Editörler : "eskiyara"Pangaea

M Y T H
Daire Başkanı
01 Ağustos 2024 00:55

Zaten puanları düşüktür. İl merkezine geçmek için müdür yardımcılığı bir basamak.

gortil, 2 ay önce
Dün açıklanan 2.iliçi listesine baktım Bizim ilde 5 müdür 20 müdür yardımcısı öğretmenliğe geçiyor

Braweheart01
Daire Başkanı
01 Ağustos 2024 00:56

Hocam 10 bin nereden çıktı ben öğretmenim 1 destek öğrencim var müdürden ve yardımcılarından daha çok ek ders alıyorum müdür ve yardımcısı ücret yönünden öğretmenlerle aynıdır. kimse para için idareciliğe geçmez. Para isteyen gününü kısaltıp özel ders vermeli.Ya da eticaret yapabilir.Dropshoping yapabilir etsy de mağaza açıp t,caret yapabilir. İdareciliğe para için geçilmez

şaşkın tarihçi, 2 ay önce
10.000 lira için bu eziyete değmez çünkü. eskiden ek ders/ maaş oranı yüzdelik olarak beraber artıyordu. ama seyyanen zam bu işi bozdu. şu anda ek ders olması gerekenden çok düşük yerde. bu kadar para için yaz kış sabah 8 akşam 5 memur gibi okul açıp kapatmak çok saçma. stresi, sorumluluğu falan hiç saymıyorum.

freef
Daire Başkanı
01 Ağustos 2024 01:03

İdareciliği 2. görev yaptılar ki 4 yıl ve 8 yıl ile sınırlandırılabilsin.

Sınırlandırdılar ki mülakat ile alınabilsin.

Mülakat ile aldıyorlar ki siyasi - sendikal - üst kademe - iş adamı gibi baskılara gelebilsinler.

Bu kapasitedeki kişileri atayıp baskıyı yapıyorlar, zınnayan, bana bunu yapamazsınız diyenin ayağını kaydırıyorlar. Ayağı kayan mahkemeye gidemez neden çünkü idarecilik 2. görev.

Bu kısır döngüye hapsedilen idareciler, okullarda çoğu işi Rehberlikçilere paslıyor. Öğretmenden gelen şikayetler ise öğretmene tekrar havale ediliyor. Tabi tüm bunların boşa kurşun atılmaya eş değer olduğunu herkes biliyor.

Bu arada öğrenci zıvanadan çıkıp, veli alkıranbaşkesen oluyor.

İşte eğitimin hali bu.

Sonra kimse çalışamaz olunca, öğrenci de laylaylom moduna girince projeler, arkası kesişmez projeler ve okulları ile millete aşırı çalışmayı dayatıyorlar

Bu atadığı idareciler ile tükenmiş sendromuna girmiş öğretmenler, tüm disiplinini ve motivasyonunu kaybeden öğrenci ile bir şey yapamadıkları için daha çok evrak doldurup üstlere gönderiyorlar. Kağıt üzerinde yüzde yüz başarı gören en üst yöneticiler bir üstlerine yaranmak için daha çok resmi yazı gönderiyorlar.

Bu arada öğrenciden veliye, öğretmenden idareciye, bakandan her türlü yöneticiye herkes prestij kaybediyor. herkes birbirinden nefret edip verilenleri layık görmüyorlar.

bütün bu rezillikler aylarca yıllarca düşünülüp ortaya çıkarılmıştır. Kendine kendine olmazdı.

kayserili380383
Aday Memur
01 Ağustos 2024 01:40

Arz talep dengesi sağlanıyordu çünkü. Ekys vardı, binlerce aday vardı, sendikalar kitap hazırlıyordu, herkes idarecilik için can atıyor gibi bir görüntü vardı.
leonidas_cog, 2 ay önce

Benim için

Müdür yardımcılığı= hamallık

Mevki meraklısı kişiler seviyor ve yapıyor bence gerisi hikaye,

Benim önceki yıl ek dersim idareciler ile aynıydı , derse gir çık kafam rahat, yok velisi, yok ilçe milli eğitimi yok öğretmeni, kimseye yaranamıyorlar, peki bunu bakanlık nasıl görmüyor, ilginç

Cidden üzülüyorum , bir evrak istiyor müdür yardımcısı arkadaşlar , elli kere watsap grubuna yazıyorlar getirin falan diye,

kayserili380383
Aday Memur
01 Ağustos 2024 01:44

Hocam çok az ek dersi olan branşlar var, ek ders için de tercih ediliyorDU.
Braweheart01, 2 ay önce

Hocam 10 bin nereden çıktı ben öğretmenim 1 destek öğrencim var müdürden ve yardımcılarından daha çok ek ders alıyorum müdür ve yardımcısı ücret yönünden öğretmenlerle aynıdır. kimse para için idareciliğe geçmez. Para isteyen gününü kısaltıp özel ders vermeli.Ya da eticaret yapabilir.Dropshoping yapabilir etsy de mağaza açıp t,caret yapabilir. İdareciliğe para için geçilmez

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
01 Ağustos 2024 01:48

Öğrenci zorbalığına maruz kalıp özgüveni zedelenen öğretmenin egosunu sende yükseltmeye kalkması,

Arkası sağlam müdürün tüm yükü senin üstüne bırakması hatta bilinçsizliğinden yarattığı sorunları dahi senin cozmeni beklemesi,

Öğretmenlerin programı ek dersi kıyas konusu yapması diğerini kıskanıp şikayet etmesi ayak kaydirmaya çalışması

Sorunlu öğrencilerin sorunlu aileleriyle uğraşmak

Bürokraside yönetmeliklere uyulmaması hatta bilinmiyor olması

Yaptığın olumlu işlerin üstüne müdürün oturması senin asla taktir gormemen

Saçma sapan bi iş

gortil
Aday Memur
02 Ağustos 2024 10:01

Düşük puanla ne alakası var. Normal iliçi tayinle puan üstünlüğüne göre atanmışlar.

M Y T H, 2 ay önce

Zaten puanları düşüktür. İl merkezine geçmek için müdür yardımcılığı bir basamak.

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
02 Ağustos 2024 20:58

İl içi atamalarda da puan üstünlüğü şartı var.Kötü ilçeye il dışından gelip ertesi sene idarecilik başvurusu ile daha iyi bir ilçeye geçilebiliyor.Yahut yıllarca puani düşük olduğu veya kadrosunda açık olmadığı için bulunduğu ilçeden kacamayanlar bu yolla ilçe değiştirebiliyor.

gortil, 2 ay önce

Düşük puanla ne alakası var. Normal iliçi tayinle puan üstünlüğüne göre atanmışlar.

03 Ağustos 2024 11:25

Artık bu mümkün değil. İstifa edildiği an öğretmen olarak eski görev yerinize gönderiliyorsunuz.

Memleketinogretmeni, 2 ay önce

İl içi atamalarda da puan üstünlüğü şartı var.Kötü ilçeye il dışından gelip ertesi sene idarecilik başvurusu ile daha iyi bir ilçeye geçilebiliyor.Yahut yıllarca puani düşük olduğu veya kadrosunda açık olmadığı için bulunduğu ilçeden kacamayanlar bu yolla ilçe değiştirebiliyor.

sias
Memur
03 Ağustos 2024 14:50

Öyle olmalı zaten derse girip çıkmalı, bizde idareci kendini memur sanıyor, yabancılarda disiplin sorunuyla idareci ilgileniyor,veliyle de, bizde her şey öğretmen.

fenogretmeniyim, 2 ay önce

idareci olunca muhattabın artıyor.

öğretmenlerin nazıyla uğraşıyorsun. derse girer çıkarım başka işe karışmam mantalitesinden çıkamayan, sürekli kendisine ayrıcalık yapılmasını isteyen ve kendini mükemmel gören öğretmenler. tabi bu forumda öyle öğretmenler yokturdur!

bir de ilçe milli eğitimin garip istekleriyle boğuşursun.

okul müdürü de tembel çıkarsa müdür yardımcılığı işkence oluyor

ebuducane
Daire Başkanı
03 Ağustos 2024 18:27

Bu ücreDlere yapılmazzzzzz

mıcheal owen
Daire Başkanı
03 Ağustos 2024 18:59

Eski görev yerinde açık yoksa ne olacak

impatient112, 2 ay önce

Artık bu mümkün değil. İstifa edildiği an öğretmen olarak eski görev yerinize gönderiliyorsunuz.

kayserili380383
Aday Memur
06 Ağustos 2024 00:06

Eski okulda acik yoksa eski görev yapılan ilçeye veriliyor. Eski ilçe içinde boş olan UYGUN bir yere veriliyor.
mıcheal owen, 2 ay önce

Eski görev yerinde açık yoksa ne olacak

Velocıraptor
Genel Müdür
06 Ağustos 2024 13:38

art niyetle kullanılan bir uygulama mı yoksa ?

kayserili380383, 2 ay önce
Eski okulda acik yoksa eski görev yapılan ilçeye veriliyor. Eski ilçe içinde boş olan UYGUN bir yere veriliyor.

kayserili380383
Aday Memur
06 Ağustos 2024 13:41

Hayır, Hayır İstifaların önünü kesmek için yapılan bir uygulama. İstifanın önüne geçmek için özlük hakları iyilestirilmeli yol bu olmalı aslında.
Velocıraptor, 2 ay önce

art niyetle kullanılan bir uygulama mı yoksa ?

Velocıraptor
Genel Müdür
06 Ağustos 2024 13:55

bir açıdan doğru.

peki bu madde olmasa bir süre yardımcılık yapıp münhal bulunan güzel bir kadroya geçme şansı var mıydı ?

kayserili380383, 2 ay önce
Hayır, Hayır İstifaların önünü kesmek için yapılan bir uygulama. İstifanın önüne geçmek için özlük hakları iyilestirilmeli yol bu olmalı aslında.
Toplam 36 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi