Editörler : crops35
21 Temmuz 2024 12:21

Kpss 2024 puanın bi önemi yok artık

2022 alımında neredeyse her yer dolduruldu.Duz memurluk anlamında rekor alımlar geldi.4250 MEB ve 248 adet 4001 alımı,yine tarihi iibf alımları ve sağlıkçı alımları gerçekleşti.Ozellikle Mühendislik alanında Makine,İnşaat, Elektrik muhendisliklerinde Aile Bakanlığının açtığı 109 mühendislik kadrosu ve Teias,Euas,TCDD gibi kurumların son dakika vuruşları bu bölümlerde puanları dibe çekmese de birçok kadronun doldurulacagi anlamını taşıyor.Ramazan Yetgin in bir sözü vardı.Aldıgınız puanın bir önemi yok.Bir sene 90 üstü puanla atanamazken öbür sene 85 ile rahatça atanabilirsiniz diye.Alimlar az olacak diyor bu işi düzenleyenler.O yüzden fazla umut bağlamayın bu işe.Ve gidin bir yerlerde işe girin.Zira 85-95 arası puan alanlar için bu iş zor.2026 sonrasına birçok kadro biriktirip seçim yatırımı yapacaklar.2024 te 90 ile atanamayan aynı bölümde 2026 kpss puanı ile rahatça atanacak diye düşünüyorum.

dgsdgsdgs
Kapalı
21 Temmuz 2024 12:38

Ne yapalım onu da bekleriz. O kadar emek veren bu işin peşini bırakmaz.

ROCKYBALBOA7777
Şube Müdürü
21 Temmuz 2024 12:47

Önümüzde koskoca 2 yıl var, neler olur neler bu 2 yılda.90 üstü alanın en azından 4001'den Düz memurluğa atanabileceğini düşünüyorum. 85'lere tabii ki düşmez ama 4 yıl önce de düşmüyordu. Merkezi alımlarda da herhangi bir değişiklik olmaz. Son 2 senede 300 avukat alınmış daha ne kadar az alınabilir. Zaten hiçbir zaman yüksek alınmadığı için 90'lari gecmisti.

ROCKYBALBOA7777
Şube Müdürü
21 Temmuz 2024 12:51

Son 2 senede tek istisna MEB. Orda da kadroların 4'te 1 inin yandığı söyleniyordu. Eğer öyle bir durum varsa hesap edildiği kadar alım olmamış demektir. 80 milyonun yaşadığı ve personellerin dengeli dağılmadığı ülke olduğumuz için alımlar illaki olur. Biz üstümüze düşeni yaptık, bundan sonrası gelişmeleri beklemek de. En kötü ihtimalle bir temel oluşturmuş olduk, 2 sene sonra her şey çok daha kolay olacak. 2022'de 89.8 yapan arkadaşım şimdi 92-93 bekliyor 3 aylık çalışma ile.

Kerem06061
Şef
21 Temmuz 2024 14:20

MEB +Tarım Orman +Gsb

ROCKYBALBOA7777, 9 ay önce

Son 2 senede tek istisna MEB. Orda da kadroların 4'te 1 inin yandığı söyleniyordu. Eğer öyle bir durum varsa hesap edildiği kadar alım olmamış demektir. 80 milyonun yaşadığı ve personellerin dengeli dağılmadığı ülke olduğumuz için alımlar illaki olur. Biz üstümüze düşeni yaptık, bundan sonrası gelişmeleri beklemek de. En kötü ihtimalle bir temel oluşturmuş olduk, 2 sene sonra her şey çok daha kolay olacak. 2022'de 89.8 yapan arkadaşım şimdi 92-93 bekliyor 3 aylık çalışma ile.

ROCKYBALBOA7777
Şube Müdürü
21 Temmuz 2024 15:05

Ben kimsenin bu sınava girip de 85 ile 4001'den atanacagini umut ettiğini sanmıyorum zaten. 2012'de atanan insanlar bile 87 filan almak zorundaydı en az. Benim alanımdan doğru düzgün alım yapilmadi tek problem zaten bu kadar alım yapılmıştır icra memurlarının da son atamada alınacak olması. Keşke onlar 2024'un 2. Alımına sarkıtılsaydi birçok insan 88'lerle atanabilirdi. Yine de umutsuz olmayin sadece bu 3 kurum mu var bu ulkede. Avukatlik alımı ise çok azdı belki o yükselebilir. 85'lere bende düşeceğini sanmıyorum da 90 alan adam ilk 3500'e girmis demektir. Bu kişinin boşta kalma ihtimali çok zor. Kendi alaninda atanamaz belki ama en kötü sözleşmeli olarak bir kuruma girebilir büro personeli olarak.

Kerem06061, 9 ay önce

MEB +Tarım Orman +Gsb

mrengineer98
Aday Memur
21 Temmuz 2024 16:07

Ya kardeşim sen ne diyorsun ya zaten her yıl aynı laflar yok artık alım olmaz yok bilmem ne ama her yıl aynı alım alınıyor. 1.olarak zaten avukat mühendis gibi adamlar toplamda bölümlerinden 400-500 atama olacak şekilde bilerek giriyorlar (toplam 4 atama döneminden bahsediyorum) ve bu hiçbir yıl bunun altına düşmedi hemen hemen hatta daha geçen mehmet şimşek açıklama yaptı artık tasarruf filan açıklama geçeli bir ay olmadı 2024/1 açıklandı kendi bölümümden bahsedeyim 143 tercih edilebilir kadro açmışlar buda demek oluyorki eem bu atamayla 88 i bile görecek senin mantığına göre 2022 de bitti diyen vardı sonra 2023/2 inanılmaz alım oldu yine aynı şeyi dediler yine artık almazlar filan dediler ve aynı şekilde devam ediyor alımlar.Amacınızı bilmiyorum rakip elemekmi başka birşeymi.Zaten mühendis ataması için giren adam 90 ve üstü alması gerektiğini bilerek giriyor ve hep geçmişte 90 ı geçen atandı atanmayan azdır.Tabi ordada mühendislikl branşı önemli belki inşaat için tabanı 92-93 diyebiliriz.Yani kısacası burda diyorsunki 85-95 alan iş baksın zaten 95 alan ilk 50 nin hatta 20-30 içindedir kendi branşında ilk atamada bile rahat atanır yani amaç ne çözemedim ama hakkında hayırlısı olsun :)

Rambo23
Memur
21 Temmuz 2024 17:13

Hee evet hatta atanmak için artık sadece sınava girmek yeterli olacak. Puanın önemi yokmuş he evet yok :)) millette bu tür şeylere inanıyor ya ne diyeyim :)) çok saflar çok
22 Temmuz 2024 09:19

Ramazan yetgin deyince aklıma geldi. Vakvak ağacı diye bir şey söylemişti ama gerçekte hiç öyle bir şey yok

ROCKYBALBOA7777
Şube Müdürü
22 Temmuz 2024 10:45

Adam zaten mitolojide vakvak ağacı olduğundan bahsedip meyveleri insan gibi olur diyordu...

furkan yedek, 9 ay önce
Ramazan yetgin deyince aklıma geldi. Vakvak ağacı diye bir şey söylemişti ama gerçekte hiç öyle bir şey yok
22 Temmuz 2024 14:37

düşündüğümüz vakit ilk akla gelenler keremin dedikleri oluyor ama belli olmaz. mesela kim derdi ki pandemi olacak, kim derdi ki eyt çıkacak alımlar fazlalaşacak. ileride alımları etkileyecek iki şey var aklıma gelen. Besim tibuk kafasında devletleşme karşıtı biri iktidara gelirse alımlar durur, bir de teknolojinin ilerleyişi
Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi