Editörler : swat3410
05 Ağustos 2024 14:55

Adi malul sonrası esnaflık

2004 mezunu Polis Memuruyum.Sağlik sebebi ile D dilimi sağlik kurulu raporu verdiler.Ocak 2025 te dilekçe verip adi malul emekli olacağım.Zorunlu hizmet sürem olan 20 yıl tamamladım. Emekli olduğumda kendime ufak bir iş yeri açmayı düşünüyorum.Basit usul vergide.

Emekli olduğumda iş yeri açıp vergiye tabi olursam emekli maaşım kesilir mi veya mekli maaşımdan herhangir kesinti olurmu?

Cevabınız için şimdiden tşk ederim

zalimkalemdar
Aday Memur
05 Ağustos 2024 15:16

malulen emekli olup da bir yerde çalışan kişiler için malullük maaşının kesildiğine dair bir bilgi mevcuttu fakat bu SGK'dan malulen emekli olan için duymuştum iş yerini yenge üzerine de açarsın güvendiğin bir akrabanın üzerine de açarsın o problem olmaz önemli olan malulen emekliliğe karar vermek devrem

Android60
Genel Müdür
05 Ağustos 2024 18:56

Hayır kesilmez sen emekli sandığına tanışın 5510 larınki kesilir seninki kesilmez her türlü sigortalı Vergili işi yapabilirsiniz işe girip sigortalı olarak çalışabilirsiniz

barba21
Aday Memur
06 Ağustos 2024 00:27

ES SIGORTALI CALISIYOR, ALACAGIMIZ IKRAMIYE MALUM COK AZ KIME GUVENIPTE IS YERINI ONUN UZERINE YAPACAGIM, COCUKLAR KUCUK, O YUZDEN NET BIR CEVABA IHTIYACIM VAR DEVREM. TSK EDERIM CEVABIN ICIN
zalimkalemdar, 1 ay önce
malulen emekli olup da bir yerde çalışan kişiler için malullük maaşının kesildiğine dair bir bilgi mevcuttu fakat bu SGK'dan malulen emekli olan için duymuştum iş yerini yenge üzerine de açarsın güvendiğin bir akrabanın üzerine de açarsın o problem olmaz önemli olan malulen emekliliğe karar vermek devrem

barba21
Aday Memur
06 Ağustos 2024 00:30

SGK CALISANI KESILIR DEDI, KURUM MUDURUNE SORDU, YARIN ANKARA SGK EMEKLI SANDIGI ILE GODRUSULUP NET CEVAP VERECEK, CEVAP ICIN TSK EDERIM.
Android60, 1 ay önce

Hayır kesilmez sen emekli sandığına tanışın 5510 larınki kesilir seninki kesilmez her türlü sigortalı Vergili işi yapabilirsiniz işe girip sigortalı olarak çalışabilirsiniz

sımseeekk
Şef
06 Ağustos 2024 02:02

5434 e bağlı olduğunuz için kesilmez.5510 olsaydınız kesilirdi kesin bilgi....
barba21, 1 ay önce
SGK CALISANI KESILIR DEDI, KURUM MUDURUNE SORDU, YARIN ANKARA SGK EMEKLI SANDIGI ILE GODRUSULUP NET CEVAP VERECEK, CEVAP ICIN TSK EDERIM.

seven308
Memur
06 Ağustos 2024 16:47

Cevap alındığında buraya yazar mısınız

barba21, 1 ay önce

barba21
Aday Memur
06 Ağustos 2024 21:43

ARKADASLAR 5434 DE TABI OLDUĞUMUZDAN KESİLMİYORMUŞ. SGK, NET BİLGİ.
seven308, 1 ay önce

Cevap alındığında buraya yazar mısınız

barba21
Aday Memur
06 Ağustos 2024 21:44

EWET DOĞRU, SGK AYNI CEVABI VERDİ.
sımseeekk, 1 ay önce
5434 e bağlı olduğunuz için kesilmez.5510 olsaydınız kesilirdi kesin bilgi....

melo99
Aday Memur
07 Ağustos 2024 00:23

peki devrem emekli maaş ne bağlıyorlar benzer bu şekilde emeklilikte bazıları en düşük emekli aylığı diyor bazıları polnette yazanı alırsın diyor
barba21, 1 ay önce
EWET DOĞRU, SGK AYNI CEVABI VERDİ.

barba21
Aday Memur
07 Ağustos 2024 08:55

POlnet te ne yazıyorsa emeklilik maaşı o bağlanıyor.
melo99, 1 ay önce
peki devrem emekli maaş ne bağlıyorlar benzer bu şekilde emeklilikte bazıları en düşük emekli aylığı diyor bazıları polnette yazanı alırsın diyor

ardabeyy
Şef
09 Ağustos 2024 01:53

devrem çok geçmiş olsun. inşallah hayatının geri kalanında mutlu olursun. Düşündüğüm kişimisin bilmiyorum kullanıcı adın isminle uyuşuyor bir de 77 ilindemisin .
barba21, 1 ay önce
POlnet te ne yazıyorsa emeklilik maaşı o bağlanıyor.
Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi