Editörler : cihan27E.Kayı Han

tolgperperek
Daire Başkanı
19 Temmuz 2024 13:54

5510 lu memurun 6500 devlet 10000TL yapacak en kralı temmuz ödemesinden hesaplasan %35 den memur ancak 10600TL alır 5510 lusu, işçi her daim daha avantajlı.

erman., 10 ay önce

Artık eskisi gibi değil evet eski işçiler çok yüksek maaş bağlanıyor emekli olunca örneğin bizim işyerinde daha geçen hafta bir abi vardı 62 bağlandı. Ama artık öyle değil. 5510 sayılı kanun değişti 2008 sonrası sigorta girişi olanlar %35 bağlama oranı ile başlıyor 7200 gün dolunca her 1 yıla %2 veriyor bağlama oranı en fazla 50 ye çıkıyor. Eskiden bu oran %85 ti % 100 e çıkıyordu ama 2008 sonrası girişliler yani biz artık işçiliğin bir önemi kalmadı o yüzden memur olucam. Şuan bana hesaplattım böyle devam ederse bu artışla ileride alacağım emekli maaşı 14 bin

erman.
Aday Memur
19 Temmuz 2024 15:04

Dostum yukarıda ben ikramiye ve tediyeleri 12 ye bölüp maaşı ona göre hesapladım zaten iyice okumamışsın sanırım.

Mastakillah78, 10 ay önce

En düşük aldığınız bu ay ve ağustos ayı. Sen hele Nisan ayı bordronu at. 65k maaş aldınız. Yani en düşük memur aylığının 2 katından fazla.

erman.
Aday Memur
19 Temmuz 2024 15:06

Eskiyle kıyasladım zaten artık eskisi gibi 60 55 k emekli maaşı alamayacak kimse işçisi memuru kalmadı bu işin abo nun yükselmesi gerek

tolgperperek, 10 ay önce

5510 lu memurun 6500 devlet 10000TL yapacak en kralı temmuz ödemesinden hesaplasan %35 den memur ancak 10600TL alır 5510 lusu, işçi her daim daha avantajlı.

elektronik49
Kapalı
19 Temmuz 2024 17:16

Temizlik işçisi emekli olduğunda 50 bin alıyor mubendis 25 bine mahkum ediliyorsa o adalet sözcüğü sadece adliye duvarlarında duvar yazısı olarak kalmış demektir.

21 Temmuz 2024 09:47

Beyefendi memur sayfasına gelip insanları kışkırtmak için bu başlıkta size soru sordum. Siz de maaş ortalamasından bahsetmişsiniz. Ben diyorum ki Nisan 2024 bordronu paylaş.

-65k maaş aldın mı almadın mı?

- Yılda 52 gün tediye 2 maaş ikramiye + 12 maaş sence ortalama 26k yapması mümkün mü?

- Neden erkenden yüzde 27 lik dilime giriyorsun hiç düşündün mü?

Maaş mutemediyim ben boş yapma.

erman., 10 ay önce

Dostum yukarıda ben ikramiye ve tediyeleri 12 ye bölüp maaşı ona göre hesapladım zaten iyice okumamışsın sanırım.

skarner
Memur
21 Temmuz 2024 12:43

26 aldığınıza inanan çıkmaz boşa zorlama

meeemurrbeyy
Memur
24 Temmuz 2024 15:13

Kardeşim kimse işçi düşmanı değil ama göz görüyor bazı şeyleri ben 7/1 teknisyen kadrosunda 39 bin tl maaş alıyorum. Çoğu kurumlar kadroya uygun işte çalıştırmıyorlar masa başında vatandaşın derdini dinliyorum evrağını yapıyorum yapmazsam soruşturma yaşıyorum. ancak işçi arkadaşlar sabah yarım saat bizden önce geliyor yalnızca temizlik yapıyorlar.. evrak götür diyoruz iş tanımımda değil diyorlar. gel iki dk otur diyoruz iş tanımımızda değil diyorlar. kardeşim iş tanımı sadece temizlik olup ve başka hiç bir sorumlulukları olmayan işçiler 36 bin tl çıplak maaş + yemek parası + tediye + ikramiyeler alırken ortalamaları 50 60 bin tlleri bulurken sence memurdaki işçi düşmanlığı mantıklı geliyor mu kulağına ? Ama suç işçilerin değil suç biz memurların hala bi yandaş sendikaya takılmışlar milyonlarca koyun memur. ondan sonra işçilerin maaşı bizden neden yüksek. geç kardeşim adam gibi bi sendikaya senin de hakkın savunulsun sende adam gibi maaş almaya başla... yandaş olursan sesini çıkartamadan affedersiniz k*pek gibi çalışmaya mecbursun...

musa1992
Şube Müdürü
24 Temmuz 2024 15:54

Susayım dedim ama yeter artık.Kpss ile giren işçilere lafım yok.Kardeşim torpille taşeron oldunuz sonra hükümet bugüne kadar en büyük yanlışlardan birisi olan taşerona kadro verdi biz enayi miyiz sınavla memur olduk yoksa bizi kapıdan almazlardı.Memur asli personel en düşük memur , en düşük işçiden ne kadar az alıyor.Masabaşı çalışan işçi memurdan ne farkı var yüksek maaş alıyor.Yol, yemek işçiye var memura yok ne yaptı memur bu ülkeye.Hükümet zaten bizi sevmiyor bunu biliyoruz bir de memursen adında memuru savunmaya bir sendika yüzünden bu haldeyiz.Utanmadan ikramiye,tediyeyi işin içine katmadan az maaş alıyoruz propagandası yapıyorlar.Bu ülkede ne düzgün ki hükümet kendi asli personeline sahip çıkmıyor yardımcı personel asli personelden yüksek alıyor.Bu ülkeden aten ümidim yok adaletin olmadığı bir ülkede her şey olur. Susuyoruz diye tepemize çıkmayın

musa1992
Şube Müdürü
24 Temmuz 2024 15:59

Özel sektörde asgari ücret temizlik personeli her şey dahil 45-50 alıyor.Utanmadan az diyor.Kariyer meslek kadroyum temmuz maaşım 46.895.Yol,yemek cepten düşüyor maaş 42-43 e biz ağlamıyoruz. Bir gün gerçekleri gören bir hükümet geldiğinde görürürüz işçilerin ağlamalarını.Çapa kürek çalışan işçiye ver lafım yok temizlik , büro işçisinin maaşı memur hizmetliden düşük olmalı.

tolgperperek
Daire Başkanı
25 Temmuz 2024 09:28

%100 buna yalan diyen memur düşmanıdır.

musa1992, 10 ay önce

Susayım dedim ama yeter artık.Kpss ile giren işçilere lafım yok.Kardeşim torpille taşeron oldunuz sonra hükümet bugüne kadar en büyük yanlışlardan birisi olan taşerona kadro verdi biz enayi miyiz sınavla memur olduk yoksa bizi kapıdan almazlardı.Memur asli personel en düşük memur , en düşük işçiden ne kadar az alıyor.Masabaşı çalışan işçi memurdan ne farkı var yüksek maaş alıyor.Yol, yemek işçiye var memura yok ne yaptı memur bu ülkeye.Hükümet zaten bizi sevmiyor bunu biliyoruz bir de memursen adında memuru savunmaya bir sendika yüzünden bu haldeyiz.Utanmadan ikramiye,tediyeyi işin içine katmadan az maaş alıyoruz propagandası yapıyorlar.Bu ülkede ne düzgün ki hükümet kendi asli personeline sahip çıkmıyor yardımcı personel asli personelden yüksek alıyor.Bu ülkeden aten ümidim yok adaletin olmadığı bir ülkede her şey olur. Susuyoruz diye tepemize çıkmayın

elit-a
Memur
25 Temmuz 2024 17:45

Başka biride nedir bu memur düşmanlığı diye başlık açmış.

Toplam 31 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi