Editörler : "eskiyara"Pangaea

Plusman
Aday Memur
11 Ağustos 2024 13:45

1 .Milli eğitim bakanlığı okul öncesi ve ilköğretim

kurumları yönetmeliği?nin 43. Maddesi 5. Bendinde ?Öğretmenler yaz ve dinlenme

tatillerinde izinli sayılırlar.? Denilmektedir.

2. 2024 yılı tercih danışmanlığı birimleri

uygulama esasları yazısında 8. Sınıf sınıf rehber öğretmenlerine verilen

herhangi bir görevden bahsedilmektedir.

3. 2024 yılı tercih danışmanlığı birimleri

uygulama esasları?na göre tercih danışmanı (rehber öğretmen/psikolojik

danışman) ek ders alırken 8. Sınıf sınıf rehber öğretmenine ek ders alabilmesi söz konusu değildir.

Ne oldu öğrenci kişilik hizmetlerine şimdi!?

4. Daha önce görev yaptığım yerlerde böyle

bir uygulamaya rastlamadım. Son zamanlarda kasıtlı bir şekilde bu uygulamanın

yayılmaya çalışıldığını görmekteyim.

5. 8. Sınıf sınıf rehber öğretmenin görevi

öğrencilerin mezuniyeti ile sona erer. Bundan sonra tercih dönemi başlar.

Tercih dönemi ile tercih danışmalığı birimlerinin görevi başlar. Merak edenler

tercih danışmanlığı birimleri esasları yazısına bakabilir.

ebuducane
Daire Başkanı
11 Ağustos 2024 16:14

Rehberlik ejderini alırken iyi ama

Symph0ny
Memur
12 Ağustos 2024 05:02

Kesinlikle sizin göreviniz değil. Her okula mutlaka tercih danışmanı görevlendirilir. Tercih listeleri de idarenin sisteminde görünür zaten. İdare topu size atmış.

Çelik3
Aday Memur
12 Ağustos 2024 09:35

Maalesef bizim okulda da durum bu şekilde.Son öğrenci yerleşene kadar sürekli bilgi aktarmak zorunda kalıyoruz.İşin en kötü tarafı sıkıntılı ya da herhangi bir okula yerleşememiş öğrencinin ailesi de sıkıntılı ve boşvermiş oluyor.Ne aramaları açıyor ne mesajlara dönüyor. Sınıf Rehber öğretmenliği ağır bir yük.Bizim okulda resim,müzik,teknoloji tasarım öğretmenleri hiç almıyor.

gensrik
Aday Memur
12 Ağustos 2024 10:05

Bu başlıktaki yazıların bazılarını okurken çok şaşırıyorum. Yok yazın ek ders almıyormuş, yok mevzuatta tanımlanmış bir şey yokmuş, yok idare iş yıkıyormuş...

Bunları yazan arkadaşlar gerçekten öğretmen mi emin olamadım. Eğer öğretmenlerse devlet memuru olduklarının farkında değiller herhalde (Ek ders almıyorsun tamam da maaşta mı alıyorsun.).

Öğretmenin mevzuatlarda görev tanımlarında eksiklik olabilir. Ama sınıfındaki öğrencinin takibi için mevzuata bakanlar;

Siz cumhuriyetin öğretmeni değil misiniz?

Bunlar aklınızdan geçiyor olabilirde burada yazmaya ben olsam utanırım.

Bu arada şube rehber öğretmenliğinin ne zor iş olduğunu iyi bilirim. Ama bu bizim işimizin parçası. Yapmak istemeyebilirsin. Yapmak istemeyenler için istifa mekanizmasını orada duruyor. Zira geride atama bekleyen yüzbinler var....

(Sizin sıkıcı ve yapmak istemediğiniz işleriniz belki de birilerinin hayalidir.)

Plusman
Aday Memur
12 Ağustos 2024 10:48

1. Hepimiz devlet memuruyuz. 657 sayılı devlet memurları kanununa tabiyiz.

2. T.C. Anayasa'sının 18. maddesinde "Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır." denilmektedir.

3. Aynı şartlar altında aynı işi yapanlara eşitlik ilkesi uygulanır. (Biri maaş + ek ders (5 ek ders sanırsam) alırken diğerine yazın zaten maaşını alıyorsun demen çok ayıp, utanmazlık yani.)

4. Tüm öğretmenler haklarını ve sorumluluklarını iyi bilmelidir. Genellikle bu tür sorunlar öğretmenlerin haklarını ve sorumluluklarını bilmemekten kaynaklanmaktadır.

gensrik
Aday Memur
12 Ağustos 2024 11:07

Tamamdır. Ağzımın payını aldım.

Allah hepinizin çocuklarına sizler gibi öğretmen versin...

berkaydal
Şef
12 Ağustos 2024 13:59

Yok yok. Tam almamışsın. Cumhuriyet diyorsun kazanımlarını arka plana atıyorsun. 657 diyorsun 657'de hiç kimsenin yapmadığını yap istiyorsun. Tam ağzının payını alsan çocukların öğretmenleri gibi aklınsıra beddua ediyormuş algısı yapmazsın.

gensrik, 1 ay önce

Tamamdır. Ağzımın payını aldım.

Allah hepinizin çocuklarına sizler gibi öğretmen versin...

Çelik3
Aday Memur
12 Ağustos 2024 15:22

Samimiyetle söylüyorum ki ben çocuklarımın benim gibi öğretmenleri olsun çok isterim.Burafa tartışılan şey öğretmenliğimiz değil evrak kağıt işleri.

Aynı anda 5 yerden maaş alan devlet memurları var , onlara da böyle eleştirilerde bulunabiliyor musunuz?

Mesela şöyle diyebiliyor musunuz takma ismin arkasına saklanmadan: iş umudu peşinde olan milyonlarca vatan evladimiz varken siz neden her ay servet değerinde 5,6 maaş alıyorsunuz, bu kadroları dolduruyorsunuz?

Çok şükür Cumhuriyetçi ,ülkesini çok seven ve Atatürk İlkelerine bağlı bir öğretmenim.

gensrik, 1 ay önce

Bu başlıktaki yazıların bazılarını okurken çok şaşırıyorum. Yok yazın ek ders almıyormuş, yok mevzuatta tanımlanmış bir şey yokmuş, yok idare iş yıkıyormuş...

Bunları yazan arkadaşlar gerçekten öğretmen mi emin olamadım. Eğer öğretmenlerse devlet memuru olduklarının farkında değiller herhalde (Ek ders almıyorsun tamam da maaşta mı alıyorsun.).

Öğretmenin mevzuatlarda görev tanımlarında eksiklik olabilir. Ama sınıfındaki öğrencinin takibi için mevzuata bakanlar;

Siz cumhuriyetin öğretmeni değil misiniz?

Bunlar aklınızdan geçiyor olabilirde burada yazmaya ben olsam utanırım.

Bu arada şube rehber öğretmenliğinin ne zor iş olduğunu iyi bilirim. Ama bu bizim işimizin parçası. Yapmak istemeyebilirsin. Yapmak istemeyenler için istifa mekanizmasını orada duruyor. Zira geride atama bekleyen yüzbinler var....

(Sizin sıkıcı ve yapmak istemediğiniz işleriniz belki de birilerinin hayalidir.)

hasanpoy2007
Aday Memur
12 Ağustos 2024 17:49

Bu konuda son karar verildi:Tercih işlerinden okulun hademesi sorumlu.Okuldaki idareciler cok yoğun(!),öğretmenler Paris ilinde hizmetiçi eğitimde.Bir boşta kalan hizmetli var. 5 daggada yapıverir gari!

rotada
Aday Memur
13 Ağustos 2024 00:16

Sayın meslektaşlarım, Soruyu soran benim. Cevaplardan bazıları acayip yerlere gitti. Öncelikle, sorum tercih danışmanlığı, tercih onayı vb. değildi. O işlemleri zaten okul idaresi, rehberlik birimi hakkıyla yapıyordur. O kısımda biraz yanlış anlaşılma olmuş sanırım. Sorum, sınıf rehber öğretmenlerinin resmi izinli olduğu tatil sürecinde öğrencinin liseye yerleşip yerleşmediği hakkında velilerle tek tek iletişime geçip bilgi alma gibi bir görevinin olup olmadığı ve bu bilgi akışının resmi yönetmeliğe/kanuna göre tam olarak kimin görevi olduğu hakkındaydı. Öğrencinin kesintisiz eğitim alma hakkının her zaman arkasında durmanın ve veliyi bu doğrultuda yönlendirmenin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz hepimiz. Bir öğrencinin bile resmi işlemler, tarihleri kaçırma, iyi danışmanlık alamama, velisinin bilinçsizliği gibi nedenler yüzünden puanının boşa gitmesini, açıkta kalmasını, mağdur olmasını hiçbir eğitimci istemez ki sanıyorum bu veliyle bizzat iletişime geçip süreci takip etme işlemi de bu niyetten kaynaklanıyor. Kendi adıma yeterli bilgiyi aldım. Konu hakkında Plusman isimli üye tercih danışmanlığı birimleri resmi yazısını işaret etti, teşekkürler. Saygısını koruyup cevaplarıyla düzgün şekilde katkı sağlayan herkese tekrar teşekkür ederim.

jajacoelho
Genel Müdür
13 Ağustos 2024 11:06

Köydeydik.Sadece ev telefonları var.Cep telefonu,bilgisayar,internet yok.Haftada bir kez pazar alışverişi için şehre gitme imkanımız var.Özel aracımız yok.Bu imkansızlıklar içindeyken bana danışmanlık rehberlik gerekiyordu.Asıl gerekli olduğu zamanlar 20 yıl önceydi.Şimdi 3-4 yaşından itibaren her çocuğun elinde tablet-telefon var,nüfusun çoğunluğu şehirlerde.Toplumun büyük kesimi artık en az ortaokul lise mezunu.Bu kadar teknolojiyle ,bilgiyle iç içe olunan bir zamanda öğrenci veya velisi 10 dakika vakit ayırıp hayatının en önemli konusuyla ilgili araştırma yapmıyorsa ondan zaten bişey olmaz öylece gitsin gideceği yere.

rotada, 1 ay önce
Sayın meslektaşlarım, Soruyu soran benim. Cevaplardan bazıları acayip yerlere gitti. Öncelikle, sorum tercih danışmanlığı, tercih onayı vb. değildi. O işlemleri zaten okul idaresi, rehberlik birimi hakkıyla yapıyordur. O kısımda biraz yanlış anlaşılma olmuş sanırım. Sorum, sınıf rehber öğretmenlerinin resmi izinli olduğu tatil sürecinde öğrencinin liseye yerleşip yerleşmediği hakkında velilerle tek tek iletişime geçip bilgi alma gibi bir görevinin olup olmadığı ve bu bilgi akışının resmi yönetmeliğe/kanuna göre tam olarak kimin görevi olduğu hakkındaydı. Öğrencinin kesintisiz eğitim alma hakkının her zaman arkasında durmanın ve veliyi bu doğrultuda yönlendirmenin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz hepimiz. Bir öğrencinin bile resmi işlemler, tarihleri kaçırma, iyi danışmanlık alamama, velisinin bilinçsizliği gibi nedenler yüzünden puanının boşa gitmesini, açıkta kalmasını, mağdur olmasını hiçbir eğitimci istemez ki sanıyorum bu veliyle bizzat iletişime geçip süreci takip etme işlemi de bu niyetten kaynaklanıyor. Kendi adıma yeterli bilgiyi aldım. Konu hakkında Plusman isimli üye tercih danışmanlığı birimleri resmi yazısını işaret etti, teşekkürler. Saygısını koruyup cevaplarıyla düzgün şekilde katkı sağlayan herkese tekrar teşekkür ederim.
Toplam 32 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi