Editörler : E.Kayı Han
20 Mart 2025 15:22

Hele birde benim gibi dandirik bir lisans bitirdiyseniz hiçbir yere başvuramazsınız. Muvafakat peşinde koşma aşamasına bile gelemedim. Seneye artık piyade subaylık deneyeceğim en azından saçım doğru dürüst bir yerde ağarır.

yusuf132
Memur
20 Mart 2025 23:19

askeriyenin şartları daha zor dostum bilgine

MirzaAfşar, 1 ay önce

Hele birde benim gibi dandirik bir lisans bitirdiyseniz hiçbir yere başvuramazsınız. Muvafakat peşinde koşma aşamasına bile gelemedim. Seneye artık piyade subaylık deneyeceğim en azından saçım doğru dürüst bir yerde ağarır.

slm08
Daire Başkanı
21 Mart 2025 09:07

subay diyor askere gittin mi sen adam katip ya da mübaşirdir muhtemelen tsk de subay olacak hangi şartı zor olacak maddi manevi her türlü ihya olur oturduğu yerde de kalmaz rütbe alır bir yüzbaşı binbaşı ne demek biliyor musun

yusuf132, 1 ay önce

askeriyenin şartları daha zor dostum bilgine

memuraday-y
Şube Müdürü
21 Mart 2025 09:44

Ben zamanında yedek subaylık kazanıp gitmediğim için şimdi çok çok çok pişman oldum şahsen keşke gitseydim belki orda kalırdım şimdi üsteğmen veya yüzbaşı gibi bir rütbede de olurdum muhtemelen.

21 Mart 2025 10:55

yedek subaylık çıkmasına rağmen normal kısa dönem mi yaptınız askerliği?

memuraday-y, 1 ay önce

Ben zamanında yedek subaylık kazanıp gitmediğim için şimdi çok çok çok pişman oldum şahsen keşke gitseydim belki orda kalırdım şimdi üsteğmen veya yüzbaşı gibi bir rütbede de olurdum muhtemelen.

21 Mart 2025 10:56

Zabıt katibiyim beyefendi. Çok şükür rızkımızı kazanıyoruz ama gel gör ki ne hakettiğimiz parayı alıyoruz ne harcadığımız zamana değiyor. Yaptığım işte ne kendime ve devlete fayda sağlamış gibi hissetmiyorum bu amirler yüzünden. Ki elimden geleni de yapmaya çalıştığım halde. Bu bıkkınlığın yanında böylesine cüzi bir ücretle çalışmakta zor. Daha iyi şartları bulunca inşallah hepimiz gideriz buradan.

slm08, 1 ay önce

subay diyor askere gittin mi sen adam katip ya da mübaşirdir muhtemelen tsk de subay olacak hangi şartı zor olacak maddi manevi her türlü ihya olur oturduğu yerde de kalmaz rütbe alır bir yüzbaşı binbaşı ne demek biliyor musun

yusuf132
Memur
21 Mart 2025 12:08

Şunu belirtmeyi unuttum hava kuvvetlerinde subay olacaksa amenna yada deniz kuvvetlerinde karada da mesela hukuk sınıfı subay olur direk bakanlıga baglı calısır onuda anlarım. Sınıf mevzusunda çok önemli ben kara kuvvetlerinde piyade subay olmaktan bahsettim ayrıca astegmen olarak yaptım askerliği ona istinaden söylüyorum

slm08, 1 ay önce

Fg1678
Aday Memur
21 Mart 2025 15:29

hangı yıl hocam ve duz nenur olarakmı ögretmen olarak mı

Dr.Root, 9 ay önce

Adliye den Milli Eğitime geçtim hocam

sevda güneşli
Aday Memur
14 Nisan 2025 13:42

Kurumlararası geçişte 2025 te kanun değişikliği olmuş galiba bu konuda bilginiz var mı daha da zorlaştı demişlerde .

the back of furkan
Şube Müdürü
14 Nisan 2025 22:58

başlık katip dolu ama yazım ve imla hatasından geçilmiyor. aslında bu da adliyenin özeti. önce türkçe netlerini yükseltin sonra matematik ve genel kültür. kpss'den 85+ alıp atanın başka kuruma. ama katiplikte puandan öte hızlı yazmak önemli bu sebeple kpss taban puanları yüksek değil.

sevda güneşli
Aday Memur
15 Nisan 2025 09:00

Cümleye büyük harfle başlanır.

the back of furkan, 2 hafta önce

başlık katip dolu ama yazım ve imla hatasından geçilmiyor. aslında bu da adliyenin özeti. önce türkçe netlerini yükseltin sonra matematik ve genel kültür. kpss'den 85+ alıp atanın başka kuruma. ama katiplikte puandan öte hızlı yazmak önemli bu sebeple kpss taban puanları yüksek değil.

memuraday-y
Şube Müdürü
15 Nisan 2025 23:41

Yedek subaylık çıktı bana ama maalesef ben bedelli askerliğe çevirdim para yatırdım. Keşke yedek subay olarak gitseydim diyorum şuan keşke?

MirzaAfşar, 1 ay önce

yedek subaylık çıkmasına rağmen normal kısa dönem mi yaptınız askerliği?

16 Nisan 2025 00:54

Mesleğimde sizinle aynı. Sizinle aynı yoldan geçmiş olacağım muhtemelen. O yüzden biraz düşüncelerinizi paylaşır mısınız bana yol gösterici olsun?

memuraday-y, 2 hafta önce

Yedek subaylık çıktı bana ama maalesef ben bedelli askerliğe çevirdim para yatırdım. Keşke yedek subay olarak gitseydim diyorum şuan keşke?

memuraday-y
Şube Müdürü
16 Nisan 2025 12:52

Yani benim şahsi fikrim şuan imkanım olsa koşa koşa giderim. Çok net yani .

MirzaAfşar, 2 hafta önce

Mesleğimde sizinle aynı. Sizinle aynı yoldan geçmiş olacağım muhtemelen. O yüzden biraz düşüncelerinizi paylaşır mısınız bana yol gösterici olsun?

Toplam 74 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi