Editörler : Pangaea

mikkaa
Şef
23 Temmuz 2024 08:45

"Madde 104 ? (Değişik: 13/2/2011 - 6111/106 md.)

A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir..."

Kanunun ilgili bölümünü yukarıya yapıştırdım. Nasıl oluyor da 5 hafta aktarabilir demiyor diyebiliyorsunuz? Ayrıca bu arkadaş özelinde doğumdan önceki 3 haftanın dışında kalan fiilen çalışmadığı günleri nasıl doğum sonrasına aktarabiliyorsunuz?

Beni yanıltan yada soru soranın konuyu tam aktaramadığından kaynaklanan bir husus var ise bilemem. Hiç bir doktor miadı 40 haftanın dolumundan önceye veremez. Doğumdan önce düzenlenen raporda miad tarihine göre hazırlanır. 29 Temmuz gelmediğine göre çocuk doğmadı daha, bu sebeple 29 Temmuzu 40. haftanın dolduğu gün olarak kabul edip hesaplamasını öyle yaptım. Miada göre belirlenen 40 hafta dolmadan erken doğum olursa erken doğduğu gün kadar süre hesapladığım güne eklenir.

Sevdim-Seni, 12 ay önce

hayır 5 haftasını demiyor, tamamını aktarabilrisin diyor.

"Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin

kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir"

karışık hesaplara gerek yok. İzin her türlü 16 haftadır. Çocuk ölsede, ölü doğsada, hatta anne ölsede her türlü -çoğul gebelik harıç- 16 haftadır.

İstersen okulda doğum yap yine 16 haftadır.

Sevdim-Seni
Genel Müdür
23 Temmuz 2024 10:42

"Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir."

mikkaa, 12 ay önce

"Madde 104 ? (Değişik: 13/2/2011 - 6111/106 md.)

A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir..."

Kanunun ilgili bölümünü yukarıya yapıştırdım. Nasıl oluyor da 5 hafta aktarabilir demiyor diyebiliyorsunuz? Ayrıca bu arkadaş özelinde doğumdan önceki 3 haftanın dışında kalan fiilen çalışmadığı günleri nasıl doğum sonrasına aktarabiliyorsunuz?

Beni yanıltan yada soru soranın konuyu tam aktaramadığından kaynaklanan bir husus var ise bilemem. Hiç bir doktor miadı 40 haftanın dolumundan önceye veremez. Doğumdan önce düzenlenen raporda miad tarihine göre hazırlanır. 29 Temmuz gelmediğine göre çocuk doğmadı daha, bu sebeple 29 Temmuzu 40. haftanın dolduğu gün olarak kabul edip hesaplamasını öyle yaptım. Miada göre belirlenen 40 hafta dolmadan erken doğum olursa erken doğduğu gün kadar süre hesapladığım güne eklenir.

mikkaa
Şef
23 Temmuz 2024 10:51

Aynı şeyi bende söylüyorum ama siz sanki doğum 8 hafta erken gerçekleşecekmiş/gerçekleşmiş gibi 16 haftanın tamamını doğum sonrası kullanır diyorsunuz. Burada öyle bir şey yok. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.

Sevdim-Seni, 12 ay önce

"Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir."

Sevdim-Seni
Genel Müdür
23 Temmuz 2024 11:19

Öğretmen doğuma 4 hafta kala izne ayrıldı. Doğum öncesi 4 hafta izin kullanacaktı ama doğum izne ayrıldığı gün gerçekleşti ve 4 haftalık doğum öncesi iznini kullanamadı.

İşe bu madde burada devreye giriyor:

kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave

edilir."

mikkaa
Şef
23 Temmuz 2024 11:37

Peki size bir soru:

İlgilimiz öğretmen. Beklenen doğum tarihi 22 Ağustos. 1 Temmuz'a kadar çalıştı yaz tatiline ayrıldı. Doğum sizin dediğiniz gibi 25 Temmuz'da 4 hafta erken gerçekleşti. Bu durumda 25 Temmuz'dan sonra 16 haftamı kullanır yoksa 1-25 Temmuz arası fiilen çalışmadığı süreyi bu 16 haftadan düşer misiniz?

Sevdim-Seni, 12 ay önce

Öğretmen doğuma 4 hafta kala izne ayrıldı. Doğum öncesi 4 hafta izin kullanacaktı ama doğum izne ayrıldığı gün gerçekleşti ve 4 haftalık doğum öncesi iznini kullanamadı.

İşe bu madde burada devreye giriyor:

kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave

edilir."

Sevdim-Seni
Genel Müdür
23 Temmuz 2024 12:00

1 temmuzdan sonra izin devretme yok,

doğum öncesi izin süresi 1 temmuzda her durumda başlar.

Bu başlığa ilk cevap verdiğimde de yazdım. Öğretmenin izni her durumda 1 temmuzda başlar 20 ekimde biter.

mikkaa, 12 ay önce

Peki size bir soru:

İlgilimiz öğretmen. Beklenen doğum tarihi 22 Ağustos. 1 Temmuz'a kadar çalıştı yaz tatiline ayrıldı. Doğum sizin dediğiniz gibi 25 Temmuz'da 4 hafta erken gerçekleşti. Bu durumda 25 Temmuz'dan sonra 16 haftamı kullanır yoksa 1-25 Temmuz arası fiilen çalışmadığı süreyi bu 16 haftadan düşer misiniz?

pawofeagle
Aday Memur
23 Temmuz 2024 12:46

13 haziran 32. hafta dolduğu tarih. 17 temmuzda is s37. hafta doldu ve raporlar idareye verildi. doğum sezeryan olacağı için 40. haftayı beklemeyecek doktor ve 38 hafta 5 günlükken 29 temmuzda doğum gerçekleşecek.

Doğum öncesi 8 hafta haktan 32-37 arasında seminer döneminde çalışılan 2 hafta sonraya eklenebilir öyle biliyorum ben.

ama doğum 40. hafta değilde 38 hafta 5 günlük olacak o rada 1 hafta 2 günlük fark var o azam dilimi sonraya eklenebiliyor mu?

mikkaa, 12 ay önce

Açıkçası arkadaşın verdiği tarihlerde sıkıntı var. 13 Haziran 32. haftanın dolduğu mu başladığı mı tarih? Eğer başladığı tarih ise(kendisi öyle yazmış) nasıl 37. hafta 17 temmuzda(24 üne gelmesi gerekir) doluyor. 37. hafta 17 temmuzda doluyorsa doğum nasıl 29 Temmuzda gerçekleşiyor? Doğum için verdiği tarihte 40. haftanın dolduğu tarihe denk gelmiyor. Karışık biraz. :)

Pelinin1
Daire Başkanı
23 Temmuz 2024 12:58

Sizin bi algı sorunu mu var ? Kaç defa yazacağız?

İzniniz 1 temmuzda başlayacak 21 ekim de iş başı

Nesini anlamıyorsunuz?

ice.mann
Memur
23 Temmuz 2024 13:17

evet o da eklenir. doğumda 40 haftadan önce kalan kısım ve 1 temmuza kadar olan fiili çalışılan süre doğum sonrasına aktarılır. 8 haftanın üstüne onlar eklenir.

pawofeagle, 12 ay önce

13 haziran 32. hafta dolduğu tarih. 17 temmuzda is s37. hafta doldu ve raporlar idareye verildi. doğum sezeryan olacağı için 40. haftayı beklemeyecek doktor ve 38 hafta 5 günlükken 29 temmuzda doğum gerçekleşecek.

Doğum öncesi 8 hafta haktan 32-37 arasında seminer döneminde çalışılan 2 hafta sonraya eklenebilir öyle biliyorum ben.

ama doğum 40. hafta değilde 38 hafta 5 günlük olacak o rada 1 hafta 2 günlük fark var o azam dilimi sonraya eklenebiliyor mu?

mikkaa
Şef
23 Temmuz 2024 13:23

Tarihleri net verdiniz şimdi oldu.

Sizin 13 Haziran'dan 1 Temmuz'a kadar 2 hafta 4 gün fiili çalışmanız ile doğumun 1 hafta 2 gün erken olması sebebiyle toplamda 3 hafta 6 günü doğumun gerçekleştiği tarihten itibaren başlayacak 8 haftaya ekleyip genel toplamda doğumdan 11 hafta 6 gün sonra işbaşı yapmanız gerekir.

Bu hesaba göre 19 Ekim son izin gününüz oluyor. 20 Ekim pazara denk geldiğinden 21 Ekimde işbaşı yapmanız lazım.

Allah analı babalı büyütsün, hayırlı bir evlat olmasını dilerim. Gözünüz aydın olsun şimdiden.

pawofeagle, 12 ay önce

pawofeagle
Aday Memur
23 Temmuz 2024 16:21

her görüşe açığım ama Yorumlarınız saygı çerçevesinde olursa sevinirim lütfen...

Pelinin1, 12 ay önce

Sizin bi algı sorunu mu var ? Kaç defa yazacağız?

İzniniz 1 temmuzda başlayacak 21 ekim de iş başı

Nesini anlamıyorsunuz?

pawofeagle
Aday Memur
23 Temmuz 2024 16:23

Çok teşekkürler Yardımınız ve iyi dilekleriniz için.

mikkaa, 12 ay önce

Tarihleri net verdiniz şimdi oldu.

Sizin 13 Haziran'dan 1 Temmuz'a kadar 2 hafta 4 gün fiili çalışmanız ile doğumun 1 hafta 2 gün erken olması sebebiyle toplamda 3 hafta 6 günü doğumun gerçekleştiği tarihten itibaren başlayacak 8 haftaya ekleyip genel toplamda doğumdan 11 hafta 6 gün sonra işbaşı yapmanız gerekir.

Bu hesaba göre 19 Ekim son izin gününüz oluyor. 20 Ekim pazara denk geldiğinden 21 Ekimde işbaşı yapmanız lazım.

Allah analı babalı büyütsün, hayırlı bir evlat olmasını dilerim. Gözünüz aydın olsun şimdiden.

Toplam 32 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi