Editörler : Pangaea
01 Ağustos 2024 12:23

SGK İcra Memurluğu (İzmir)

Herkese merhabalar. 2024/1 ataması ile SGK'ya icra memuru olarak atandım. Önlisans KPSS ile atandım fakat lisans ile atananlarla aynı işi yapacağım için konuyu buraya açmak istedim. Sormak istediğim bir kaç soru var, daha önce İstanbul'da icra memuru olarak çalıştığım için bir çok konuya hakimim. Sorularım biraz daha İzmir özelinde.

1) Benim çalıştığım dönemde İzmir'de icra servisi sadece Dokuz Eylül SGM'de idi. Hala öyle mi? Eğer hala öyleyse bölünme durumu var mı?

2) İş yükü nasıl?

3) Mesai saatleri İstanbul'daki gibi 08.30-17.00 mı yoksa farklı mı?

4) İş ortamı nasıl?

Yarımdıcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

01 Ağustos 2024 21:10

hukuk mu?

hemrekrblt
Aday Memur
01 Ağustos 2024 23:30

Adalet

the back of furkan, 1 ay önce

hukuk mu?

Zeynoke
Aday Memur
02 Ağustos 2024 00:19

Hocam İzmir hakkında bilgi sahibi değilim ancak İstanbul hakkında bilgi verebilirseniz çok memnun kalırım.. Başka şehirde ikamet ediyorum, İstanbul'u da çok iyi bildiğim söylenemez. Her Sgk'da icra bölümü var mı? İstanbul özelinde nerede çalışacağımız maalesef ki şu aşamada belli değil, o yüzden ev bakamıyorum baksam da nereye bakacağım derya deniz sonuçta. Bu konuda tavsiyeniz var mı, şu aşamada İstanbul'da ev bakmak mantıklı mı yoksa açıklandıktan sonra iki haftalık bir zaman dilimi kalıyor bize o süreçte bulunur mu acaba?

hemrekrblt
Aday Memur
02 Ağustos 2024 09:18

Hocam İstanbul aşırı sıkıntı bir yer o konuda. Bütün Sosyal Güvenlik Merkezlerinde icra servisi var. İl müdürlüğü tarafından işe başladıktan sonra görevlendirmen yapılıyor. İki yakalı bir şehir, iki yaka arasında gidip gelmek de aşırı zor. O yüzden yerin belli olduktan sonra çalıştığın yere yakın bir yerde ev bulmaya çalış. Ben ev bulmakta çok zorlandım, çok kötü bir ev kiraladım onun da kirası uygun diye (maaşımın tam yarısıydı). Zaten bir yıl sonunda dayanamayıp istifamı verdim ve döndüm memlekete. Allah yardımcın olsun. Tanıdık, eş, dost, akrabası olmayan için çok zor bir şehir.

Zeynoke, 1 ay önce
Hocam İzmir hakkında bilgi sahibi değilim ancak İstanbul hakkında bilgi verebilirseniz çok memnun kalırım.. Başka şehirde ikamet ediyorum, İstanbul'u da çok iyi bildiğim söylenemez. Her Sgk'da icra bölümü var mı? İstanbul özelinde nerede çalışacağımız maalesef ki şu aşamada belli değil, o yüzden ev bakamıyorum baksam da nereye bakacağım derya deniz sonuçta. Bu konuda tavsiyeniz var mı, şu aşamada İstanbul'da ev bakmak mantıklı mı yoksa açıklandıktan sonra iki haftalık bir zaman dilimi kalıyor bize o süreçte bulunur mu acaba?

Zeynoke
Aday Memur
02 Ağustos 2024 09:34

Teşekkür ederim inşallah her şey güzel ve rahat olur. Bu aşamada iyimser düşünmeye çalışıyorum, İstanbul'da tanıdıklarım var ama işte onlara uzak bir yer mi çıkar yakın mı olur bilemiyorum. Dediğiniz gibi kiralar maaşın yarısı maalesef, umarım güzel bir yer çıkar dediğiniz gibi problemler yaşamam :/ Ama istifa verecek duruma da gelmek istemiyorum çünkü 2024 sınavına da girdim, o puanla kendi alanıma atanma şansım da var. Bakalım hayat ne getirecek
hemrekrblt, 1 ay önce

Hocam İstanbul aşırı sıkıntı bir yer o konuda. Bütün Sosyal Güvenlik Merkezlerinde icra servisi var. İl müdürlüğü tarafından işe başladıktan sonra görevlendirmen yapılıyor. İki yakalı bir şehir, iki yaka arasında gidip gelmek de aşırı zor. O yüzden yerin belli olduktan sonra çalıştığın yere yakın bir yerde ev bulmaya çalış. Ben ev bulmakta çok zorlandım, çok kötü bir ev kiraladım onun da kirası uygun diye (maaşımın tam yarısıydı). Zaten bir yıl sonunda dayanamayıp istifamı verdim ve döndüm memlekete. Allah yardımcın olsun. Tanıdık, eş, dost, akrabası olmayan için çok zor bir şehir.

buhara99
Aday Memur
02 Ağustos 2024 10:20

İzmir de icra servisi 2017 senesinden bu yana halen Buca da Dokuz Eylül Sosyal Merkezinde devam etmektedir. Bölünme gibi veya başka yere taşınma gibi bir durum söz konusu değildir. İş yükü gayet yoğundur. Mesai saatleri 08:30 - 17:30 ' dur. Öğle arası 12:30 - 13:30.

hemrekrblt, 1 ay önce

hemrekrblt
Aday Memur
02 Ağustos 2024 14:57

Dilerim ki her şey gönlünüzce olur.

Zeynoke, 1 ay önce
Teşekkür ederim inşallah her şey güzel ve rahat olur. Bu aşamada iyimser düşünmeye çalışıyorum, İstanbul'da tanıdıklarım var ama işte onlara uzak bir yer mi çıkar yakın mı olur bilemiyorum. Dediğiniz gibi kiralar maaşın yarısı maalesef, umarım güzel bir yer çıkar dediğiniz gibi problemler yaşamam :/ Ama istifa verecek duruma da gelmek istemiyorum çünkü 2024 sınavına da girdim, o puanla kendi alanıma atanma şansım da var. Bakalım hayat ne getirecek

Zeynoke
Aday Memur
02 Ağustos 2024 23:01

Teşekkür ederim sağolun umarım sizin de öyle olur
hemrekrblt, 1 ay önce

Dilerim ki her şey gönlünüzce olur.

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi