Editörler : "eskiyara"Pangaea

napalım kısmet
Aday Memur
07 Ağustos 2024 21:41

eğer herhangi bir şikayet olduğunda kaynak kitap aldırdığınız tespit edilirse aylıktan kesme gibi ağır bir ceza ile karşı karşıya kalırsınız.nerden mi biliyorum,bizzat bir öğretmen arkadaşımın başına geldi ve aylıktan kesme cezası aldı.müfettişin okula geldiğinde hocamıza ilk sorusu şu olmuş''bu kaynak kitabı aldırırarak ne kadar para ya da komisyon alıyorsun?'' gibi onur kırıcı bir ithamla da karşı karşıya kalabilirsiniz.bence hiç gereği yok aldırmayın.ben yaklaşık 14 yıldır hiç aldırmadım.sonra bi tane kendini bilmez veli şikayet edecek,hem adın lekelenecek,hem de siciline aytlıktan kesme cezası işlenecek..değer mi değmez..ders kitabından anlat kendini sağlama al..

berkaydal
Şef
07 Ağustos 2024 21:41

Herkesten olabileceğini sayende anladık zaten. :) bak hâlâ akıl veriyor. Sen ilkokul kademesini ne biliyorsun da akıl veriyorsun? Öğrencinin hangi konuya nasıl ulaşacağını nerden biliyorsun da akıl veriyorsun? Sen eğitimi bilmediğin gibi haddini de bilmiyorsun. İki çocuk büyüttün diye ahkam mı kesiyorsun? :) işine bak, kendi kademenle ilgili ahkam kes kendini rezil etme.

Kagiş, 1 ay önce

Vallahi azizim sen bu mantalitede öğretmenlik yapıyorsan benden de öğretmen olur hatta herkesten olur! Yılların sınıfçısı olman bir şeyleri değiştirmiyor! Sen kaynak aldırıp çözdürmeye devam et, boşver!)))

Shangrilla
Memur
07 Ağustos 2024 21:57

Lisede dil sınıfında haftada 10 saatlik Seçmeli İngilizce dersini akıllı tahtadan hangi video ya da pdf ile hakkıyla işleyebiliriz mesela? Kaynak kitap (üstelik bu direkt ders kitabı oluyor) lafını duyunca küfür edilmiş gibi davrananlar bunu da açıklarsa sevinirim.

metinoktay34
Aday Memur
07 Ağustos 2024 23:40

Suç hocam. Daha iyi öğrenme sağlamak amaç. Ama kötüye kullanım olabilir diye yasaklandı.

buraközeleğitim
Müsteşar Yardımcısı
08 Ağustos 2024 00:32

Soruyu soran büyük ihtimalle veli. Sordu soruyu aldı cevabı hocaya rest çekecek veya şikayet edecek.

Adaletliolmak05
Aday Memur
08 Ağustos 2024 08:06

orta veya düşük refaha sahip sınıfın derdi lgs,yi kazanmak, bursluluk sınavını kazanmak, iyi okullara gidebilmek bunun yolu herşeye rağmen soru çözmek daha fazla soru çözen kazanıyor bunun yolu da kaynak kitap aldırmak 5 ten itibaren her aklı başında olan veli öğretmene hocam hangi kitabı önerirsiniz der, her aklı başında olmayan ise hocam bu yaptığınız suç der ama sonra sonra vazgeçer haklısınız hocam kitap alalım der ama hevesi kırar çocuk geç kalır iş işten geçer. Söylemde güzel olan bir takım şeyleri söyleyince iyi öğretmen olunmuyor akıllı tahtayı kullanıp teknolojiyle iyi olmayı marifet sanmayalım bu zaten olmalı :) ya gerçekler ya sistem bunları aşabilmek mümkün değil biz de isterdik sınav derdi olmadan 150-200 sayfa kitapla ders işlemeyi ama olmuyor zengin bir bölgede çalışmıyorsam vicdansızca hayal kurup boş hevesler satmak yerine öğrencilerim için gerçekçi olmayı onları daha fazla soru çözmeye zorlamaya tercih ederim
Kagiş, 1 ay önce

Kağıt - kürek işleri bitti artık hocam! Zaman görsel materyal ve bunların türevlerinden ibaret olan simülasyon uygulamalarının hayal gücünü desteklemesi üzerine kurulu! Geleneksel bakış açısı ile postmodern öğrencilerinize hakim olamaz, onları klavuzlayamazsınız! Kapitalizmle başlayan modernitenin tezahürüdür bu durum!)))

Şu saatten sonra eğitimde geleneksele dönmek mümkün değildir! Çünkü malzeme buna uygun değil!

Kuskusuz
Genel Müdür
08 Ağustos 2024 09:19

Şikayet edecek bir durum yok. Kimse kimseye silah zoruyla aldırmıyor. Soruyor velilere çoğunluk istiyorsa alalım diyorlar. İstemeyen de çıksın aslanlar gibi ben almıyorum hocam desin ve almasın. Var benim sınıfımda almak istemeyen ve almayan. Kendileri bilir. Gönüllülük esası olduktan sonra birkaç kişi istemiyor diye neden isteyenlerin çocukları daha kalıcı, daha çeşitlendirilmiş, bol tekrarlı bir öğrenmeden mahrum kalsınlar ki!.. Ben toplantıda söylerim istemeyen almasın. Bir sınıfta kitap almak istemeyen veli sayısı hiç bir zaman isteyenden fazla olmuyor. Birkaç arıza tip yüzünden neden tüm öğrencilerime sırt çevireyim? Yetmiyor işte 30 sayfa konu anlatımının üzerine 1 sayfa soru çözümü yetmiyor. Akıllı tahta olan var olmayan var. Yazdırma ile zaten bir derste 3 soru ya cozebiliyorsun ya cozemiyorsun. Bence şu kaynak kitap! düşmanları burnunu öğretmenin işinden bir çıkarsın açsın bir kitap okusun kendini daha farklı şekilde meşgul etsin. Yasak değil mi diye kafa utulemekten vazgeçsin. Yasak evet yasak. Bakanlıktan taaaaa veliye kadar herkes biliyor yasak. Biz de zaten almak istemeyene aldırmıyoruz. Dürüstçe çıksın istemeyen almasın ne arkadan dolanıp şikayet edip çocuğunun geleceğini düşünen insanların da hakkına giriyor? 20 tane kitap aldiriyoruz diye yayınevleri de dünyayı bahşetmiyor örnek kitap bile vermeyip kem küm ediyorlar. Kitap aldıran öğretmeni kimsenin ihya ettiği yok.

buraközeleğitim, 1 ay önce

Soruyu soran büyük ihtimalle veli. Sordu soruyu aldı cevabı hocaya rest çekecek veya şikayet edecek.

berkaydal
Şef
08 Ağustos 2024 13:18

Karışmayın kagişe. Watpadden kitap okutup akıllı tahtadan serveti fünun anlatacak. Kaynağa vermediği paralarla da perde parasını amorti edecek.

Kagiş
Müsteşar
08 Ağustos 2024 14:03

O kaynak kitaplardaki soruları İnternette de bulabilirsiniz. Beni rahatsız eden ise öğretmen vur deyince öldüren veliler! Siz bir kaynak öneriyorsunuz sonra işgüzar veliler sizi de galeyana getirip daha fazla soru için daha fazla kaynak aldırmanızı teşvik ederek ortamı bulandırıp sizi de etki altına almayı başarıyorlar! Top sizden çıkınca veliler de işin cacığını çıkarıyor! Bugün en dandik bir soru bankası bile 300-400 liradan başlıyor! Nitelikli bir yayın ararsanız 500-600 lira. Yazık değil mi yaa!?

Adaletliolmak05, 1 ay önce
orta veya düşük refaha sahip sınıfın derdi lgs,yi kazanmak, bursluluk sınavını kazanmak, iyi okullara gidebilmek bunun yolu herşeye rağmen soru çözmek daha fazla soru çözen kazanıyor bunun yolu da kaynak kitap aldırmak 5 ten itibaren her aklı başında olan veli öğretmene hocam hangi kitabı önerirsiniz der, her aklı başında olmayan ise hocam bu yaptığınız suç der ama sonra sonra vazgeçer haklısınız hocam kitap alalım der ama hevesi kırar çocuk geç kalır iş işten geçer. Söylemde güzel olan bir takım şeyleri söyleyince iyi öğretmen olunmuyor akıllı tahtayı kullanıp teknolojiyle iyi olmayı marifet sanmayalım bu zaten olmalı :) ya gerçekler ya sistem bunları aşabilmek mümkün değil biz de isterdik sınav derdi olmadan 150-200 sayfa kitapla ders işlemeyi ama olmuyor zengin bir bölgede çalışmıyorsam vicdansızca hayal kurup boş hevesler satmak yerine öğrencilerim için gerçekçi olmayı onları daha fazla soru çözmeye zorlamaya tercih ederim

Kagiş
Müsteşar
08 Ağustos 2024 16:03

Hadi oradan bee! Benim annem emekli ilkokul öğretmeni. Kızım ilkokula giderken çok tecrübe kazandık, bir öğretmeni vardı evlere şenlik! Kadını iki üç tane veli yönetiyordu resmen! 1. sınıfta hafta sonuna 300-400 tane dört işlem sorusunu ödev veriyordu çocuklara! Hocam sen ne yapıyorsun, dediğimizde de " Bazı veliler bunu az görüp daha çok ödev vermemi istiyor " diyordu! Ben de "O isteyenlere verin ama ben istemiyorum kardeşim! deyince aramız bozuldu tabi! Çocuğun psikolojisi bozuluyordu beee! El kadar bebeler okuldan soğudu onun yüzünden.Öğretmen dediğin ipleri veliye teslim etmez! Üç tane andavallı fazla ödev istiyor diye bütün sınıfa eziyet edersen sevilmezsin!!

Sınıftaki yetersizliğini aşırı ödev vererek kapatmaya, gizlemeye çalışan arkadaşlardan nefret ediyorum artık! Gördüğüm yerde, duyduğum ortamda acımasızca eleştiriyorum.

berkaydal, 1 ay önce

Herkesten olabileceğini sayende anladık zaten. :) bak hâlâ akıl veriyor. Sen ilkokul kademesini ne biliyorsun da akıl veriyorsun? Öğrencinin hangi konuya nasıl ulaşacağını nerden biliyorsun da akıl veriyorsun? Sen eğitimi bilmediğin gibi haddini de bilmiyorsun. İki çocuk büyüttün diye ahkam mı kesiyorsun? :) işine bak, kendi kademenle ilgili ahkam kes kendini rezil etme.

berkaydal
Şef
08 Ağustos 2024 17:35

Ellemeyin kagişe, travmaları çok. Tamam kagiş sakin. En çok sen biliyorsun.

tugruldonmez
Memur
08 Ağustos 2024 18:45

Hic kasmayın, velilerin hali ortada. IQ'su 85 altı bebe bir sey ögrensin, ders daha zevkli gecsin vs bunlara takılmayın.

Meb size bos kitap verse dersi onunla isleyin. Her koyun kendi bacagindan asilir, milletin cocugunu siz mi adam edeceksiniz?

Adam tavuk durume 150 lira verir, kitap parasi 100 lira istersen gelir burada suc mu diye baslik acar.

Aklı olan dersini mufredat disina cikmadan robot gibi anlatir, zil caldigi gibi 1 saniye fazla durmadan cikar gider!

Gerisine kafa yormayın, anasi babasi dusunmuyor, siz mi dusuneceksiniz?

hanımefendi22
Aday Memur
15 Ağustos 2024 00:00

Ben veli değilim, öğretmenim. Kaynak kitap aldırmayı düşündüm bu yıl, fakat suç olduğunu öğrendim yorumlardan. Yani şikayet eden olursa benim için sorun olur, kendimi riske atmak istemiyorum.

Peki ?şu kitabı seçtim, şu kitapçıda, isteyen alsın istemeyen almasın? desem yine mi suç?

Hiç cezam yok, ceza almak istemiyorum, tecrübesiz bir öğretmenim, yeniyim daha.

Kuskusuz
Genel Müdür
15 Ağustos 2024 00:18

Hocam genel olarak kaynak kitap kullanmak, kullandırmak suç. Siz velileriniz ile konuşun. Tepkilerini bir ölçün. Belki de hepsi tamam diyecek. Belki de gönüllü olacaklar.

hanımefendi22, 4 hafta önce

Ben veli değilim, öğretmenim. Kaynak kitap aldırmayı düşündüm bu yıl, fakat suç olduğunu öğrendim yorumlardan. Yani şikayet eden olursa benim için sorun olur, kendimi riske atmak istemiyorum.

Peki ?şu kitabı seçtim, şu kitapçıda, isteyen alsın istemeyen almasın? desem yine mi suç?

Hiç cezam yok, ceza almak istemiyorum, tecrübesiz bir öğretmenim, yeniyim daha.

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
15 Ağustos 2024 09:34

Almayın.Çocuk kendi çabasıyla öğrensin.

alptug88
Şube Müdürü
15 Ağustos 2024 10:54

Aldırmayın hocam ne gerek var riske. Bana geçen sene kaynak soran veliye ilçede zaten 3 kırtasiye var hangisi hoşuna gittiyse çocuğun onu alsın dedim.Zaten çok çalışan çocuk 1 kaynak almıyor 5-10 kaynak alıyor sana sormasına gerek bile kalmıyor.1 kaynakla seneyi bitiren çocuk sadece anne babasının gözünü boyuyordur. Onun için de risk alıp şu yayın bu kırtasiye demeye gerek yok.

fenveteknol.
Aday Memur
16 Ağustos 2024 11:40

ders kitaplarinin yetersizligi , devletin yaptigi ortak sinavlarin kitapla alakasiz olusu,lgs deki sorularin seviyesine cikamamalari daha yazayim mj

Evlenmek Gerek, 1 ay önce

Ben bu kitap aldırma sevdasındaki öğretmenleri anlamıyorum. Bakanlık size alın şu kitabı işleyin demiş. Siz neden ısrarla başka kitap aldırmak istiyorsunuz? Bakanlığın verdiği kitap kötü olabilir, bu sizin sorununuz mu? Siz eldeki malzeme ile yemek yapacaksınız. Size verilen görev bu.

Bazı derslerin kitabı olmayabiliyor. Bu durumda da açarsınız etkileşimli tahtayı, oradan mesai dolduracak şekilde işinizi icra edersiniz.

Durduk yere neden "kitap pazarlayan öğretmen" durumuna düşmek için elinizden geleni yapıyorsunuz?

Kuskusuz
Genel Müdür
16 Ağustos 2024 13:21

Anladığım kadarı ile herkes, burnunuzu sokmayın zaten yarım yamalak dönen bir dişlinin çarkı olun, sizden istenmiyorsa yapmayın vs. demeye çalışmış. Sorun şu biz bunu diyemeyenler soruyor zaten camianın büyük bir çoğunluğu var olanı yapıyor olmayana karışmıyor. Diyebilsek 10 küsur senede derdik. Diyemiyoruz daaa. Bir farklı soru gördüğünde tüm sınıf eblek eblek bakisiyoruz. Yeni nesil soru gördüğünde nerden baslayacagini bilemiyor çocuk. Yoksa bir Sınıfçı niye dert etsin sınavı filan yok ki bizde der geçer. Ama geç kalıyorlar birbyerden sonra ortaokul öğretmeni müfredat mi yetistirsin soru nasıl çözülür bunu mu anlatsın?..

fenveteknol., 4 hafta önce

ders kitaplarinin yetersizligi , devletin yaptigi ortak sinavlarin kitapla alakasiz olusu,lgs deki sorularin seviyesine cikamamalari daha yazayim mj

Toplam 58 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi