Editörler : Lanet
18 Temmuz 2024 23:26

Tarım Bakanlığı Yeni Tayin Yönetmeliği

Yeni yönetmelikle birlikte Mazeret tayini hariç ili içi tayini kalkmış mı? Bilgisi olan var mı?

vethek12
Aday Memur
19 Temmuz 2024 08:24

İl içi mazeret tayini yapıyorlar mı veya ne yapmamız lazım? Mesela eşlerden biri 1. bölge ilçede diğeri 3. bölge ilçede ise nasıl bir yol izlememiz lazım?

maesahin
Genel Müdür
19 Temmuz 2024 09:00

İl içi tayin devam ediyor müstakil maddesi bile var buyurun :

İl içi yer değişiklikleri

MADDE 15- (1) Personelin, bu Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde aile birliği, sağlık ve can güvenliği mazeretleri ile engellilik ve terör eylemleri etkisi nedenleriyle il içinde yer değişiklikleri yapılabilir.

(2) Sağlık ve can güvenliği mazeretine dayalı olarak il içinde yapılacak yer değişikliğinde personel aynı hizmet bölgesi içinde mazeretinin karşılanabileceği başka bir hizmet alanına atanır. Bu şekilde mazeretinin karşılanamaması halinde il içinde ihtiyaç duyulan başka bir hizmet bölgesine atanabilir.

(3) Personel, il içinde bulunduğu hizmet bölgesinden daha alt hizmet bölgesindeki hizmet alanlarına atanma talebinde bulunabilir. Bu takdirde alt hizmet bölgesinde geçen hizmet süreleri ayrıldıkları bölge hizmetinden sayılır. Personelin bu fıkra uyarınca talepte bulunabilmesi için görev yaptığı hizmet alanında bir yıl çalışması şarttır.

(4) Bu madde kapsamında il müdürlüğü içindeki tayin talepleri valilikçe değerlendirilir. İl müdürlüğü dışında bölge ve kuruluş müdürlüklerine tayin taleplerinin ise değerlendirilmek üzere Genel Müdürlüğe intikali sağlanır.

maesahin
Genel Müdür
19 Temmuz 2024 09:03

Tayin yönetmeliği için lütfen tıklayınız

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/07/20240705-2.htm

sedat32
Aday Memur
19 Temmuz 2024 15:22

arkadaşlar yönetmeliği okudum 15.. madde sıkıntılı gibi duruyor onun için yazdım. mazeret tayini dışında tayini kapatmışlar gibi

trsalgado
Daire Başkanı
20 Temmuz 2024 03:54

iyice içine ettiler

elektronik49
Şube Müdürü
20 Temmuz 2024 12:18

Eğitim durumundan tayin hakkı veriliyor mu

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
20 Temmuz 2024 15:23

15.3 maddesi uyarınca alt ilçeye tayin imkanı var ama aynı düzey ya da üst düzeye atama yok. Muhtemelen genel tayin döneminde açılırsa puan usulüne göre tayin imkanı olacaktır.

sedat32, 3 ay önce

arkadaşlar yönetmeliği okudum 15.. madde sıkıntılı gibi duruyor onun için yazdım. mazeret tayini dışında tayini kapatmışlar gibi

santana10
Şube Müdürü
20 Temmuz 2024 17:24

Zorunlu yer değiştirme sadece müdürler içinmi ve başladı mı teknik ve sağlık personeli de zorunlu olurmu

sedat32
Aday Memur
20 Temmuz 2024 19:10

oda kaldırılmış

elektronik49, 3 ay önce

Eğitim durumundan tayin hakkı veriliyor mu

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
20 Temmuz 2024 23:43

Zaten yoktu maalesef.

sedat32, 3 ay önce

oda kaldırılmış

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
20 Temmuz 2024 23:48

Zorunlu yer değiştirme sadece ilçe müdürü, şube müdürü ve il müdür yardımcısı için var. İl müdürleri için de 5 yıllık süre sonunda Cumhurbaşkanı takdirine bağlı olarak var.

Diğer personel için zorunlu yer değiştirme yok.

santana10, 3 ay önce

Zorunlu yer değiştirme sadece müdürler içinmi ve başladı mı teknik ve sağlık personeli de zorunlu olurmu

sedat32
Aday Memur
21 Temmuz 2024 11:42

yönetmeliğin gizli maddesiydi eğitim durumu, yoktu ama (2018 de kaldırıldı), eğitim durumu tayini yapılıyordu.

YUSUF YILDIRIM, 3 ay önce

Zaten yoktu maalesef.

santana10
Şube Müdürü
31 Temmuz 2024 14:38

sendikalar tayin yönetmeliğine itiraz etmişler, özellikle müdürlerin rotasyonu konusunda.

eğer yönetmeliği bakanlık harfiyen uygulayacaksa birçok müdürün görev yeri değişecek. bu rotasyon işinde (müdürlere) uzun yıllardır vekaleten bakan müdürler de dahil mi belli değil. bakanlık yıllardır üzerinde çalıştığı tayin yönetmeliğini nihayet çıkardı ama onda da bir sürü belirsizlik var...

rtbzm
Aday Memur
05 Ağustos 2024 14:40

Bu yönetmeliğe göre eş durumuyla ilgili bir gelişme var mı? Yine 3 yıl mı? Genel yönetmeliğin hükümleri uygulanır diyor buna dayanarak eş durumu isteyebilir miyiz?

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
05 Ağustos 2024 14:46

Üç yıl derken sözleşmelilikten bahsediyorsunuz sanırım. Sözleşmeli personel için olan 3+1 kuralı kanunda düzenlenmiş olduğundan yönetmelikle değiştirilemez.

rtbzm, 2 ay önce

Bu yönetmeliğe göre eş durumuyla ilgili bir gelişme var mı? Yine 3 yıl mı? Genel yönetmeliğin hükümleri uygulanır diyor buna dayanarak eş durumu isteyebilir miyiz?

rtbzm
Aday Memur
06 Ağustos 2024 10:10

Evet Sözleşmeli ama kararname öncesi atandım

YUSUF YILDIRIM, 2 ay önce

Üç yıl derken sözleşmelilikten bahsediyorsunuz sanırım. Sözleşmeli personel için olan 3+1 kuralı kanunda düzenlenmiş olduğundan yönetmelikle değiştirilemez.

santana10
Şube Müdürü
06 Ağustos 2024 12:18

İl içi yer değiştirme uygulama talimatı çıkacak diyorlar bilgisi olan var mı ayrıca zorunlu tayin ol

santana10
Şube Müdürü
06 Ağustos 2024 14:43

İl içi yer değiştirme uygulama talimatı çıkacak diyorlar bilgisi olan var mı ayrıca zorunlu tayine tabi olan kadrolar içim bir uygulama başladımı tayinler çıkmaya başladı mı

Mehmetcan1717
Kapalı
06 Ağustos 2024 15:38

Bir gelişme yok sanırım. Yazı falan gelmemiş. Kurumun personelcisine sordum. 3 hafta önce gönüllü tayin yazmak isteyenler için gelmişti yazı.

santana10
Şube Müdürü
08 Ağustos 2024 15:07

İl içi tayin olan var mı arkadaşlar uygulama nasıl oluyor

Toplam 35 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi