Editörler : swat3410
31 Temmuz 2024 23:07

Meslekten istifa etmeyi düşünüyorum

Değerli polis memuru meslektaşlarım, malumunuz gün geçtikçe zorlaşan çalışma koşulları, sağlık problemleri, gelecek adına belirsiz yaşam standardı ve ailevi ihmallarlık nedeniyle meslekten artık heves alamaz oldum. Amir müdürlerin keyfi uygulamaları, adaletsiz birim rostasyonları cabasıdır. Şuan hali hazırda, öncelikle Yüce Allahın ikramı ve izniyle iyi sayılır derecede maddi imkanım bulunmakta, paramda haram yoktur ve alın teri birikimim ile ailemin tasarrufundan kaynaklı ticari kazancımız sayılır. Mesleği bırakma konusunda kararımı verdim ancak bunu erteleme noktasında fikirlerinize ihtiyacım var. 3-4 yıl gibi bir süreye ihtiyacım var ancak sosyo ekonomik şartlar, ülke ekonomisi ve jeopolitik durum sanırım bu süreyi zor kılıyor. Muhtemel beş yıl içerisinde zorlu şartlarla karşılaşacaz. Bu durumu riske atmak istemiyorum ve istifa etmeyi yakın zamanda düşünüyorum. Sizce bir seçim dönemi bekleme riskine girilirmi, ?

31 Temmuz 2024 23:33

Forumdan uzaklaştırıldınız ... swat3410

datemov174
Aday Memur
31 Temmuz 2024 23:41

ülke ekonomisi kötüye giderse ilk önce özel sektör çöker istifa edeceksen yarın etmelisin 5 sene sonraya planmı yapılır. ve istifa edeceksen şu kan emici bankalara kazık at çekebileceğin kadar kredi çek üstüne bişey alma hep bankamı bizi öpecek :)
31 Temmuz 2024 23:58

Haha güldürdün reis gerçekten durumum iyi ama zor durumdaki meslektaşların gönlü kırılmasın diye telaffuz etmedim. Dediğin kısma şu aşamada girmiş sayılırım artık umursamaz bir haldeyim ancak devlet vazifemi sonuna kadar sağlıyorum.
Kırmızı Hap, 1 ay önce

Forumdan uzaklaştırıldınız ... swat3410

01 Ağustos 2024 00:00

Özel sektör bugün zorlansın yarın yeni sektör ortaya çıkar hasılı para piyasası daimidir. Ancak mesleki çalışma şartları kilitlendimi mesele 12/12 gibi yıl bazında çalışma sistemine geçilmesi vs kastım bu tür olağan üstü durumla karşılaşmak.
datemov174, 1 ay önce
ülke ekonomisi kötüye giderse ilk önce özel sektör çöker istifa edeceksen yarın etmelisin 5 sene sonraya planmı yapılır. ve istifa edeceksen şu kan emici bankalara kazık at çekebileceğin kadar kredi çek üstüne bişey alma hep bankamı bizi öpecek :)
01 Ağustos 2024 00:35

1 yıl ücretsiz izin al duruma bak durumu beğenmezsen gel başla durumun iyiyse gelme

01 Ağustos 2024 03:10

mantıklı bir fikir teşekkürler
adsız_cengaver, 1 ay önce

1 yıl ücretsiz izin al duruma bak durumu beğenmezsen gel başla durumun iyiyse gelme

01 Ağustos 2024 04:08

Yapman gereken bu çünkü tam net fikrin yok bırakıp gitsen geri gelemezsin.1 yılda fikrin tam oturur.olmadi sağlık raporu alıp devam edersin.hic bise kaybetmessin

Joplu Çoban, 1 ay önce
mantıklı bir fikir teşekkürler

Dead.588
Memur
02 Ağustos 2024 17:58

Benim hiçbir şeyim yok araba bile yok ama ben bile ciddi ciddi istifa etmeyi düşünüyorum senin hiç düşünmemen lazım

Policeofficerr
Aday Memur
02 Ağustos 2024 20:05

Gihe geç ordan malülen emekli ol

Dead.588
Memur
02 Ağustos 2024 20:07

Doğru ama gıne geçip dilim almak istemiyorum yarın başka bir memurluk kazanırsam almazlar diye bu yüzden usulüne uygun istifa etmek istiyorum

Policeofficerr, 1 ay önce

Gihe geç ordan malülen emekli ol

02 Ağustos 2024 21:09

Allah herkesin gönlüne göre versin.

babayani11
Aday Memur
02 Ağustos 2024 21:13

maddi imkanın varsa bir dakika durma derim, benim yok o yüzden devam, hayatı kaciriyoruz, bunu da senelik izinde diğer insanları görünce fark ediyorum ben. tavsiyem ücretsiz izne ayrılman , dene 1 yıl , yasa gor deneyimle. sonra kararını daha kolay verirsin.

tantanakan
Aday Memur
02 Ağustos 2024 21:44

Ekonomik durum belirleyicidir sizinde belirttiğiniz üzere durumunuzun iyi olduğu anlaşılıyor, bence bu kadar sıkıntı, stres, çalışma şartlarının ağırlığı, amir sınıfının keyfiliği, mobingler, kıymetsizlik, a sosyallik, hepsindende önemlisi Aileye yeterli vakit ayıramama, bunlar hep parasal konular dan dolayı sabredilen ve ertelenen durumlar. Durumun iyiyse dakika bile durma derim
02 Ağustos 2024 22:32

Evet gençliğim akıp gidiyor. Sağlık problemleri baş gösteriyor ve ekonomik beklenti malesef karşılanmıyor. Haricinde mesleki yaşam ve koşullar beni içten içe üzüyor, diğer kurumlarda gelişmeler olumluyken biz 12-12 ler, ikinci emir muhabbeti, amirin keyfi rotasyon yetkisi insanı içinden çıkılmaz hale sokuyor. Kararım netleşti. Allah siz polis memurlarının ayağına taş değdirmesin inş.
02 Ağustos 2024 22:50

Ne zaman istifa edeceksiniz peki ?

03 Ağustos 2024 09:36

Nasipse yakın zamanda ve burdan paylaşım yapıcam. Sonraki halimide yazmayı düşünüyorum belki mukayese edilebilir.

Onur C.
Aday Memur
06 Ağustos 2024 15:54

ne yaptın reis karar verdin mi ?
Joplu Çoban, 1 ay önce
Nasipse yakın zamanda ve burdan paylaşım yapıcam. Sonraki halimide yazmayı düşünüyorum belki mukayese edilebilir.

yaman32
Aday Memur
06 Ağustos 2024 16:05

meslektaşım paran varsa hiç durma, ben bu işi para için yapıyorum. Seninde birikimin gayet güzelmiş, zevkine yapılmaz bu meslek valla.

Toplam 18 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi