Editörler : E.Kayı Han
02 Ağustos 2024 09:54

Sözleşmeli Personellerin Yıllık izne Esas Alınacak Hizmet Süresi Hk.

Sözleşmeli personel (Zabıt Katibi) olarak Aralık ayında işe başladım. Fakat geçmişte sözleşmeli personel olarak çalışılmış 1 yılım var. DMK 154. Nolu Genel Tebliğinden hizmet birleştirme kapsamında olmasa da bu sürenin yıllık izne esas alınması gerektiğini ve ilk yılda tanınmayan yıllık iznin bu sayede tanınabileceğini öğrendim. Gerekli evrakları hazırlayıp Komisyona sunacağım ancak bunu daha önce deneyen ve olumlu sonuç alan var mı merak ediyorum. Keza komisyon pek de yeşil ışık yakmadı. Bakanlığın değerlendireceğini söyleseler de olumlu bir sonuç çıkmayacak gibi geliyor.

professionalbro
Aday Memur
02 Ağustos 2024 11:30

Merhaba, eğer kamu kurumlarında 1 yıl sözleşmeli personel olarak çalıştıysanız yıllık izninizi hak edersiniz. Hak etmezsiniz diyenler bu konu hakkında bilgisi olmayanlardır, bilirisiniz ki bilgisi olmayan konu hakkında konuşan çok olur. O sebeple komisyondaki memur size hak etmezsiniz falan dese bile ciddiye almadan yazılı şekilde başvurun. Söz uçar yazı kalır. O izni de size o memur vermeyecek zaten.

Şimdi hukuki dayanaklarınıza gelirsek;

6/6/1978 tarih ve 7/15754 nolu SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA İLİŞKİN ESASLAR

madde 9?da ?217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesinde belirtilen kurumlarda geçen hizmet süresi, bir yıldan on yıla kadar olan personele yirmi gün, on yıldan fazla olanlara otuz gün ücretli yıllık izin verilir??

657 sayılı DEVLET MEMURLARI KANUNU

madde 102 ?Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür??

Maliye Bakanlığı?nın yayımladığı 154 seri nolu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğ

güzel bir dilekçe hazırlayıp, hukuki dayanaklarınıza da yer vererek başvuruda bulunursanız hukuken yıllık izni hak edersiniz. Keza hak eden çok kişi var bende bu şekilde başvurarak hak ettim.

ecante
Aday Memur
02 Ağustos 2024 13:38

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Başvuruda sadece dilekçe mi sundunuz yoksa eklediğiniz evraklar var mıydı?

professionalbro
Aday Memur
02 Ağustos 2024 14:55

Dilekçe ile başvurup ek olarak

sgk hizmet dökümü,

geçmişteki çalıştığım kamu kurumundan aldığım görev belgesi (şu şu tarihlerinde şu unvanla çalışmıştır tarzı bir belge - ama bu elinizde yoksa bile sgk hizmet dökümünden anlaşılıyor zaten ancak alabiliyorsanız alın),

154 seri Nolu Devlet Memurları Genel Tebliğ Örneği (googleye yazınca direkt resmigazetenin sayfasında en aşağıda ilgili yer var onun çıktısı 1 sayfa yani)

bu 3 ekle başvurdum ve yıllık izni hak ettim.

ecante, 1 ay önce

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Başvuruda sadece dilekçe mi sundunuz yoksa eklediğiniz evraklar var mıydı?

ecante
Aday Memur
05 Ağustos 2024 10:42

Hemen başvuruyorum sağolun :)

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi