Editörler : "eskiyara"Pangaea
05 Ağustos 2024 18:26

Yetersiz görülen öğretmenin akademiye gitme saçmalığı

Böyle bir uygulama olacak mı bu sene fikirleriniz neler

Kualalumpur1
Aday Memur
05 Ağustos 2024 18:41

Yetersiz görülen müdürleri ve müfettişleri nereye kim gönderecek

Sevdim-Seni
Genel Müdür
05 Ağustos 2024 19:01

Objektif degerlendirmeler olduğu sürece yetersiz görülen her kim varsa, en üst yöneticiden, okuldaki hizmetliye kadar herkes akademiye gönderilmeli.

Bu kadar sağlam koltuk hic bir zaman kalite ve itibar getirmez.

Kendi çocuğunuza asla ogretmen olarak kabul etmeyeceginiz meslektaşlarinizi düşünün.... Bence akademiye gitmesi gereken çok fazla var.

Kualalumpur1
Aday Memur
05 Ağustos 2024 20:14

Adamım objektif değerlendirme olmaz işte türkiyede ahbap çavuş ilişkisi var

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
05 Ağustos 2024 20:53

hepsi kağıtta kalır.

birKEDİgördümSANKİ
Müsteşar Yardımcısı
05 Ağustos 2024 22:13

Öğretmenin yeterliliğini kiyaslamadan önce okulların maddi manevi şartlarını 4 4luk yapsınlar önce, kabul, sonra gelip beni değerlendirsinler.

40 kişilik, çoğu davranış problemi olan öğrencilerin olduğu bir sınıfta ve bu öğrencilerin ciddiye alıp da kendine çeki düzen vermesini sağlayan bir disiplin uygulamasının olmadığı eğitim ortamında kimse benim yeterliliğim hakkında yorum yapamaz.

Hariçten gazel okuyanları pistten alalım .

Sevdim-Seni, 1 ay önce

Objektif degerlendirmeler olduğu sürece yetersiz görülen her kim varsa, en üst yöneticiden, okuldaki hizmetliye kadar herkes akademiye gönderilmeli.

Bu kadar sağlam koltuk hic bir zaman kalite ve itibar getirmez.

Kendi çocuğunuza asla ogretmen olarak kabul etmeyeceginiz meslektaşlarinizi düşünün.... Bence akademiye gitmesi gereken çok fazla var.

kayserili380383
Aday Memur
05 Ağustos 2024 22:26

Müdürler neredeyse ayda bir denetleme geçirir. Ya şube müdürü gelir, ya mem müdürü gelir ya müfettiş gelir denetler. Yaz tatilinde bile bir gün ortaokula bir gün ilkokula denetlemeye geldiler. İdareciler son yıllarda(son 6 7 yıldır)sürekli denetleniyor. Son 6 7 yılda hiç müfettiş görmemiş,hiç mem müdürü yada şube müdürü gelememiş denetlememis okul müdürü sanmam ki vardır. Ama öğretmen var mıdır,bilmiyorum.
Kualalumpur1, 1 ay önce

Yetersiz görülen müdürleri ve müfettişleri nereye kim gönderecek

Sevdim-Seni
Genel Müdür
06 Ağustos 2024 11:41

Okulunuzdaki öğretmenleri gözünüzde bir canlandırın.

Kendi çocuğumu bu öğretmene teslim eder mıyim diye düşünün.

olay aslında bu kadar basit. Çocuğu olanlar, bu süreçten geçmiş olanlar çok daha iyi anlayacaktır.

Soner Eraslan
Aday Memur
06 Ağustos 2024 11:49

ÖMK istemiyoruz.

Sevdim-Seni
Genel Müdür
06 Ağustos 2024 13:37

En kötü yazılı kanun bile iktidar partisinin keyfi uygulamalarından daha iyidir. İnsanlar 50 senedir Öğretmenlerin bir meslek kanunu olsun diye çalışıyor.

Beğenmediğin taraflar olabilir. Özellikle ilk atama da akademi olması ve sürecin uzun olması güzel değil.

Yanlışlar tartışılır, düzeltilmesi istenir.

Toptan istemiyoruz demek doğru değil. Hangi maddeyi niye istemiyorsan onu yaz.

Soner Eraslan, 1 ay önce
ÖMK istemiyoruz.

Soner Eraslan
Aday Memur
06 Ağustos 2024 13:37

sence hangi maddesi öğretmen için söylermisin ?
Sevdim-Seni, 1 ay önce

En kötü yazılı kanun bile iktidar partisinin keyfi uygulamalarından daha iyidir. İnsanlar 50 senedir Öğretmenlerin bir meslek kanunu olsun diye çalışıyor.

Beğenmediğin taraflar olabilir. Özellikle ilk atama da akademi olması ve sürecin uzun olması güzel değil.

Yanlışlar tartışılır, düzeltilmesi istenir.

Toptan istemiyoruz demek doğru değil. Hangi maddeyi niye istemiyorsan onu yaz.

hasan73
Şef
06 Ağustos 2024 16:12

Yetersizlikten değil, verecek maaş olmadığı için kılıfına uyduruyorlar.

Tlghca
Memur
06 Ağustos 2024 16:17

Yetersiz olduğunu düşündüğünüz bir kişiyi...yeterli...dediğiniz bir kişi tarafından eğitme sürecinde...YETERLİLİK ve YETERSİZLİĞİ kim neye göre belirleyecek? Her meslek her dal için yeterlilik kavramı farklı olduğuna göre, YETERLİLİK için belirleyeceğiniz yöntem sınav mı? bir uzman görüşü mü? Mesela bunun kriteri KPSS mi, ayrı bir sınav mı? Öğrenci başarısı mı? Müdür müdür yardımcısı yada veli görüşü mü? O yüzden YETERSİZ diye niteleyebileceğiniz öğretmenleri YETERLİ şekilde değerlendirebilecek bir organizasyonu kurmak ve değerlendirme kriterlerini belirlemek...iyi bir YETERLİLİK ister...

Braweheart01
Daire Başkanı
06 Ağustos 2024 16:29

ömk olmazsa mevcut kanun ve yönetmeliklerde yetersiz görülen öğretmen geri hizmete alınıyor yeni kanunda bir şansı var akademide bir şans taıyabilirler. eski okulumda sıkıntı olmuştu yetersiz görüldü milli eğitimde memur oldu

Kagiş
Müsteşar
06 Ağustos 2024 16:29

Sadece eğitimde değil, kamuda liyâkat genel bir sıkıntı halini almış vaziyette! Bu durumda olan personelin tespit edilip eğitime alınması ve olmuyorsa da geri hizmette değerlendirilmesi en doğrusu olacaktır. Bunu sadece akademik/alan bilgisi anlamında söylemiyorum! Duyuşsal anlamda, psikolojik olarak da aramızda öğretmenliği sürdürmekte zorlanan insanlar var! Mesleğin doğasından uzaklaşmış ve yaptığı işi eskisi kadar sevmeyip ona değer vermeyen, mesleğe saygısı bitmiş birçok arkadaş görüyoruz maalesef! Ehh bir yerden başlamak lâzım değil mi?

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi