Editörler : E.Kayı Han

psikurt
Aday Memur
08 Ağustos 2024 21:17

Personele sesleniyorum aldığınız maaş size yetiyor mu ? Neden kimse foruma yazı yazmak istemiyor. D

psikurt
Aday Memur
09 Ağustos 2024 14:39

Personele sesleniyorum aldığınız maaş size yetiyor mu ? Neden kimse foruma yazı yazmak istemiyor. Dün sağlık bakanlığı ek ödeme açıkladı çalışanlar bu az diye kıyamet koparıyor ve bugün resmi gazete yayınladı ve istedikleri aldılar. ne zaman birlik olup kendimizi savunacaz. Bizim diğer kurumlar da farkımız ne. Neden diğerleri hep bizden az çalışıp bizden çok alıyor. Ben eve gidince ayaklarımın sızında duramıyorum. Hem çok çalışıyoruz hem çok az alıyoruz. Ve sesini çıkarmayan personel yazıklar olsun. Biraz şükretmeyi bırakılım. Diğer kurumlar şükretmeyi en doğru yerde yapıyor. Yoksulluk sınırının altındayız ve maaş geldiği gibi bitiyor. Hâkim ve savcılara kendimizi onlarla kıyaslamak katiyen istemiyorum inşallah daha iyi alırlar. Örneğin sebeplerine bakın

"Diğer mesleklerin aksine hâkimlik ve savcılık mesleğinde nöbet ücreti, fazla mesai ücreti, doğu tazminatı veya yıpranma payı gibi uygulamalar yoktur. Keşif veya ölü muayene otopsi ücreti olarak ise sadece 249,00 TL almaktadırlar. Bunun dışında hiçbir ek geliri yoktur. Hâkimin veya savcının ek iş yapması yasaktır. Bununla birlikte, özellikle lojman sayısının yetersiz oluşundan dolayı başvurduğu halde lojman çıkmayan, kirada oturmak zorunda kalan ve İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde görev yapan meslektaşlarımız, ödedikleri yüksek kira ücretleri nedeniyle zor durumda kalmakta ve ev sahiplerinden kaynaklı sorunlar yaşamaktadırlar. Ek iş yapmasının yasak olması, disiplin ve atama gibi Hâkimler ve Savcılar Kurulu kararlarına karşı dava açamaması mesleği zorlaştıran diğer etmenlerdir."

Bizden bunlardan mahrumumuz bizde sıkıntı yaşıyoruz. Onlara verilirken personel neden düşünülmedi bizim aldığımız maaş 37 ben nereye yetişecem ayı nasıl geçinecem diye her gün hesap etmekten sıkıldım. Biz de insanız diğer kurumlara her vakit taviz veriyorlar ama bize gelince sus pus. Elimde olsa ek iş yapacağım ama yasak BEN GEÇİNEMİYORUM

psikurt
Aday Memur
09 Ağustos 2024 14:45

İkm ve adalet bakanlığı personeli bir olup özlük hakları için mücadelede etmeleri gerekiyor herkes bir birine düşman. Cumhuru reis 2022 yılında açıklamasında hem adliye hem ikm için adım atacağız dedi. Arada 2 yıl geçti şuan bir adım gören oldu mu?. Cumhuru Reis hep sözünde durandır bizi de en kısa sürede görmesini içtenlikle istiyorum. Burada

https://youtu.be/PXNj2cJFX3w?si=C6LfePNajwjkEdRz

Açıklaması var

09 Ağustos 2024 14:52

köleler halinden memnun
psikurt, 2 ay önce

Personele sesleniyorum aldığınız maaş size yetiyor mu ? Neden kimse foruma yazı yazmak istemiyor. D

12 Ağustos 2024 22:16

hak arama ehliyeti olmayan bakanlık personeli

sefakirmit
Şef
14 Ağustos 2024 11:38

öyle bir bakanlık işte ...

kartal202525
Aday Memur
14 Ağustos 2024 18:04

bize zam vermiyorlar verilen sözler unutuldu

14 Ağustos 2024 18:07

Bekir Bozdağ Adalet bakanlığı yaptığı bu ülkede

harbigenco
Aday Memur
14 Ağustos 2024 22:59

adalet bakanlığından bişey beklemeyin
05 Eylül 2024 12:30

hakları en kötü olan bakanlık
14 Eylül 2024 01:14

Abi şu foruma kazara zaman zaman giriyorum, siz var ya, bşr arpa boyu yol alamazsınız :) nihayetinde Alamıyorsunuz da :) yatın kalkın dönemin bakanı Cemil ÇİÇEK?e dua edin. HMB?ye sizin için gidip çarpışan tek bakandır diye duyardım. Siz, kendi kendinizi bitirdiniz. Havuz ücretlerinizi bile üflediler, mesaileriniz tabandan ödeniyormuş. O da, mesajlardan anlaşıldığı kadarıyla izne / olura tabiymiş :) olur çıkmadı mı yan geldi yani o da :) 1-2 değil, 5-10 saat ekstra çalışın, 2011 de başlarılan çalışmalar, araşıksız devM ediyormuş diyorlar :) Mehterin sesini sonuna kadar açın lütfen :))

Hayde hayırlı traşlar :))

Cabirbinhayyam
Aday Memur
14 Eylül 2024 11:20

bir konu varki anlamıyorsunuz bugün bakanlıkta 10 bin kişi istifa etse 100 bin kişi başvuru yapar. O yüzden hakkı hukuku unutun.
Toplam 32 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi