizi çok bağlayan bir şey yok.Bu meslek kaç yıllardır yapılamaz durumda.Sadece öğretmencilik oynuyoruz

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
18 Temmuz 2024 17:51

yeni başlayanları biraz zorluyor. kadroya girdi mi çok da bi değişiklik yok ya

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
18 Temmuz 2024 18:32

ne değişti ki. sıfır

crabnet355
Müsteşar
18 Temmuz 2024 20:16

Aynen
şaşkın tarihçi, 10 ay önce
yeni başlayanları biraz zorluyor. kadroya girdi mi çok da bi değişiklik yok ya

feridun74
Şef
19 Temmuz 2024 14:54

asgari ücretliye zam yapmadılar ama tatile çıkmadan önce, dün vekiller kendi maaşlarına zam yaptılar... ne bekliyorsunuz ki.. umurlarında değil kendi menfaatlerine bakıyorlar. protesto kültürü canlanmalı. yeter ya hu

edebiyat47
Memur
20 Temmuz 2024 17:07

Öğretmen maaşlarını en yüksek yapsınlar.Başarılı öğrenciler ilk tercih verir. Başarı artar.

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi