Editörler : swat3410
05 Ağustos 2024 13:23

Bu ülkenin tek sorunu hakkı yenen kişinin işi Allah'a bırakmasdır.

apacche, 1 ay önce

Kıymetli meslektaşım,yaşadığın süreci bende yıllar önce çok stresli bir şekilde,başka kurumlara gidip geçiş yapma prosedürlerini araştırıp öğrenecek kadar ileri taşıdım,büyük şehirdeydim,ne üst yönetici kesim ne halk polisi zerre sevmiyordu,gitmek için çabaladım tayin istedim dilekçe yazdım kabul edilmedi,tek çıkar yolumun komiserlik sınavı olduğunu gördüm,üstelik mülakat yoktu ozaman,tabi o arada mülakatı olan bi sürü yazılı sınav kazandım,yazılı ve akıllı sınıf sınavlarında derece yapmama rağmen mülakatlar hep hüsrandı,en sonunda komiser yardımcılığını zar zor ,hasbel kader kazandım,o zamanlar bu sayfalarda bedavadan komiser olanlara edilen bedduaları okurdum,insanların haklarının alenen yenmesine,serzenişlerini buralara yazmalarına bakar,ozamanki adıyla paralel yapının üyelerinin bu bedduaları okuyup kafalarını yastığa nasıl rahat koyabildiklerine şaşardım.Ve gün oldu Allah hak yiyenlerin bir kısmından bunun hesabını sordu,mağdur olanların hakları iade edilmedi evet ama devletin bu hesabı sorması ve kendini koruma mekanizması göstermesi yine de iyi bir şey.Bence istiafadan ziyade kurumlar arası geçişi deneyebilirsin,orda yine en azından memuriyetin elinden gitmez,ya da ücretsiz izne çıkıp yapmak istediğin iş varsa 6 ay 1 sene deneyebilirsin, bi polis ücretsiz izne çıkmış düğün salonu işletmeciliği denemişti,tutarsa mesleği bırakcam diyodu,sonra naptı bilmiyorum.Evet şimdi kimsenin duymak istemediği o sözü söyleyelim,mülakat yani torpil ya da nezaket dilindeki adı ile referans,kanunda da yazsa,yönetmelikte de yazsa,o referansı bulanda,referans olan da referans olunan şahıs da haram yemektedir,referansla,bekçi de olsan,memurda olsan,komiser yardımcısı da olsan,devlette işçi de olsan,kendi yediğin ve eşine çocuğuna ailene yedirdiğin her lokma haramdır,ateşten lokmadır,Diyanet İşleri Başkanlığı referansla girilen elde edilen maaş helaldir diye fetva vermiş olsa da yediğin lokma haramdır,şimdi klasik bahaneyle yazan olur illaki,"canım ozaman konusmayı bilmeyen adammı komser olsun".konusmayı bilmeyen adam nasıl polis memuru olmuşsa,komiser de olur,dışardan aldığın adamı da zaten yazılı sınav öncesinde gerek psikolojik gerek fiziksel muayne esnasında zaten konusmasına bakıyosun,sıkıntı görsen yazılıya sokmazsın o adamı.Evet torpilci referansçı arkadaşlar,sizin referansınız yüzünden hakkıyla yazılı sınavı kazanan insanlar polis olamıyor,bekçi olamıyor,komser olamıyor,savcı olamıyor,öğretmen olamıyor,hatta devlette işçi olamıyor,hayatları boyunca çile çekiyor,hastalık sahibi oluyor hatta ölüyorlar,bu vebal sizin üzerinizdedir.Bu dünyada bunun hesabını verirsiniz inşallah ki vereceksiniz,Allah sizi öyle şeylerle imtihan edecekki oturup düşüneceksiniz,acaba yediğim haklardan mı bu hastalık bu musibet bu kaza geldi başıma diyeceksiniz de o noktadan sonra torpille referansla geldiğiniz makamları terkte etseniz bir işinize yaramayacak.

datemov174
Aday Memur
05 Ağustos 2024 16:28

bence komserlik sınavı değilde yeni görev yerinde vardiyalı sisteme geçmişsindir ondandır

Sbz1dftd
Memur
05 Ağustos 2024 16:38

gruplarda sahada çalışan insanın mutlu olduğunu düşünmüyorum. zor mutluluk yok. eğer birikim yapıp da belli bir amaca ulaşınca hadi eyvallah demek en mantıklısı ama böyle olan malesef yok emeklisi gelen bile emekli olmuyo. bazen düşünüyorum dünyaya bir defa geldim az olsun mutlu oluyum kafam rahat olsun
05 Ağustos 2024 17:54

2 ev 2 araba 2 milyonum var istifa ettim ama öğretmenliğe geçmek için öğretmenlik olmasa istifa etmezdim
Gebeskaplumbagaa, 1 ay önce
1 ev 1 araba ve 1 milyon tl param olsaydı anında istifa ederdim
05 Ağustos 2024 17:55

enerjini emniyete değil de kpss ye harca başka kurumlara geçince rahatlarsın

hakkan1
Aday Memur
05 Ağustos 2024 19:17

bu kadar zor mu ya komiser yardımcısı olmak. 7 yıl önce çalıştığım birimden bir arkadaş 60 yazılı sınav 100-100 spor mülakat yapıp kapanmıştı. geçen süre zarfında 2. yıldızı bile takmış. ümitsizliğe kapılmayın o kadar da zor değil yani komiser yardımcısı olmak

apacche
Aday Memur
05 Ağustos 2024 21:54

60 yazılı ve 100 spor 100 mülakat,puanları zaten arkadaşınızın nasıl komiser yardımcısı yapıldığını haykırıyor, arkadaşınıza söyleyin,yuttuğu her lokma haram,çoluk çocuğuna,eşine yedirdiği her lokma haram,Allah'ın ona bunun hesabını soracağı güne kadar zevkle komiserliğini,amirliğini,müdürlüğünü yapsın.

hakkan1, 1 ay önce
bu kadar zor mu ya komiser yardımcısı olmak. 7 yıl önce çalıştığım birimden bir arkadaş 60 yazılı sınav 100-100 spor mülakat yapıp kapanmıştı. geçen süre zarfında 2. yıldızı bile takmış. ümitsizliğe kapılmayın o kadar da zor değil yani komiser yardımcısı olmak
07 Ağustos 2024 14:15

Her tarafta komiser yardımcısı bolca var zaten .

07 Ağustos 2024 15:33

1 sene sonra 1 milyon ana paranın değeri enflasyon, döviz kuru ve vergi yüzünden 500bin liraya düşünce ne yapacaksın peki?

siyahbeyaz88, 1 ay önce
1 milyonu faize koy çalışmadan aylık 50 bin lira polis maaşı alırsın tabi faiz hassasiyetin yoksa:)

siyahbeyaz88
Genel Müdür
07 Ağustos 2024 16:04

sanki senin aldığın maaş erimiyor boş konuşmuşsun
Kırmızı Hap, 1 ay önce

1 sene sonra 1 milyon ana paranın değeri enflasyon, döviz kuru ve vergi yüzünden 500bin liraya düşünce ne yapacaksın peki?

07 Ağustos 2024 16:16

Aldığım maaş erise de bitmiyor. Az da olsa zam yapılıyor ve devamlı bir gelir.

Şu an arabası 1 milyon lira civarı para eden bir sürü memur var. Bunlar ahmak mı hala işe gidip gelmek için yakıt parası, MTV, muayene, bakım parası ödüyorlar. Satarlar arabalarını ömür boyu mutlu mesut yaşarlar.

Şu an faizler %50-55 arasında. Peki 3 sene sonra banka faizi %10 yaparsa ne yapacaksın. Üstelik paran TL'de 3 senedir zarar etmişken.

Neyse ben daha fazla boş konuşmayayım. Sen dolu konuşmaktan zengin olmuşsun baksana :))

siyahbeyaz88, 1 ay önce
sanki senin aldığın maaş erimiyor boş konuşmuşsun
07 Ağustos 2024 19:15

kesinlikle
mr07, 1 ay önce

Tekrar gir. Artik hic bir unvan calistim girdim kazandim ile olmuyor. Yılmadan calisan kazaniyor. Cevremdeki bi yerlere gelmis insanlar ile sohbet ettigimde cogu hep der; surdan elendim, surasi olmadi vs diye.

Toplam 32 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi