Editörler : E.Kayı Han
25 Temmuz 2024 17:41

İşe Gelmeyen Memur

Arkadaşlar işe başlayalı tam aşağı yukarı 1.5 yıl oldu. 1.5 yıl boyunca hiç izin kullanmadım ve sadece 9 gün raporlu olduğum gün sayısı var. Öğle arası bile kurumdayım, yemek molası haricinde vatandaşı asla geri çevirmiyorum. Yani 120 kişinin çalıştığı bir kurumda belki işe en çok gelen benimdir, bunun için asla takdir beklemiyorum. Çalıştığım birime günde 30 vatandaş + 50 evrak geliyor. Toplam aşağı yukarı 500 işlem yapıyorum. Yanımda bir mühendis var beraber çalışmamız gerekiyor. Ancak adam haftanın her günü saçma sapan mazeretlerle işe gelmiyor, geldiğinde de asla bilgisayarını açmıyor. Sigara ve çay içip kurumu terkediyor. 8 saatlik mesaide odasında oturduğu süre 30 dk yoktur. Sürekli işi çıkıyor ve işi hiç bitmiyor. 20 günde yaptığı işlem 10'u geçmezken ben günde 500 işlem yapıyorum, ayrıca vatandaşa çok kötü davranıyor, defalarca şikayet etti vatandaş yine birşey olmadı. Kes sesini, otur şuraya, konuşma, sus, cahil gibi ifadeler söylüyor vatandaşlara. İdareye 50 defa söyledim, müdüre söyledim. Ne yapayım söz dinlemiyor idare et diyorlar. Bende bakanlığa şikayet etmek istediğimi söyleyince, ona birşey olmaz olan sana olur, sen kurumu şikayet et bak neler oluyor tarzında ifadeler söylüyorlar. Ben tek çalışayım gözüm görmesin bu kadar zoruma gitmez dedim, onuda yapmıyorlar. Bugün tekrar konuştum, o adam mühendis sen ona baş gelemezsin diyorlar. Gerçekten çok sıkıldım, ne yapacağımı bilmiyorum. Mental olarak hergün yoruluyorum.

25 Temmuz 2024 20:00

Merhaba beyefendi. Bu dağ ayısını hizaya getirmek için yapacaklarınızı aşağıda, maddeler halinde sıralıyorum. Bu yol çetrefilli ve tozlu da olsa, şafakta zafer vardır.

1) Kurum içi dilekçenizi 2 nüsha hazır ederek, sıra numaralı ve imzalı şekilde sicil amirinize teslim ediniz.(1 nüshası ileride olası mahkeme vaziyetleri için sizde kalacak)

2) Bir koldan da aynı yazıyı CİMER'e ileteceksiniz.

3) Her yerde ver her mekanda bu kişi hakkında yetkili personellere bilgi vereceksiniz. Yaptığı alçaklıkları bir bir anlatacaksınız. Bülbül olup şakıyacaksınız. Namussuzlardan korkmayacaksınız ki namuslular ezilmeye devam etmesin.

4) Zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır.

5) Koparsa kıyamet kopsun, yeter ki adalet yerini bulsun.

Başaracağınıza inanıyorum, hürmetler...

murat_326
Şube Müdürü
25 Temmuz 2024 23:15

Bence cimere yazma sıkıntı olabilir

murat_326
Şube Müdürü
25 Temmuz 2024 23:16

Sendikana dilekce yazdır idareye ver

lisans mezunu
Kapalı
26 Temmuz 2024 10:42

sen vazifeni yapmakla mükellefsin başkasının görevi, yapa ne yapıp yapmadığı seni alakadar etmez

lisans mezunu
Kapalı
26 Temmuz 2024 10:46

Hem sen kimsin ki mühendisin işine karışmaya kalkıyorsun, bence yukarıda ki söylediklerine istinaden çoktan ceza almalıydın

lisans mezunu
Kapalı
26 Temmuz 2024 10:55

şunu da eklemek gerek, yanında ki mühendis sana amirlik yapıyorsa ,görev tevdi ediyorsa karşındaki kişiye amir olmadığını hatırlatırsın o kadar, yoksa kimin ne yaptığına karışırsan ,hatta ispiyonculuk yaparsan disiplin cezaları alabilirsin

ice.mann
Memur
26 Temmuz 2024 13:16

ona bişey olmaz, amirlerin öyle diyorlarsa amirinin sözünü dinle bence.

dixonkinq
Aday Memur
02 Ağustos 2024 05:32

Bazı yorumlarda gördüğüm kadarıyla benim yanımdaki şahsın yaptığı gibi işe gelmeyip, işini yapmayıp 85 milyonun hakkına girip maaşınıda afiyetle yiyen insanlar var zorlarına gitmiş. Allah korkusu denen birşey kalmamış. Yanımdaki şahıs benim üstüm değil, aynı işi yapmakla mükellef olan birisi sadece, seni alakadar etmez, sen kimsinki ne demek? Sokakta geziyor, şehirdışına gidiyor, kafasına göre hareket ediyor. Mesai saatleri içerisinde kurumdan çok dışarda bulunuyor. O adamın başına birşey gelse dışarda ilk bana soracaklar bu adam nerde diye, gelmediyse neden idareye söylemedin diyecekler. Aynı zihniyete sahip insanlar görmek gerçekten üzücü.

dixonkinq
Aday Memur
02 Ağustos 2024 05:37

Hocam ruhsatsız silah taşıyor, arada çıkarıyor temizliyor, bakımını yapıyor. Korktuğum için değil ama o kadar şikayetten sonra yine birşey olmazsa ben zararlı çıkarım. 120 kişinin 110 kişisi adamı sevmiyor, beni herkes seviyor 4 şefe rica ettim müdür beyle saatlerce bu konu üzerinde konuşup ricacı oldular. Yine nafile, adam söz dinlemiyor diye işin içinden çıkıyorlar.

Halkadami89, 5 ay önce

Merhaba beyefendi. Bu dağ ayısını hizaya getirmek için yapacaklarınızı aşağıda, maddeler halinde sıralıyorum. Bu yol çetrefilli ve tozlu da olsa, şafakta zafer vardır.

1) Kurum içi dilekçenizi 2 nüsha hazır ederek, sıra numaralı ve imzalı şekilde sicil amirinize teslim ediniz.(1 nüshası ileride olası mahkeme vaziyetleri için sizde kalacak)

3) Her yerde ver her mekanda bu kişi hakkında yetkili personellere bilgi vereceksiniz. Yaptığı alçaklıkları bir bir anlatacaksınız. Bülbül olup şakıyacaksınız. Namussuzlardan korkmayacaksınız ki namuslular ezilmeye devam etmesin.

dixonkinq
Aday Memur
02 Ağustos 2024 06:07

Saçlarım dökülmeye başladı 1.5 yıldır çözüm bulamadım ve herhalde dişimizi sıkmayada devam edeceğiz. Tekrar tek tek açıklıyorum sanırım anlamadı bir arkadaş. 8 saatlik mesai süresi içerisinde işe 5-6-7 saat uğramıyor. Geldiğinde odasında 30 dk duruyor durmuyor. Dışarda sigara içip muhabbet edip gidiyor. Ben hasta olup raporlu olduğumda beni arıyor, kendini iyi hissediyorsan gel diyebiliyor. Odasında vatandaşın yanında, salonda her yerde uyuyup kalıyor. Ramazan ayında vatandaşın yanında odada sigara içiyor, yemek yiyor. 10 evrağı ben 10 dkda hallederken o 1 evrağı 20-30 dk sürdürüyor. İzin kullanmıyor çünkü izne ihtiyacı yok. Bugün geldi 40 dk falan odasında durdu, şansa 2 vatandaş geldi ben birinin işini bitirip gönderdim. O yine kavga etti. Vatandaşa seni ayağa kalkar şamarlarım diyor, ben olmasam yine kavga çıkacak. Evrağı bana verin ben yapayım dedim aldım onuda yaptım vatandaşı gönderdim. Hiçbir birim adamı istemiyor, o yüzden bana idare et diyorlar. Bazen 15-20 gün bilgisayarı açmadığı oluyor. Ben 08.00'da işteyim adam 11.00 gibi geliyor görünüyor, uyuyor, sigara içiyor, çay içiyor çekip gidiyor. Ya hiç gelmiyor ya da geliyor 15.00 gibi görünüp geri gidiyor. Gelip gelmemesi evet beni alakadar etmez müdürün sorumluluğunda ama çalıştığım birimde işler mental olarak çok ağır hiç bitmiyor, 7 yıldır bu birimde hep 2 kişi çalışmış. Benden önce bu adamla çalışan 3 kişinin biri emekli olmuş, 2'side başka birime gitmiş, herkes herşeyin farkında ama yine sonuç alınamıyor. Bana çok büyük insansın o adamı idare ediyorsun diyor herkes ama artık idare etmek istemiyorum. Ben sigara içmiyorum ama içmiş olsam 10 dk yerimi terk edemiyorum. Lavaboya gidiyorum veya çay almak için odadan çıkıyorum bakıyorum 2-3 vatandaş geliyor aynı anda o adam orda oturmuş dışarda sohbet ediyor zoruma gidiyor.

02 Ağustos 2024 06:47

haklısın kardeş zor bir durum,allah sana dayanma gücü sabır versin inşallah.bu gibi işine sadık ınsanlarla aynı ortamda bulunmak insdanın canından bezdiriri,inşalşlah çözüm bulunur.artık uyarı mı verırler ceza mı verıler .kim olursa olsun amir de olsa şef de olsa aldıgı maaşın hakkını veremıyorsa biraksın koltugu gıtsın evınde dınlensın emeklı olsun.faydası yoksa koltugu işgal etmesin dışarda milyonlarca üni mezunu var işsiz cok ,vatandaşın hakkına girmesin.inşallah kuruma gelen vatandaşlardan birileri bu duruma şahit olup da gider şikayet eder veya cimere yazar.ispiyonluluk degil,kim olursa olsun aldıgı maaşın hakkını veremıyorsa bıraksın koltugu.ünvan kadro veya hizmeti ne olursa olsun farkewmtez cogu kurumda var böyle işini yapmayan vatandaşı tersleyen saygısız seviyesizce konuşan ve atm memurları..,sanki kendini bi halt sanıyorlar.herkes haddini bılmeli,babasının çiftligi degil orası.faydan olmayacaksa s.git.kimse o mühendisin saygısızlıgını çekemez,çekmesin.

02 Ağustos 2024 08:40

Bunları yerine getirdiniz mi?
Halkadami89, 5 ay önce

YigitOsman1
Aday Memur
02 Ağustos 2024 21:15

kardes, dediğin gibi is yapmıyor çoğu işi sen yapıyorsan bunun bir kanıtı vardır. işlerde imzan olabilir, elektronik sistemde işi senin bitirdiğin belli olabilir vs. Bu şekilde somut olarak kanitlayabilecegin şeyleri dilekcene ekle. Bazı olaylarda şahit de olur. sağlam şahidin varsa en az 3 kişi onu da ekle dilekcene. sonra dilekceni pttye git, iadeli taahhütlü olarak kurumuna gönder. elden verme yoksa sayı vermeyebilirler. illa ki inceleme yapılır o kişi hakkında. ceza vermezlerse bile hizaya gelir. dilekcende huzursuz olduğunu ifade edebilir başka birime geçmek isteyebilirsin

midill
Aday Memur
05 Ağustos 2024 03:18

kurumlarda şikayet edeni suçlu çıkarma durumu oluyor sizi çok iyi anlıyorum ama emin olun ki dedikleri gibi üstleriniz onları ugrastırdığınız için ona değil size kızacaklar çünkü o öyle yapacak bişey yok sende idare edıyorsun ne olcak beya devam heryerde aynı başka bir kurumda benzer durumu ben yaşadım utanmasalar bana ceza vereceklerdi ben kötü oldum tavsiyem siz olduğunuz yeri degıstırın onunla aynı odada çalışmayın

ysgreys
Memur
11 Ağustos 2024 01:24

ağzına sağlık
lisans mezunu, 5 ay önce

sen vazifeni yapmakla mükellefsin başkasının görevi, yapa ne yapıp yapmadığı seni alakadar etmez

camel
Daire Başkanı
12 Eylül 2024 12:43

Aynısı bizim kurumda da var. Kendisi hemşire olur. Hemen hemen aynı özellikteler. Defalarca sorumlu hekime ve diğer arkadaşlara söylememe rağmen değişen bişey olmadı. Ama yeni gelecek sorumlu hekime de ifade edeceğim. olmadı şikayet dilekçem hazır.

dixonkinq
Aday Memur
13 Ekim 2024 00:08

Sorun devam ediyor, sorunun en büyük kaynağı siyaset, bir siyasi partinin destekçisi tüm teşkilatı tanıyor. Bu şahıs ilçe ve il müdürüne, şube müdürlerine, şeflere ağza alınmayacak küfürler ediyor herkesin içinde yine birşey olmuyor. Ben idare etmeye devam ediyorum artık ezilmeye alıştık. Allah'tan tek dileyim tez zamanda belasını vermesi, başka yapacak birşey yok. Şikayet etsemde %100 haklı olsamda adama kimse dokunmadığı için yine olan bana olacak. Zaten emekli olacak idare et diyorlar aha 1-2 ay sonra tam 2 yıl olacak, idare ediyorum. Kendiside 65'ten önce emekli olmam diyor. Hiçbir birim adamı istemiyor. Aldığı maaş külliyen haram, Allah acısını en ağır şekilde çıkarsın ne diyim.

memur033
Memur
01 Kasım 2024 01:29

Gelenlerinde pek farkı yok hocam dediğin gibi 85 milyonun hakkı var misal askeri ücretli bizim aldığımız parayı alabilmek için her gün mesai yapsa bazı yerlerde yine alamıyor ama kıymetini bilen yok memurların yüzde 70 vakit geçirmeye gelir sohbet muhabbet telefonda oyun,borsa,bitcoin,kumar insanlarda empati şükür etmek gibi kavramlar kalmamış herkez bencil bana bişey olmasın maaşım 15 de yatsında ne olursa olsun kafasındalar
Toplam 18 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi