Editörler : "eskiyara"Pangaea
31 Temmuz 2024 19:04

Müdür yardımcılığından istifa edip öğretmenliğe geçmek

Merhaba

2 yıldır idareciyim, meslek dersi öğretmeniyim

İstifa edip.öğretmenliğe geçmek istiyorum

Okulumda norm yok, ilçede tek olduğu için ilçede de yok. Başka ilçedeki boş norma geçmek istiyorum

Yöneticilik görevinden ayrılanların öğretmen olarak atanmalarına ilişkin hüküm Mart ayında değiştirildi.

Aşağıdaki maddeye göre benim isteğim mümkün değil mi artık?

.....dört yıllık görev süresini tamamlamadan istekleri üzerine ayrılanlar, alanlarında boş norm kadro olması hâlinde yöneticiliğe görevlendirilmeden önceki eğitim kurumuna, bu kurumda alanında boş norm kadro bulunmaması hâlinde, ilçede boş norm kadro bulunan eğitim kurumuna atanacak

Sevdim-Seni
Genel Müdür
31 Temmuz 2024 19:34

Yönetmelikteki bu madde istifa yoluyla istedigi ilceye veya okula gitmek isteyenleri engellemek icin yapildi. Onceki hali ozellikle buyuksehirlerde çok kullaniliyordu.

O yuzden simdi norm fazlasi bile olsaniz eski ilcenize gönderirler. Okulda veya ilcede norm fazlasi olursunuz.

crabnet355
Müsteşar
01 Ağustos 2024 18:40

norm yoksa eski ilçeye gönderemiyor,yeni ilçede kalıyorsun.Pek bir şey değişmedi aslında
Sevdim-Seni, 2 ay önce

Yönetmelikteki bu madde istifa yoluyla istedigi ilceye veya okula gitmek isteyenleri engellemek icin yapildi. Onceki hali ozellikle buyuksehirlerde çok kullaniliyordu.

O yuzden simdi norm fazlasi bile olsaniz eski ilcenize gönderirler. Okulda veya ilcede norm fazlasi olursunuz.

Braweheart01
Daire Başkanı
01 Ağustos 2024 18:49

4 yıldan sonra istifa ederseniz eskiden olduğu gibi istediğiniz bir okula gidebiliyorsunuz 4 yıldan önce istifa ederseniz klasik bir norm fazlası öğretmen oluyorsunuz

Gülzade67
Aday Memur
01 Ağustos 2024 23:34

Peki norm fazlası öğretmen olunca norm fazlası atamalarında başka ilçedeki okulu isteyebilir muyum açık varsa? O ilçedeki norm damlaları mı öncelikli, puan üstünlüğü mü.esas oluyor?

Braweheart01, 2 ay önce

4 yıldan sonra istifa ederseniz eskiden olduğu gibi istediğiniz bir okula gidebiliyorsunuz 4 yıldan önce istifa ederseniz klasik bir norm fazlası öğretmen oluyorsunuz

Taş4
Aday Memur
02 Ağustos 2024 00:42

Bende istifa etmeyi düşünüyordum fakat şu anda biraz daha bekleyeceğim çünkü 26 Temmuzda soruşturma sonucu ifademde ben talep ettim.. bu yeni müdür de sapık çıkarsa artık yapacak hiçbir şey yok. Kesin edecem

Braweheart01
Daire Başkanı
02 Ağustos 2024 17:32

o ilçedeki tüm okulları öncelikli olarak yazdıktan sonra başka ilçedeki okulu isteyebilirsiniz.

Gülzade67, 2 ay önce

Peki norm fazlası öğretmen olunca norm fazlası atamalarında başka ilçedeki okulu isteyebilir muyum açık varsa? O ilçedeki norm damlaları mı öncelikli, puan üstünlüğü mü.esas oluyor?

Braweheart01
Daire Başkanı
02 Ağustos 2024 17:39

Hocam siz ona mobing uygulayın o gitsin. Onun zaaflerını keşkedin açıklarını keşfedip gıcık gıcık şeyler söyleyin. Bu okulda biz böyle yapmazdık deyin hep sinir edin onu. Resmi takılın yanında samimi olmayın... ama bu dediklerimi bunları yapmaya gerek olacak bir ortam olursa yapın yoksa iyi biriyse yazık olur.

Ben öğretmenim genellikle idarelerle uyumlu takılırım bir kere bana mobing yapmak isteyen bir müdür çıktı onda da o gitmek zorunda kaldı

Taş4, 2 ay önce

Bende istifa etmeyi düşünüyordum fakat şu anda biraz daha bekleyeceğim çünkü 26 Temmuzda soruşturma sonucu ifademde ben talep ettim.. bu yeni müdür de sapık çıkarsa artık yapacak hiçbir şey yok. Kesin edecem

miskinler
Aday Memur
02 Ağustos 2024 20:09

İl içi tercih dönemi yeni bitti. Ben de mdr yardimciligindan öğretmenliğe il içi ile gectim

miskinler
Aday Memur
02 Ağustos 2024 20:13

İliçi yapamıyor muydunuz?

miskinler, 2 ay önce

İl içi tercih dönemi yeni bitti. Ben de mdr yardimciligindan öğretmenliğe il içi ile gectim

Taş4
Aday Memur
03 Ağustos 2024 00:19

Sayın hocam aynısını yaptım tersledim hesaba almadımadam takıntı haline getirdi daha önceki öğretmenler ve Typ elmasları adamın isteklerine olum yaklaşınca Bnden de aynı şeyi bekledi ama beklediği şey olmadı idari soruşturmada şahitler olmasına rağmen adam müdürlük görevinden alınmadı sadece yer değişikliği cezası verilmiş fakat onda da açık kadro olmadığı için hala aynı okulda. Ben defalarca uyardım hocam ayağınızı denk alın şikayet edecem diye o ise bana ? milli eğitimdekiler beni çok seviyor sana asla inanmazlar diye tehdit etti.

Braweheart01, 2 ay önce

Hocam siz ona mobing uygulayın o gitsin. Onun zaaflerını keşkedin açıklarını keşfedip gıcık gıcık şeyler söyleyin. Bu okulda biz böyle yapmazdık deyin hep sinir edin onu. Resmi takılın yanında samimi olmayın... ama bu dediklerimi bunları yapmaya gerek olacak bir ortam olursa yapın yoksa iyi biriyse yazık olur.

Ben öğretmenim genellikle idarelerle uyumlu takılırım bir kere bana mobing yapmak isteyen bir müdür çıktı onda da o gitmek zorunda kaldı

Gülzade67
Aday Memur
04 Ağustos 2024 01:46

İl içi açık yoktu. İstediğim okulda qrkadaş özür grubuyla gidince açık olacak. Şu durumda istifa etsem de gidemiyorum farklı ilçeye sanırım. Kendi okulumda ve ilçede norm fazlası olursam ki öyle olur istifa edersem, norm fazlası atamasıyla geçebilirim belki. Bu da riskli olur, farklı uzak bir ilçeye de gönderebilirler

miskinler, 2 ay önce

İliçi yapamıyor muydunuz?

235U
Genel Müdür
04 Ağustos 2024 10:52

Bunlar her yerde

wp ve insta da dini mesaj paylaşarak göz boyıyorlar ama hocam şunu bilin

il ilçe mebdekiler onun ne mal olduğunu çok iyi biliyor

aralarındaki menfaat bağlarından bilmemezlikten geliyor inanmıyor ayağına yatıyorlar

kati delil bulsan ne olacak

en fazla 2 sene öğr kalır ondada il ilçede full ek derse pinekleyeceği bir masa başı bulur 2 sene sonra gene bir yere müdür yaptırırlar

ancak istifa etmekten ziyade tayin için sabredin

çünkü sizde biliyorsunuz evli olsa bile bayan öğretmenler bu kuduzlardan kurtulamaz

öğretmenken daha savunmasızsınız

tabi tecrübeleriniz ne diyorsa öyle yapın

Allah bu mobbingci idarecilerin hepsini kahretsin

en sevdikleri ile sınansınlar inşallah

Taş4, 2 ay önce

Sayın hocam aynısını yaptım tersledim hesaba almadımadam takıntı haline getirdi daha önceki öğretmenler ve Typ elmasları adamın isteklerine olum yaklaşınca Bnden de aynı şeyi bekledi ama beklediği şey olmadı idari soruşturmada şahitler olmasına rağmen adam müdürlük görevinden alınmadı sadece yer değişikliği cezası verilmiş fakat onda da açık kadro olmadığı için hala aynı okulda. Ben defalarca uyardım hocam ayağınızı denk alın şikayet edecem diye o ise bana ? milli eğitimdekiler beni çok seviyor sana asla inanmazlar diye tehdit etti.

Braweheart01
Daire Başkanı
04 Ağustos 2024 12:40

Valla zor bir durum bazıları böyle işte onun yardımcısısınız öğretmen olsanız hiç görmeden dersinizi işleyip geçip gidersiniz o zaman onunla mücadele etmenize gerek kalmaz.

Şimdi ben olaya farklı bir yönden bakacağım. Yağmurdan kaçan doluya tutulur müdür yardımcılığı böyle birşey gittiğiniz okulun müdürünün iyi olacağı garanti değil ya da gittiğiniz okula şu anki müdürünüz de arkanızdan gelmeyeceğinin garantisi yok. Eğer şu anki çalıştığınız okul, ulaşım yönünden ve diğer yönlerden sizin için avantajlı ise sırf müdür için orayı bırakmayın. Orta bir yol tutturun. Ondan kaçmak yerine mücadele etmeyi seçin. Sizin yanınızda olan öğretmenlerin yardımını isteyin o öğretenlerin sizin yanınızda olması müdürün direncini kırar. Okulda haklılığınızı herkese ispatlayın siz ispatladıkça o geri vites yapacaktır. Şikayet mevzusunu ben pek sevmem şikayet son kozunuz olsun, ayrıca ona sizi şikayet edeceğim diye tehdit etmeyin iş oraya varırsa onun haberi olmadan şikayet edin. Müdürü seni şikayet ederim demek açık bir tehdittir. En sağlamı dediğim gibi okulda haklılığınızı ispatlamak ve öğretmenlerin sizin yanınızda olduğunu ona göstermektir. Son kozunuz da şikayet olacaktır öğretmenler sizin yanınızda olduğunda kazanacağınız kesindir.

Taş4, 2 ay önce

Taş4
Aday Memur
05 Ağustos 2024 09:24

Amin hocam inşallah sınansınlar. Zaten görev yerim değişti.o müdürün de gideceği bir boş yer yokmuş Bnde dedim ki milli eğitimdekilere ? o adama verebileceğiniz bir üst makam(!) yok zaten. 16 Ağustosu bekliyorum eğer bi yere göndermezlerse ile ilçeye hepsine suç duyurusunda bulunacağım. Arkasındalar diye. Bn 38 yaşında 3 çocuklu bir kadın olarak bunları yaşadıysan savunmasız öğrencilere de aynısını yapar bu adi adam. Ama şunu anladım milli eğitim çok lağım bir yer her türlü pislik var.

235U, 2 ay önce

Bunlar her yerde

wp ve insta da dini mesaj paylaşarak göz boyıyorlar ama hocam şunu bilin

il ilçe mebdekiler onun ne mal olduğunu çok iyi biliyor

aralarındaki menfaat bağlarından bilmemezlikten geliyor inanmıyor ayağına yatıyorlar

kati delil bulsan ne olacak

en fazla 2 sene öğr kalır ondada il ilçede full ek derse pinekleyeceği bir masa başı bulur 2 sene sonra gene bir yere müdür yaptırırlar

ancak istifa etmekten ziyade tayin için sabredin

çünkü sizde biliyorsunuz evli olsa bile bayan öğretmenler bu kuduzlardan kurtulamaz

öğretmenken daha savunmasızsınız

tabi tecrübeleriniz ne diyorsa öyle yapın

Allah bu mobbingci idarecilerin hepsini kahretsin

en sevdikleri ile sınansınlar inşallah

Taş4
Aday Memur
05 Ağustos 2024 09:29

Hocam müdür 4 yıldır o okulda öğretmenleri o kadar idare etmiş ki ( nöbet tutmayanlar raporsuz 2 hafta idare edilenler, herşeye evet diyen bi adam) dolayısıyla öğretmenlerde rahatlarını bozmak istemiyorlar. Ama yine de sağ olsunlar bnm hakkımda müdürün yönlendirmesine rağmen ona uymayıp doğruları söylemişler. Şu an müdür hepsine çok kinli okulu kapattırcam falan diyormuş.

Braweheart01, 2 ay önce

Valla zor bir durum bazıları böyle işte onun yardımcısısınız öğretmen olsanız hiç görmeden dersinizi işleyip geçip gidersiniz o zaman onunla mücadele etmenize gerek kalmaz.

Şimdi ben olaya farklı bir yönden bakacağım. Yağmurdan kaçan doluya tutulur müdür yardımcılığı böyle birşey gittiğiniz okulun müdürünün iyi olacağı garanti değil ya da gittiğiniz okula şu anki müdürünüz de arkanızdan gelmeyeceğinin garantisi yok. Eğer şu anki çalıştığınız okul, ulaşım yönünden ve diğer yönlerden sizin için avantajlı ise sırf müdür için orayı bırakmayın. Orta bir yol tutturun. Ondan kaçmak yerine mücadele etmeyi seçin. Sizin yanınızda olan öğretmenlerin yardımını isteyin o öğretenlerin sizin yanınızda olması müdürün direncini kırar. Okulda haklılığınızı herkese ispatlayın siz ispatladıkça o geri vites yapacaktır. Şikayet mevzusunu ben pek sevmem şikayet son kozunuz olsun, ayrıca ona sizi şikayet edeceğim diye tehdit etmeyin iş oraya varırsa onun haberi olmadan şikayet edin. Müdürü seni şikayet ederim demek açık bir tehdittir. En sağlamı dediğim gibi okulda haklılığınızı ispatlamak ve öğretmenlerin sizin yanınızda olduğunu ona göstermektir. Son kozunuz da şikayet olacaktır öğretmenler sizin yanınızda olduğunda kazanacağınız kesindir.

Braweheart01
Daire Başkanı
05 Ağustos 2024 17:26

Hocam müdür öğretmenleri ne kadar idare ederse etsin öğretmenler hukuksuz uygulamaları görmezsen gelmezler. O okulda o müdürün sonunu öğretmenler geirir siz öğretmenleri doldurun. Gerisi gelir.

Taş4, 2 ay önce

Hocam müdür 4 yıldır o okulda öğretmenleri o kadar idare etmiş ki ( nöbet tutmayanlar raporsuz 2 hafta idare edilenler, herşeye evet diyen bi adam) dolayısıyla öğretmenlerde rahatlarını bozmak istemiyorlar. Ama yine de sağ olsunlar bnm hakkımda müdürün yönlendirmesine rağmen ona uymayıp doğruları söylemişler. Şu an müdür hepsine çok kinli okulu kapattırcam falan diyormuş.

Gülzade67
Aday Memur
06 Ağustos 2024 02:58

Yqşadıklarınıza üzüldğö çok geçmiş olsun.Keşke ayrı konu açsaydınız kınu baktalanmamıl olurdu

Taş4
Aday Memur
06 Ağustos 2024 23:44

Evet sayın hocam haklısınız. Düşünemedim:(

Gülzade67, 2 ay önce

Yqşadıklarınıza üzüldğö çok geçmiş olsun.Keşke ayrı konu açsaydınız kınu baktalanmamıl olurdu

ilker484
Şef
14 Ağustos 2024 15:42

Hocam yorumlarınızı okudukça üzüldüm umarım ciddi bir şey yaşamamışsınızdır. 3 çocuğu, yaşı başı olan bir kadına bile bunu yapmaya cesaret edebilenlerin eline düşürmesin. Allah korkusu yok, insanlık yok ama bir şekilde makam var. Yazık...

Taş4, 2 ay önce

sias
Memur
19 Ağustos 2024 11:23

Nasıl idare ile iyi olabiliyorsunuz, ben doğuda bir ilcedeyim branşım ingilizce önemsiz, bekarım, kadınım,zengin ve güçlü bir ailem yok, idare biliyor,,öyle hak arayan biri de değilim, bana kimsenin yaomdagi saygisizliklari yaptilar

Braweheart01, 2 ay önce

Toplam 25 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi