Editörler : "eskiyara"Pangaea
28 Temmuz 2024 13:32

Artan müdür yardımcıları istifaları

istifalar bu yaz dönemi coştu dersek yalan olmaz.

sebebi ne acaba ?

Kagiş
Müsteşar
28 Temmuz 2024 14:24

Sebebi basit: Her geçen gün idarecilik yapmanın daha da zorlaşıyor olması.!!))) Bunun da yol açtığı memnuniyetsizlik ve hayâl kırıklığı istifaları beraberinde getiriyor!

İş yerinde mutlu olmayan/olamayan , üzerinde baskı hisseden bir insan bir müddet dayanır ve sonunda "Hadi bana Allahaısmarladık!" der ve gider. Bittii olay bu kadar!

63fenci
Şube Müdürü
28 Temmuz 2024 15:35

Koltuk değiştirir insanı.Her şeyi ben bilirim,aslanım,kaplanım derken kaptırır kendini.Zamanla anlar öyle olmadığını o zaman istifa etmeye çalışır.

freef
Daire Başkanı
28 Temmuz 2024 16:46

İnsanı yönetmek zor. Bu devirde Türkiye'de olmayacak bir iş. Bu işi götüren nasıl götürüyor merak etmiyor değilim.

fenogretmeniyim
Şube Müdürü
29 Temmuz 2024 05:54

idareci olunca muhattabın artıyor.

öğretmenlerin nazıyla uğraşıyorsun. derse girer çıkarım başka işe karışmam mantalitesinden çıkamayan, sürekli kendisine ayrıcalık yapılmasını isteyen ve kendini mükemmel gören öğretmenler. tabi bu forumda öyle öğretmenler yokturdur!

bir de ilçe milli eğitimin garip istekleriyle boğuşursun.

okul müdürü de tembel çıkarsa müdür yardımcılığı işkence oluyor

hsnsylk
Genel Müdür
29 Temmuz 2024 09:40

3 senedir müdür yardımcısıyım mobbing gerçekten var fakat müdür yapmıyor sorunca ilçe il yapıyor yapın dedi oluyor, istekler de hep yasa dışı ya da elimize yazı ulaşmadan verileri acele istiyorlar.

ayrı bir parantez açmak istiyorum tabi, hiç bir doktor savcı, hemşire, polis kendi aracıyla asla ve asla mesleğiyle ilgili bir iş yapmaz, fakat idarecilere sürekli öğrencileri şuraya götürün buraya götürün şunu yapın bunu yapın , sene içerisinde belki böyle 30-40 tane etkinlik var, sürekli cebimizden harcıyoruz, sürekli tehlikeye giriyoruz.

İdareciliğin güzel yanları da var kötü yanları da. ben bana göre kötü yanlarını yazdım, geri kalan kısmında sorun yok aslında. sadece kendi işimizi yapsak, okulun tadilati bilmem nesi yok o kırılmış bozulmuş uğraşmasak çok güzel meslek.

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
29 Temmuz 2024 13:54

10.000 lira için bu eziyete değmez çünkü. eskiden ek ders/ maaş oranı yüzdelik olarak beraber artıyordu. ama seyyanen zam bu işi bozdu. şu anda ek ders olması gerekenden çok düşük yerde. bu kadar para için yaz kış sabah 8 akşam 5 memur gibi okul açıp kapatmak çok saçma. stresi, sorumluluğu falan hiç saymıyorum.

mıcheal owen
Daire Başkanı
29 Temmuz 2024 14:10

Sadece seyyanen zam değil uzman öğretmenlik tazminatı vs de eklenince ek dersin önemi azaldı. Bakalım buna önlem alacaklar mı hele köy kasabaları düşünün yol parası vs eklenince kim yanaşır ki

şaşkın tarihçi, 2 ay önce
10.000 lira için bu eziyete değmez çünkü. eskiden ek ders/ maaş oranı yüzdelik olarak beraber artıyordu. ama seyyanen zam bu işi bozdu. şu anda ek ders olması gerekenden çok düşük yerde. bu kadar para için yaz kış sabah 8 akşam 5 memur gibi okul açıp kapatmak çok saçma. stresi, sorumluluğu falan hiç saymıyorum.

mıcheal owen
Daire Başkanı
29 Temmuz 2024 14:13

Arkadaşlar idareci istifaları artıkça bu işi kim yapacak insanlara reesen müdür yardımcılığı görevi mi verecekler hadi verdiler diyelim zorla yapılan bu iş ne kadar verimli olacak?

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
29 Temmuz 2024 15:42

evet o da var. seyyanen artı uzmanlık başöğretmenlik 20.000 lira maaşı arttırırken ek ders komik oranda arttı. ben göreve ilk başladığımda idareciler neredeyse maaşının yarısı kadar ek ders alıyordu.
mıcheal owen, 2 ay önce

Sadece seyyanen zam değil uzman öğretmenlik tazminatı vs de eklenince ek dersin önemi azaldı. Bakalım buna önlem alacaklar mı hele köy kasabaları düşünün yol parası vs eklenince kim yanaşır ki

29 Temmuz 2024 16:01

Bu sene kıyısından döndüm resmen. Müdür yardımcılığı sınavından çok güzel bir puan aldım, dosyalarımı hazırladım, ilçe mem e teslim ettim. Fakat mülakata girmedim. O kadar fazla okulda açık olmasına rağmen son anda vazgeçtim.

Nedenlerine gelecek olursam;

Maddi getirisi tatmin etmiyor

Tatili yok

Sorumluluğu fazla

Velocıraptor
Genel Müdür
29 Temmuz 2024 16:30

sanki il-ilçe mem'lerde bilerek/bilmeyerek mobbing yapıyor gibi ..

dehneliler
Genel Müdür
29 Temmuz 2024 22:25

idarecilik stresli iştir, gereksiz.

kayserili380383
Aday Memur
30 Temmuz 2024 00:58

Bunda dyk etkili diye düşünüyorum. Birde idarecilik dışarıdan göründüğü gibi değildir. Boş derse girersin,acil bir cevap yazısı vardır,o gün ekders hazırlaman gerekir, veli ,öğrenci, öğretmen yardıma ihtiyaç duyar nereye yetiseceginizi şaşırırsıniz. Tabii Her zaman bukadar yoğun olmaz ama okul zamanı çoğunlukla bu yoğunlukta çalışılır. Ek ders ve dyk ucreti sebebiyle tercih ediliyordu şimdiye kadar, bundan sonra giderek azalır. Birde soruşturma,mahkeme vs meb de çok azdı son 4 5 yılda baya arttı müfettiş okula gelir idareciyi denetler soruşturur durur. Okulda küçük bir tartışma bile büyüyüp soruşturma konusu olabiliyor eskiden cokkk büyük konular soruşturma konusu olurdu. İşin garip tarafı idareci görevlendirme olduğu için birçok olayda direkt üzerinden yöneticilik görevi alınıyor. Yukarıda saydığım sebeplerle idarecilik istenmiyor binlerce öğretmen ekys ye giriyor çünkü idareciligin iç yüzünü tam bilmiyorlar. Bazen maddi sebeplerle bazen tayin için bazen de kariyer olarak görülse de idarecilik zor ve zor olmasına karşın özlük hakları yetersiz bir alandır.

umutsuz_mutsuz
Şube Müdürü
30 Temmuz 2024 02:19

Ekonomik getirisi yok üstelik cepten harcarsınız. Müdürün ilçenin mobingine katlanmak zorundasınız çok çok önemli mevkilerdedirler acemice fırsat verirseniz tepeden bakarlar. Müdür hele kadrosunu kurmuş siz de sonradan gelmişseniz sizi her olayda dışlar kendinizi kanıtlamaya uğraşmayın gereği yoktur.İşine geldiği gibi hareket eder.Öğretmenlerin (bazı) katlanılması zor tavırları istekleri bitmez. Bazıları Şımarık ergen öğrenciler gibi. Nihayetinde empati yoksunu , bencil hep benim dediğim olacak diyen sorunlu insanlarla uğraşırsınız. Doğru olanı yaptırmazlar işlerine nasılgeliyorsa onu yaptırmaya çalışırlar.Keyifsiz değmez.

Onur.80
Aday Memur
30 Temmuz 2024 11:17

Tabiki getirisi dyk veren arkadaşlardan çok az, sınıfçılarla anasınıfçılarla da başbaş, Rehberlikçilerle aynı. Yalnız asıl mesele olan 2 konu; ilk yılında okula öğrenciye ve asıl öğretmenlere alışmak çünkü onlar sizi kolay kolay kabullenemiyorlar. Daha doğrusu nasılsa 4 yıla gidecek 8 yıla kesin gidecek gitmesine 2 yıl kala zaten hiç hesaba almayız yok sayarız diye düşünülüyor. Özellikle amir statüsünde olmayan müdür yardımcılığı sadece sekreterlik. Gelelim 2. sıkıntılı meseleye; birlikte yani aynı dönemde görevlendirildiğiniz(atandığınız demiyorum çünkü sıradan bi görevlendirme her an sınıf birliştirildiğinden veya öğrenci mevcudu azaldığından norm fazlası olma durumuyla karşı karşıya kalabiliyoruz) aynı gruptaki diğer idareci arkadaşlarımız uygun bir öğretmenlik boş normu bulduklarında veya müdür yrd ise başka bi yere müdür olduğunda bizim rotasyon grubundan çıkıyor ve 4/8 yılımız dolduğunda gidecek bi yer bulamayıp herhangi bir okula dönmek zorunda kalıyoruz. Ve bu durumu zevkle izleyen bekleyen bi öğretmen arkadaş grubu bulunuyor. Hele bir de yeni ÖMK çıkarsa norm fazlaları artık ilçe gruplarında açık olan ilk yere gidecez. SAYIN BAKANIMIZIN ?Norm fazlası öğretmenler de gündeme geldi. 108 bin norm fazlası öğretmen sayısının 60 bine indirildiğine dikkat çeken Bakan Tekin?in bu sayının ilerleyen günlerde daha da düşeceğini söyleyerek "Lütfen bizden norm fazlası için ricada bulunmayın. Herkes görevlendirildiği yere gitsin, görevini yapsın" dediği ve bu eylülde de bu uygulamanın hayata geçirileceğini söylediği haberini okudum. Çok önemli bi ayrıntı daha ki beni en çok kaygılandıran meseledir. Bi öğretmen okulda norm fazlası olduğunda okulda kalmaya devam ediyorlar ama biz yönetici olduğumuz kurumda aralarda gezemeyeceğimiz ve dersimiz de olmadığı için tıpış tıpış nereyi gösterirlerse gidip göreve başlıcaz. Yöneticiye rotasyon saçmalık bence. Yeteneksiz ise veya art niyetli olarak veya tembelliğinden çalışmıyorsa zaten sıralı disiplin işlemlerini çalıştıralım. Ama diyelim ki ben çok çalışkanım A okulundan neden gönderiliyorum. Ha gittiğim okula da başarı götürmeliyim ondan rotasyona uğruyorum. Peki yerime başarısız biri gelirse. Peki B okulundaki kişi başarısız görevine son verilmek yerine hoop zamanı gelince rotasyon. İnanan çoğumuz uygun bi okul bulduğumuzda kendimizi norma kavuşturmayı diliyoruz. Özel sektör çalışanı gibi nerede ne kadar süre ve hangi görevde (müd yrd/norm fazlası müd yrd/öğretmen/norm fazlası öğretmen/ve artık 85 km lik bi köy bile mahalle olduğu için bi bakmışız ilçenen en uzak mahallesinde bi öğretmeniz.) çalışabileceğimizi bile tahmin edemeden hayatımıza tedirginlikle devam ediyoruz. Başka bi ilçeye 1. servisle gidip oradan da 2. servisi ile köye ulaşan arkadaşım var. Rotasyon ve norm fazlası olma kabusu ile inanın çok huzursuz oluyorsunuz.

kayserili380383
Aday Memur
30 Temmuz 2024 12:25

Katılmamak elde değil idarecilik asil görev olmali. Ömk da bu konuda birsey yok aksine görev süresi 4 ders yılı şeklinde bir düzenleme var yani 3 yil 9 ay da bir yer değişikliği olacak gibi görünüyor.
Onur.80, 2 ay önce

Tabiki getirisi dyk veren arkadaşlardan çok az, sınıfçılarla anasınıfçılarla da başbaş, Rehberlikçilerle aynı. Yalnız asıl mesele olan 2 konu; ilk yılında okula öğrenciye ve asıl öğretmenlere alışmak çünkü onlar sizi kolay kolay kabullenemiyorlar. Daha doğrusu nasılsa 4 yıla gidecek 8 yıla kesin gidecek gitmesine 2 yıl kala zaten hiç hesaba almayız yok sayarız diye düşünülüyor. Özellikle amir statüsünde olmayan müdür yardımcılığı sadece sekreterlik. Gelelim 2. sıkıntılı meseleye; birlikte yani aynı dönemde görevlendirildiğiniz(atandığınız demiyorum çünkü sıradan bi görevlendirme her an sınıf birliştirildiğinden veya öğrenci mevcudu azaldığından norm fazlası olma durumuyla karşı karşıya kalabiliyoruz) aynı gruptaki diğer idareci arkadaşlarımız uygun bir öğretmenlik boş normu bulduklarında veya müdür yrd ise başka bi yere müdür olduğunda bizim rotasyon grubundan çıkıyor ve 4/8 yılımız dolduğunda gidecek bi yer bulamayıp herhangi bir okula dönmek zorunda kalıyoruz. Ve bu durumu zevkle izleyen bekleyen bi öğretmen arkadaş grubu bulunuyor. Hele bir de yeni ÖMK çıkarsa norm fazlaları artık ilçe gruplarında açık olan ilk yere gidecez. SAYIN BAKANIMIZIN ?Norm fazlası öğretmenler de gündeme geldi. 108 bin norm fazlası öğretmen sayısının 60 bine indirildiğine dikkat çeken Bakan Tekin?in bu sayının ilerleyen günlerde daha da düşeceğini söyleyerek "Lütfen bizden norm fazlası için ricada bulunmayın. Herkes görevlendirildiği yere gitsin, görevini yapsın" dediği ve bu eylülde de bu uygulamanın hayata geçirileceğini söylediği haberini okudum. Çok önemli bi ayrıntı daha ki beni en çok kaygılandıran meseledir. Bi öğretmen okulda norm fazlası olduğunda okulda kalmaya devam ediyorlar ama biz yönetici olduğumuz kurumda aralarda gezemeyeceğimiz ve dersimiz de olmadığı için tıpış tıpış nereyi gösterirlerse gidip göreve başlıcaz. Yöneticiye rotasyon saçmalık bence. Yeteneksiz ise veya art niyetli olarak veya tembelliğinden çalışmıyorsa zaten sıralı disiplin işlemlerini çalıştıralım. Ama diyelim ki ben çok çalışkanım A okulundan neden gönderiliyorum. Ha gittiğim okula da başarı götürmeliyim ondan rotasyona uğruyorum. Peki yerime başarısız biri gelirse. Peki B okulundaki kişi başarısız görevine son verilmek yerine hoop zamanı gelince rotasyon. İnanan çoğumuz uygun bi okul bulduğumuzda kendimizi norma kavuşturmayı diliyoruz. Özel sektör çalışanı gibi nerede ne kadar süre ve hangi görevde (müd yrd/norm fazlası müd yrd/öğretmen/norm fazlası öğretmen/ve artık 85 km lik bi köy bile mahalle olduğu için bi bakmışız ilçenen en uzak mahallesinde bi öğretmeniz.) çalışabileceğimizi bile tahmin edemeden hayatımıza tedirginlikle devam ediyoruz. Başka bi ilçeye 1. servisle gidip oradan da 2. servisi ile köye ulaşan arkadaşım var. Rotasyon ve norm fazlası olma kabusu ile inanın çok huzursuz oluyorsunuz.

ilker484
Şef
31 Temmuz 2024 16:13

İş biraz müdürlerde bitiyor bence. Zamanında yapılan liyakatsız atamaların sonuçları. Bir de tabi belki bilgi birikimi olarak yetkin olabilir ama psikolojik ve sosyolojik olarak sıkıntılı olanların başta olması bu işi yapılmaz kılıyor. Maddi anlamda zaten bir karı yok. Üstüne şahsi aracımızla bir yerlere gidip gelmeler zararı dahi var. Öğretmenlerde kaçış yolu arıyor müdür yardımcılığı kadroları o yüzden boş kalmıyor ama onu da deneyimledikten sonra bakıyor ki öğretmenlikten daha beter.

gortil
Aday Memur
31 Temmuz 2024 17:48

Dün açıklanan 2.iliçi listesine baktım Bizim ilde 5 müdür 20 müdür yardımcısı öğretmenliğe geçiyor

Velocıraptor
Genel Müdür
31 Temmuz 2024 18:36

bir çok yerde durum bu

gortil, 2 ay önce
Dün açıklanan 2.iliçi listesine baktım Bizim ilde 5 müdür 20 müdür yardımcısı öğretmenliğe geçiyor

leonidas_cog
Daire Başkanı
31 Temmuz 2024 23:01

Benim için

Müdür yardımcılığı= hamallık

Mevki meraklısı kişiler seviyor ve yapıyor bence gerisi hikaye,

Benim önceki yıl ek dersim idareciler ile aynıydı , derse gir çık kafam rahat, yok velisi, yok ilçe milli eğitimi yok öğretmeni, kimseye yaranamıyorlar, peki bunu bakanlık nasıl görmüyor, ilginç

Cidden üzülüyorum , bir evrak istiyor müdür yardımcısı arkadaşlar , elli kere watsap grubuna yazıyorlar getirin falan diye,

Toplam 36 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi