Editörler : "eskiyara"Pangaea

Braweheart01
Daire Başkanı
08 Ağustos 2024 20:11

Sadece Adana ilinde il emrinden gelip norm fazlası olarak bekleyen sayısı 2 bin üzerinde. İl emri ile bir ile gelenler norm fazlası olarak geliyorlar. Yani bir ile il emri ile gelmek aslında o ilde norm fazlası öğretmen olmak demektir. Yıl 2024 oldu artık buna bir nokta konulmalı. 1 milyon öğretmen olduk içimizde 50 bini norm fazlası açık da 50-60 bin.

Şu an norm fazlası öğretmenleri boş kadroara yerleştirsek açık kapanır. Adamlar öğretmene 1 lira zam yapacağı zaman sayıyı 1 milyonla çarpıyor.

Sayımız arttıkça kalite de düşüyor öğretmene verilen değer de düşüyor

Dalaras
Şube Müdürü
08 Ağustos 2024 20:14

İl emri verilmemeli.

Gizem Tepe
Aday Memur
08 Ağustos 2024 20:14

Hocam şu an kadrom Mersin?de, Allah isteyen herkese buralarda yaşayıp çalışmayı nasip etsin. Gitmek istediğim yer emin olun Mersin?den daha güzel değil :) Allah herkese gönlüne göre versin

aa.gülçiçek1100, 2 ay önce
hocam inşAllah batının en güzel şehrine tayininiz çıkar eşinizle. umarım evinizle okulunuz çok yakın olur. sizi çok iyi anlıyorum benim de hayatım doğuda geçti. bu sene evlendikten sonra ben de deniz kenarında bi şehir istiyorum.. Allahtan doğuda iyi puan biriktirdik hocam. batıda gideceğimiz okulda puanı bizden düşük ve hiç doğu yüzü görmemiş meslektaşlarımız düşünsün artık.. :)) işiniz rast gitsin..

Gizem Tepe
Aday Memur
08 Ağustos 2024 20:30

Hocam bence hiç zorunlu hizmet yapmamış hocalar açık dediğimiz yerlere yerleştirilmeli. Adaletse adalet böyle olur.

Braweheart01, 2 ay önce

Sadece Adana ilinde il emrinden gelip norm fazlası olarak bekleyen sayısı 2 bin üzerinde. İl emri ile bir ile gelenler norm fazlası olarak geliyorlar. Yani bir ile il emri ile gelmek aslında o ilde norm fazlası öğretmen olmak demektir. Yıl 2024 oldu artık buna bir nokta konulmalı. 1 milyon öğretmen olduk içimizde 50 bini norm fazlası açık da 50-60 bin.

Şu an norm fazlası öğretmenleri boş kadroara yerleştirsek açık kapanır. Adamlar öğretmene 1 lira zam yapacağı zaman sayıyı 1 milyonla çarpıyor.

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
08 Ağustos 2024 20:54

Babanla konuşuyorsun dikkatli davran :) toplum olarak senin gibileri yetistiremiyoruz utandım şimdi:) besmelesiz oldun o yüzden böyle ne dedigini bilmiyorsun sen

Harderthanever
Aday Memur
08 Ağustos 2024 20:55

Böyle bir mantık yok. Yıllardır kimse mağdur olmasın diye yapılmış bir uygulama. Ben bu devletin çalışanıyım, hizmetimi yaparım. O da bana anayasal hakkımı sağlar. Bana evleneyim diye faizsiz kredi sağlasın sonra da eşinin yanına gidemezsin desin. Var mı öyle bir mantık?

Braweheart01, 2 ay önce

Harderthanever
Aday Memur
08 Ağustos 2024 20:58

Validenize selamlarımı iletin, aile konusunda da lütfen uyarın, toplumumuz tek eşliliği ve resmi evliliği gerektirir :) dediğim gibi sizin gibilerle orada burada uğraşmak zorunda kalıyoruz toplum olarak :)

SorunCevaplayıN, 2 ay önce

Babanla konuşuyorsun dikkatli davran :) toplum olarak senin gibileri yetistiremiyoruz utandım şimdi:) besmelesiz oldun o yüzden böyle ne dedigini bilmiyorsun sen

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
08 Ağustos 2024 21:08

Babaannen hakkında öyle konuşma evladım. Oğlumun diye birsey demiyorum ama cis ederim dilini :)

Harderthanever, 2 ay önce

Validenize selamlarımı iletin, aile konusunda da lütfen uyarın, toplumumuz tek eşliliği ve resmi evliliği gerektirir :) dediğim gibi sizin gibilerle orada burada uğraşmak zorunda kalıyoruz toplum olarak :)

Braweheart01
Daire Başkanı
09 Ağustos 2024 02:05

Doğru söylüyorsunuz böyle bir mantık yok. Atanıp gelenler de böyle diyor. sosyal medya yalanlarına inandıkları için ilde dolu boş yer olduğunu devletin de bu yerleri atamalarda sakladıklarına inanıyorlar. Gelip norm fazlası işe başladıklarında ve kendileri gibi binlerce kişinin olduğunu görünce gerçekten boş yer olmadıklarını görüyorlar.

Olay bununla bitmiyor, Adana ili Kuzey ilçelerinde boş yer var, devlet de bu norm fazlası öğretmenleri dış ilçede görevlendirince hepsi dava açıyorlar üstelik açtıkları davaları kazanıyorlar. Yani öğretmen doğudan istediği ile gelmiş bununla yetinmiyor o ilin dış ilçesinde görevlendirildiği gibi çalışmamak için dava açıyor çünkü öğretmen arkadaşımız merkezi evine yakın okulda çalışmak istiyor uzak ilçe olunca devlete dava açıyor. Davayı kazanıyor, çalışmadan para alıyor.

Son uygulamada norm fazlası öğretmenleri istekleri dışında dış ilçede görevlendirmiyor, istekleri dışında resen ildeki boş okullara atamıyor(dış ilçeye atamıyor) bunları yaptığında öğretmen dava açıp açtığı davayı kazanıyor, devlet hem avukat hem de dava masrafı ödemek zorunda kalıyor. Son durumda gelen öğretmen arkadaşımız okulu bile olmadan yıllar boyu ilçede yer boşalmasını bekliyor. Rapor alan öğretmenlerin yerlerine derse giriyor, kendi öğrencileri olmuyor.

Olay bu şekilde arkadaşlar.

Harderthanever, 2 ay önce

Böyle bir mantık yok. Yıllardır kimse mağdur olmasın diye yapılmış bir uygulama. Ben bu devletin çalışanıyım, hizmetimi yaparım. O da bana anayasal hakkımı sağlar. Bana evleneyim diye faizsiz kredi sağlasın sonra da eşinin yanına gidemezsin desin. Var mı öyle bir mantık?

turkcecii05
Aday Memur
09 Ağustos 2024 03:38

zaten sağlık durumuna veriliyor. özel sektörde ücretsiz izin hakkı var. asıl bencil akıl vicdan sahibi olmayan sizlersiniz. 80 100 puanla merkeze gideyim istiyorsunuz. eminim il emri verilse evinizden 20 km uzağa gitmek zor gelecektir. ama o 20 km için 12 13 yıl doğunun en ucrasindw çalışanlar var. eğer iki sene üç sene bu hak verilmese ve insanlar mebin yapmak istediği gibi doğuda birleşmek istese hiçbir problem kalmayacak. il dışından isteyen 5 senede es durumundan isteyen 3 senede gelecek.(Bana da İl emri yariyor)
Gizem Tepe, 2 ay önce

Zaten aklı vicdanı olana bunu anlatmak zorunda kalmazsın hocam. Mazeret tayini isteyecek insanlar, anne babası kanser olan var, eşi özel sektörde çalışanlar var onlarla kıyaslarlar kendilerini.

turkcecii05
Aday Memur
09 Ağustos 2024 08:28

bencil insanlar bunu anlamaz hocam. aile ise birleşmeyi istemek haklarıdır. bana da il emri yarıyor gibi ama olması gereken de var. Bu norm fazlalarinin sebebinin il emri olduğunu anlamayıp hala verilmemesinin çok yanlış olduğunu falan savunuyorlar
Braweheart01, 2 ay önce

pnrakm
Memur
09 Ağustos 2024 12:28

İl emrine karşı arkadaşlarımız keşke başka bir başlık açıp orada fikirlerini paylaşsalar. Burada gerginlik çıkarmaktan başka bir işe yaramıyorlar çünkü.

09 Ağustos 2024 12:49

Engelli öğretmenler için de il ilçe emri oluyor mu

matemkogr
Daire Başkanı
09 Ağustos 2024 13:08

Aile bütünlüğü anayasal hak ve bu anayasal hak tüm vatandaşlar için olmalı.

O zaman iki özel sektörde çalışan nişanlı biri İzmir'de biri Şanlıurfa'da evleniyor. Şanlıurfa'daki anayasal hakkım devlet bizi birleştirmeli ben İzmirde iş bulamadım devlet beni İzmir'de il emrine versin yattığım yerden maaşımı alayım SGK dan uygun iş çıkarsa başlarım çalışmaya talebinde bulunmalı bu durumda.

Anayasa sadece devlet memurları için mi geçerli?

Gizem Tepe
Aday Memur
07 Eylül 2024 18:11

Hocam kaç yıllık öğretmensiniz bilmiyorum ama mazeret atamalarında sağlık mazeretinin veya aile birliğinin birbirlerine karşı üstünlüğü olmadığını bilmeyecek kadar yenisiniz belli ki. İl emri gelmesin diyenler ailesinden biri hasta olan öğretmen ailesine kavuşamasın demektir. Bahsettiğiniz 10-12 yıllık öğretmenler gibi benim de zorunlu hizmet okulunda yıllarım geçti, puanım da 200?e dayandı. Neyse ki doğru karar verildi ki kimse mağdur olmadı

turkcecii05, 2 ay önce
zaten sağlık durumuna veriliyor. özel sektörde ücretsiz izin hakkı var. asıl bencil akıl vicdan sahibi olmayan sizlersiniz. 80 100 puanla merkeze gideyim istiyorsunuz. eminim il emri verilse evinizden 20 km uzağa gitmek zor gelecektir. ama o 20 km için 12 13 yıl doğunun en ucrasindw çalışanlar var. eğer iki sene üç sene bu hak verilmese ve insanlar mebin yapmak istediği gibi doğuda birleşmek istese hiçbir problem kalmayacak. il dışından isteyen 5 senede es durumundan isteyen 3 senede gelecek.(Bana da İl emri yariyor)
Toplam 55 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi