Editörler : Pangaea
09 Ağustos 2024 16:45

ÖABT Sosyal Bilgiler

ÖABT Sosyal Bilgiler'den sınava giren arkadaşlar;

İlk oturumlar ve alan sınavı hakkındaki düşünceleriniz, önceki sınavlarla karşılaştırması, başarı sıralaması, standart sapma, atama, mülakat, akademi vs hakkında bildiğiniz tüm konularda buraya yazabilirsiniz.

Çiçeksigil
Aday Memur
10 Ağustos 2024 19:58

Eskiden buralar cıvıl cıvıl olurdu :( Sınav zor gelmedi bana hocam dinlediğim hocalar yığılmanın 50 60 arası olacağını söylüyorlar tabi Türkiye geneli nasıldır bilemem
11 Ağustos 2024 01:00

Ben de soruların kolay düzeyde olduğunu düşünüyorum. Yığılmanın 45-55 arasında olacağını düşünüyorum. İlk oturumlar belirleyici olur diye düşünüyorum.

Çiçeksigil, 1 ay önce
Eskiden buralar cıvıl cıvıl olurdu :( Sınav zor gelmedi bana hocam dinlediğim hocalar yığılmanın 50 60 arası olacağını söylüyorlar tabi Türkiye geneli nasıldır bilemem

Çiçeksigil
Aday Memur
11 Ağustos 2024 02:06

çalışandan daha çok hazırlanmadan giren arkadaşlarımız çoğunlukta gibi duruyor,ortalama geçen senenin belki 1 2 net üzerinde olabilirmiş çok bir şey oynamaz diyorlar.Direk bilgi sorularıydı yorum sorusu yoktu desek yeridir.Yığılma aralığını siz daha iyi söylemişsiniz bir ara 50 60 arası duyunca çok yüksek netler bunlar diye şaşırmıştım şu an veriler netlerini paylaşanlar olunca daha da belirgin hal aldı sanırım
Reisülküttab9, 1 ay önce

Ben de soruların kolay düzeyde olduğunu düşünüyorum. Yığılmanın 45-55 arasında olacağını düşünüyorum. İlk oturumlar belirleyici olur diye düşünüyorum.

11 Ağustos 2024 19:46

Ben ilk bölümdeki zor kısımları iyi yaptım. ÖABT'den de 55 net gelir muhtemelen. Puanımdan ziyade sıralamamı çok merak ediyorum. Eğer yığılma yukarılara çıkarsa muhtemelen 1000-2000 arasında olurum, aşağıda kalırsa bu netlerle ilk 600 bile olabilirim.

Çiçeksigil, 1 ay önce
çalışandan daha çok hazırlanmadan giren arkadaşlarımız çoğunlukta gibi duruyor,ortalama geçen senenin belki 1 2 net üzerinde olabilirmiş çok bir şey oynamaz diyorlar.Direk bilgi sorularıydı yorum sorusu yoktu desek yeridir.Yığılma aralığını siz daha iyi söylemişsiniz bir ara 50 60 arası duyunca çok yüksek netler bunlar diye şaşırmıştım şu an veriler netlerini paylaşanlar olunca daha da belirgin hal aldı sanırım

Çiçeksigil
Aday Memur
13 Ağustos 2024 00:51

önemli olan sıralama ve kontenjanlar hocam inşallah hakettiğimiz güzel bir sayı alırız bende iyi bir sıralama bekliyorum muhtemelen ilk 100 de olurum
Reisülküttab9, 1 ay önce

Ben ilk bölümdeki zor kısımları iyi yaptım. ÖABT'den de 55 net gelir muhtemelen. Puanımdan ziyade sıralamamı çok merak ediyorum. Eğer yığılma yukarılara çıkarsa muhtemelen 1000-2000 arasında olurum, aşağıda kalırsa bu netlerle ilk 600 bile olabilirim.

aysehatu
Aday Memur
25 Ağustos 2024 16:00

Sıralamanız kaç geldi
Reisülküttab9, 1 ay önce

Çiçeksigil
Aday Memur
26 Ağustos 2024 12:49

+
26 Ağustos 2024 14:44

3000 maalesef :) Yorum yaptığım gibi oldu. 37 ortalamaya göre bu sıralama normal

aysehatu, 2 hafta önce
Sıralamanız kaç geldi

aysehatu
Aday Memur
26 Ağustos 2024 14:58

Benim 622 kontenjan verirler mi o kadar
Reisülküttab9, 2 hafta önce

3000 maalesef :) Yorum yaptığım gibi oldu. 37 ortalamaya göre bu sıralama normal

27 Ağustos 2024 12:01

Son iki alımları iyi yaptılar. Bu biraz Maliye Bakanlığının bütçe çalışmasıyla alakalı olduğu için belli olmaz. Son iki alımda iyi yaptılar ve bu son alımda da iyi bir sayı alabilirler. Tamamen şans. CB bile bilmez bunu. Bu Maliye Bakanlığının bölümlere yapacağı oransal çalışmayla ilgili olduğu için ama benim tahminim Şubat ayında bir sayı açıklanır. Orada da Sosyal için çıkacak sayı 500 -800 arası bir şey olur. Siz muhtemelen mülakata girersiniz.

aysehatu, 2 hafta önce

Çiçeksigil
Aday Memur
27 Ağustos 2024 12:06

inşallah hocam geçen seneye göre çok daha az olacağını düşünmüyorum tabi bu bir tahmin
aysehatu, 2 hafta önce
27 Ağustos 2024 23:04

Aynen hocam. :) Bekleyelim görelim.

Çiçeksigil, 2 hafta önce
inşallah hocam geçen seneye göre çok daha az olacağını düşünmüyorum tabi bu bir tahmin

delocan
Aday Memur
01 Eylül 2024 10:04

1281 sıralamam atama olur mu? çalışmaktan yoruldum
01 Eylül 2024 12:22

Açıklanacak alım sayısına bağlı bir durum. Sıralamanız geçen sene mayıs ayındaki atama kontenjanına yakın bir sıralama. Üç katı adaylık mülakat sistemi devam ederse ve bunun üzerine en az 450 alım olursa hiç değilse mülakata girebilirsiniz.

delocan, 1 hafta önce
1281 sıralamam atama olur mu? çalışmaktan yoruldum

delocan
Aday Memur
01 Eylül 2024 15:30

Bu sene de mülakata girdim kulakta olayı fasa fiso ama sinirdayim anlasilan
Reisülküttab9, 1 hafta önce

Açıklanacak alım sayısına bağlı bir durum. Sıralamanız geçen sene mayıs ayındaki atama kontenjanına yakın bir sıralama. Üç katı adaylık mülakat sistemi devam ederse ve bunun üzerine en az 450 alım olursa hiç değilse mülakata girebilirsiniz.

Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi