Editörler : "eskiyara"Pangaea
01 Ağustos 2024 16:36

2024 il emri

İl emri bekleyen var mı bu atamada? Meslek dersi öğretmeni olarak mağdur durumdayım gitmek istediğim ilde tek okul var onlar da norm yok diyorlar iki öğretmen varmış. Norm hesaplarken gurup sayıları işletmelerde beceri eğitimi ve alan şefliği saatleri dikkate alınmamış. Cimere il emri verilsin diye bir dilekçe yazdım fakat bakan yapılmayacak diye açıklama yaptı ailecek iki çocukla ortada kaldık. Mağdur olan var mı benim gibi. (İl emrini kötüleyecek arkadaşlar lütfen başka konu açın siz)

02 Ağustos 2024 10:29

hocam ikinci il dışı ikinci il içi vs verildi. il emri kesin verilir.
02 Ağustos 2024 11:07

Gitmek istediğiniz ilde yer yoksa eşiniz sizin yanınıza gelsin. O zaman hiç problem kalmaz. Hemde kimse mağdur olmaz

pnrakm
Memur
02 Ağustos 2024 11:38

Bu yıl yüksek ihtimalle vermeyecek. İlk defa klavuzda ataması yapilmayanlarla ilgili ekstra başlık açılmış. Başlıkta atamadan sonra yeni çalışma başlatılıp norm olan farklı bir şehirde birleştirme ile ilgili bir durumdan bahsediliyor. Okuyup ayrıntılı inceleyebilirsiniz. Eşimin tayini yeni çıktı üstelik ogretmen değil. Bende özür grubu yapacaktım. İl emri hep verildiği için evi de taşıdık. Çocukların okullarini bile hallettik. Simdi kara kara düşünüyorum. Baştan bu çalışma gündeme gelseydi evi tasimazdim en azından.

Ms7722
Aday Memur
02 Ağustos 2024 11:55

İl emrini verecekler. Şuan sadece caydırıcı olsun diye verilmeyecegi dillendiriliyor. Tayin yapamayanlarin yanması var negatif mesajları dikkate almayın. Eşi MEB personeli ise Allah yardımcıları olsun onlara bişey diyemem. Ama asker polis savcı kaymakam hakim vs . MEB in keyfine göre personelini ordan oraya yollamaz. Kaldı ki bu personeller 3 5 sene içinde tekrar tayinci. Asker adam karısı gelemiyor diye ömür boyu doğuda mi çalışacak. Az vicdan

pnrakm
Memur
02 Ağustos 2024 12:16

Hocam negatiflik saçmak için söylemedim. Kılavuzda bu duruma ekstra başlık açmaları il emrine çözüm bulmak için yapılmış gibi duruyor. Kılavuzu incelerseniz beni anlarsınız. İnşallah il emri verilir. Verilmezse bende büyük sıkıntıya giricem.Bu arada evlilikleri bu şekilde sınıflamanız hiç hoş değil. Aile birliği herkesin hakkı. Esim infaz koruma memuru. İl il gezmiyoruz. Ama dediğiniz meslekler de keyfinden il değiştirmiyor.

Ms7722, 2 ay önce

İl emrini verecekler. Şuan sadece caydırıcı olsun diye verilmeyecegi dillendiriliyor. Tayin yapamayanlarin yanması var negatif mesajları dikkate almayın. Eşi MEB personeli ise Allah yardımcıları olsun onlara bişey diyemem. Ama asker polis savcı kaymakam hakim vs . MEB in keyfine göre personelini ordan oraya yollamaz. Kaldı ki bu personeller 3 5 sene içinde tekrar tayinci. Asker adam karısı gelemiyor diye ömür boyu doğuda mi çalışacak. Az vicdan

Mesu112
Aday Memur
02 Ağustos 2024 12:16

Aynı durumdayım ev taşıdık, çocukların kaydını dahi yaptık.

pnrakm, 2 ay önce

Bu yıl yüksek ihtimalle vermeyecek. İlk defa klavuzda ataması yapilmayanlarla ilgili ekstra başlık açılmış. Başlıkta atamadan sonra yeni çalışma başlatılıp norm olan farklı bir şehirde birleştirme ile ilgili bir durumdan bahsediliyor. Okuyup ayrıntılı inceleyebilirsiniz. Eşimin tayini yeni çıktı üstelik ogretmen değil. Bende özür grubu yapacaktım. İl emri hep verildiği için evi de taşıdık. Çocukların okullarini bile hallettik. Simdi kara kara düşünüyorum. Baştan bu çalışma gündeme gelseydi evi tasimazdim en azından.

02 Ağustos 2024 12:39

İl emri ataması yapılacağını sanmıyorum çünkü merkezlerde mem kadrosunda çok fazla öğretmen var. ancak geçen yıl olduğu gibi geçici görevlendirme ile yer değişikliği olur diye düşünüyorum

serbestokur
Aday Memur
02 Ağustos 2024 22:34

Biz de her yıl il emri verildiği için ev kiraladık taşındık. Madem bu sene "farklı ilde birleştirme" diye bir şey çıkartacaklardı bari il dışı tayininden önce söyleselerdi. En azından eşimin ilişiğini kesmezdik taşınmazdık.

pnrakm
Memur
03 Ağustos 2024 21:05

Katılıyorum hocam öncesinde bilgimiz olsa en azından evi taşımaz. Tedbirli davranırdık. Lakin özel sektör, çakılı kadro memurluklar, asker, polis, kaymakam vs. ne yapılacak belli değil. Onlar nasıl bir araya gelecek? Yapılmak istenen şeyde ciddi eksiklik var. Sendikaların bu konuda bastırması lazım. Bu uygulamadan vaz geçilip şu ana kadar olduğu gibi il emri verilmeli.

matemkogr
Daire Başkanı
03 Ağustos 2024 21:24

Özel sektörde çalışan eşlerin memur eşlerinin bulunduğu illerde iş imkanı yoksa bu gruba kolaylık sağlanabilir. Gemi mühendisi Yozgat'ta iş bulamaz fakat inşaat mühendisi Yozgat'ta da çalışabilir gibi. Bunun için İŞKUR vb gibi kurumlardan iş ilanları araştırılır uygun iş var mı yok mu bakılır.

pnrakm, 2 ay önce

Katılıyorum hocam öncesinde bilgimiz olsa en azından evi taşımaz. Tedbirli davranırdık. Lakin özel sektör, çakılı kadro memurluklar, asker, polis, kaymakam vs. ne yapılacak belli değil. Onlar nasıl bir araya gelecek? Yapılmak istenen şeyde ciddi eksiklik var. Sendikaların bu konuda bastırması lazım. Bu uygulamadan vaz geçilip şu ana kadar olduğu gibi il emri verilmeli.

Btmn87
Aday Memur
04 Ağustos 2024 12:58

Bız de aynı durumdayız ev taşıdık bakalım ne oklacak

pnrakm, 2 ay önce

Mesu112
Aday Memur
04 Ağustos 2024 23:01

Cimere yazdım, tavsiye ederim size de

matemkogr
Daire Başkanı
04 Ağustos 2024 23:06

İl emri olmaması için mi? Yazalım hocam haklısınız.

Mesu112, 2 ay önce

pnrakm
Memur
05 Ağustos 2024 11:39

+1

Mesu112, 2 ay önce

pnrakm
Memur
05 Ağustos 2024 14:47

Kılavuzda özel sektörle ilgili bir açıklama yapılmamış hocam. Meb dışındaki memurlar için bile eşin çalıştığı bakanlığın uygunluğuna göre hareket edileceği anlaşılıyor. Benim eşimin 2 sene tayin isteme hakkı yok şu an. Yapılmak istenen uygulamanın amacını anlıyorum lakin uygulabilirligi düşük.

matemkogr, 2 ay önce

Özel sektörde çalışan eşlerin memur eşlerinin bulunduğu illerde iş imkanı yoksa bu gruba kolaylık sağlanabilir. Gemi mühendisi Yozgat'ta iş bulamaz fakat inşaat mühendisi Yozgat'ta da çalışabilir gibi. Bunun için İŞKUR vb gibi kurumlardan iş ilanları araştırılır uygun iş var mı yok mu bakılır.

mehmetsevinc35
Aday Memur
05 Ağustos 2024 22:35

Bence mutlaka uygulanmalı bazı şeyleri kaldırarak mağduriyet yaratılıyor böyle bir durum olacak ise eğitim öğretim başında denir ve insanların ona göre hareket etmesini bekleriz şimdiden yerini yapıyorlar ama bu sefer de vermeleri lazım mağdur etmemek adına

matemkogr
Daire Başkanı
06 Ağustos 2024 02:37

Vermeleri de ayrı mağduriyetler yaratıyor. Astarı yüzünden pahalıya geliyorç %33 seviniyor ya geri kalanlar?

mehmetsevinc35, 2 ay önce
Bence mutlaka uygulanmalı bazı şeyleri kaldırarak mağduriyet yaratılıyor böyle bir durum olacak ise eğitim öğretim başında denir ve insanların ona göre hareket etmesini bekleriz şimdiden yerini yapıyorlar ama bu sefer de vermeleri lazım mağdur etmemek adına

Gizem Tepe
Aday Memur
06 Ağustos 2024 18:42

İl emri kesinlikle kaldırılmamalı. Çok büyük haksızlık olur. 10 yıl memleketimden 16 saat uzakta bekar çalıştım, anne babadan ayrılık zordu evet ama eşten ayrı kalmak katlanılmaz bir şey, aile planlaması bile yalan oluyor. Eşler doğuda birleşsin diyorlar da, eşim öğretim görevlisi. Ayrıca haksa ben de şunu söylerim; benden daha düşük puanlı insanlar istedikleri illerde hayat kurdular, ben 2024?e denk geldiğim için mi eşimin çalıştığı ilde hayat kuramayacağım? İl emrinden yararlanmak benim de hakkım değil mi bu durumda?

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
06 Ağustos 2024 20:13

Esin doğuya gelir hiç sıkıntı olmaz :) dert ettiğin seye bak

Gizem Tepe, 2 ay önce

İl emri kesinlikle kaldırılmamalı. Çok büyük haksızlık olur. 10 yıl memleketimden 16 saat uzakta bekar çalıştım, anne babadan ayrılık zordu evet ama eşten ayrı kalmak katlanılmaz bir şey, aile planlaması bile yalan oluyor. Eşler doğuda birleşsin diyorlar da, eşim öğretim görevlisi. Ayrıca haksa ben de şunu söylerim; benden daha düşük puanlı insanlar istedikleri illerde hayat kurdular, ben 2024?e denk geldiğim için mi eşimin çalıştığı ilde hayat kuramayacağım? İl emrinden yararlanmak benim de hakkım değil mi bu durumda?

Gizem Tepe
Aday Memur
06 Ağustos 2024 22:55

? Çakılı kadro? Google?da aratın.

SorunCevaplayıN, 2 ay önce

Esin doğuya gelir hiç sıkıntı olmaz :) dert ettiğin seye bak

Toplam 55 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi