Editörler : "eskiyara"Pangaea

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
23 Ağustos 2024 02:12

Depoda en fazla 1 yıl bekleyebilirsin yakın köy ve ilçeleri yaz denebilir.Karı koca iş nedeniyle oradaysa 4 yıl sonra zorunlu tayin istetsin devlet.

iambilisimci, 3 hafta önce

İl emri verilse sıkıntı, verilmese sıkıntı iki ucu bklu değnek.İl emri verildiği zaman norm olmadan depoda bir sürü öğretmen birikiyor il ve ilçede bir sürü fazla oluyor. Verilmese de eşlerin birleşmesi zor oluyor.Yandaki ilçemizde nerdeyse her branştan 10 15 tane depoda fazla öğretmen bekliyor hepsi il emri ile gelmiş çözümünüz nedir ?

matemkogr
Daire Başkanı
23 Ağustos 2024 03:37

Farklı bir çözüm.

Belli bir branştan depoda bekleyen 15 öğretmen var diyelim.

Bu branşta ilçende çalışan en yüksek puanlı öğretmeninden başlayarak sorarsanız.. İsteyenler dilekçe yazarak depo öğretmen statüsüne geçer ve onların yerine daha düşük puanlı depoda bekleyen öğretmenler derse girer.

Pozitif olarak yaşı ilerlemiş emekliliği yaklaşan öğretmenler dinlenirken daha genç dinamik öğretmenleri saha da görürüz.

Negatif olarak da eğitim ve branş konusunda tecrübeli öğretmenleri kaybederiz ve emekliliği düşünenler emekli olmaz yaş haddini bekler.

Memleketinogretmeni, 3 hafta önce

Depoda en fazla 1 yıl bekleyebilirsin yakın köy ve ilçeleri yaz denebilir.Karı koca iş nedeniyle oradaysa 4 yıl sonra zorunlu tayin istetsin devlet.

matemkogr
Daire Başkanı
23 Ağustos 2024 03:47

Yok hocam.. Daha var ilk doğu görevinin bitmesine.

Daha önceki mesajlarımda da dediğim gibi olayın benim başıma gelmesi önemli değil empati kuruyorum. Mesela 9 yıldır Ağrıda çalışan arkadaşın durumu üzücü bir durum. Ve gelecekde de benzer durumda ben olacağım üstelik 9 değil 19-20 yıl çalışsam gelemeyeceğim memleketime.

Şahit olduğum bir olay..

Bugün sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu tayini açıklandı. Sosyal medyada veryansın ediyor bir çift. Eşlerden biri İzmir'de biri İstanbul'da ve 3. il işaretlememelerşne rağmen Şanlıurfa'ya atamış MEB. Nasıl geri dönüşü olur nasıl iptal edilir soruyorlar.

Yani Ağrı Şanlıurfa gibi bir yerde Aile birliği sağlamak yerine ayrı kalmayı yeğliyorlar. Şimdi tekrar soruyorum? Önemli olan aile birliği mi?

Ee bu durumda doğal olarak ben de etik değerlerimi tekrar gözden geçiriyorum. Ahlaklı yüksek etik değerlere sahip olsa da insanlar kendilerini milletin enayisi yerine koydurmak istemez doğal olarak. Bu çift eş durumu ile İzmir'e giderken başka biri neden Ağrıda kalsın on yada onlarca yıl. Bir yolunu bulur kaçar zamanı gelince.

Kuskusuz, 3 hafta önce

Yok hocam maalesef bilmiyorum. Bilen biri söyler. Yalnız etik olmadığı düşünülürse belki de kimse söylemez, siz başka kaynaklardan araştırabilirsiniz. Bir de hocam il emrine bu kadar karşı cikiyordunuz beni bayağı yanilttiniz ben sizi 2., 3. doğusunu bitirmiş de gidememiş zannediyordum. Bu konuda çok daha mağdur olanlar var siz onlardan degilmissiniz şaşırdım dogrusu

Toplam 263 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi