Editörler : "eskiyara"Pangaea
10 Ağustos 2024 00:43

Sözleşmeli Öğretmen Yer Değişikliği

İkisi sözleşmeli eş durumunda

Atamalar alanlar itibarıyla il net öğetmen ihtiyacı dikkate alınarak hizmet süresi üstünlüğüne

göre bir eğitim kurumu normu ile ilişkilendirilmek üzere il/ilçe millî eğitim müdürlükleri

emrine gerçekleştirilecektir. Hizmet süresinin hesabında başvuru tarihinin son günü dikkate

alınacaktır. Hizmet süresinin eşitliği halinde göreve önce başlayan öğretmenin başvurusu

değerlendirmeye alınacaktır.

Böyle bir açıklama var eşimin yanıma gelmesini istiyorum o adana da ben istanbul da görev yapıyorum. Açık İstanbul da çok benim hizmet sürem ise daha fazla bu hizmet süresi ne oluyor tam olarak

Kuskusuz
Genel Müdür
10 Ağustos 2024 00:50

MEBBİS te kişisel bilgileriniz modülünde en altta hizmet süreleri var. MEB te geçirdiğiniz süre.

emirdmr
Aday Memur
10 Ağustos 2024 00:53

Ben eşimden 1 yıl fazla çalıştım benim hizmet sürem fazla o zaman ancak benim bulunduğum ilde açık çok fazla orası karışık işte neye göre yapacaklar.

Kuskusuz, 1 ay önce

MEBBİS te kişisel bilgileriniz modülünde en altta hizmet süreleri var. MEB te geçirdiğiniz süre.

Kuskusuz
Genel Müdür
10 Ağustos 2024 01:04

Hocam açıkçası iki sozlesmeli olayını hiç bilmiyorum. Daha fazla açık olan yere gidilir denilmişti bizim zamanimizda. Siz mi Adana, eşiniz mi İstanbul o kısım yok bende. Ama orda kılavuzda bahsedilen şey şu. Diyelim ki İstanbul a gelen 2 tane öğretmen var. Biri bir yıllık biri iki yıllık sözleşmeli öğretmen olsun. İhtiyaç olan okullara öğretmenlerimiz yerleştirilirken önce iki yıllık olan sonra bir yıllık olan yerleşecek anlamında. İkisi de bir yıllık ise hangisi önce gelip başlamışsa. Biri 16 Eylül'de biri 17 Eylül'de başlamış olsun. Önce 16 Eylül olan yerleşir manasinda. Siz 2 yilliksiniz eşiniz 1 yıllık sizin süreniz çok siz gideceksiniz manasında değil.

emirdmr, 1 ay önce

Ben eşimden 1 yıl fazla çalıştım benim hizmet sürem fazla o zaman ancak benim bulunduğum ilde açık çok fazla orası karışık işte neye göre yapacaklar.

Kuskusuz
Genel Müdür
10 Ağustos 2024 01:16

Hocam ben ilk sözleşmeli atananlardanim. Bizim ilk atandigimizda 2016 yani bu hiç yoktu. Bir iki sene sonra geldi onda da şu sekildeydi her iki sozlesmeli de karşılıklı zorunlu tercih yapıyor MEB nereye karar kılarsa biri yapmazsa geçersiz sayılıyordu hatta 3. Bir şehir durumu bile olabiliyordu yerlestirilimezler ve kabul ederlerse. Şimdi durum aynı mi onu bilmiyorum.

emirdmr
Aday Memur
10 Ağustos 2024 07:02

Hocam Allah razı olsun. Ben İstanbul da görev yapan öğretmenim. Eşim yeni 1 yıl oldu Adana da görev yapıyor. Adana da açık çok az İstanbul da çok fazla biz İstanbul da yaşamak istiyoruz. Bu maddeyi bir türlü anlayamadık biz zannediyoruz ki açık İstanbul da fazla ama eşimin hizmet süresi bende 1 yıl az olduğu için beni direk Adana bölgesine yolluyorlar. Ama siz İstanbul'a gelecek öğretmenler arasında hizmet üstünlüğüne bakılır diyorsunuz.

Kuskusuz, 1 ay önce

Hocam açıkçası iki sozlesmeli olayını hiç bilmiyorum. Daha fazla açık olan yere gidilir denilmişti bizim zamanimizda. Siz mi Adana, eşiniz mi İstanbul o kısım yok bende. Ama orda kılavuzda bahsedilen şey şu. Diyelim ki İstanbul a gelen 2 tane öğretmen var. Biri bir yıllık biri iki yıllık sözleşmeli öğretmen olsun. İhtiyaç olan okullara öğretmenlerimiz yerleştirilirken önce iki yıllık olan sonra bir yıllık olan yerleşecek anlamında. İkisi de bir yıllık ise hangisi önce gelip başlamışsa. Biri 16 Eylül'de biri 17 Eylül'de başlamış olsun. Önce 16 Eylül olan yerleşir manasinda. Siz 2 yilliksiniz eşiniz 1 yıllık sizin süreniz çok siz gideceksiniz manasında değil.

berkaydal
Şef
10 Ağustos 2024 11:28

İstanbul'da mesela 20 açık var. Sözleşmeli öğretmenler atama istedi. En yüksek hizmeti süresi olan ilk 20 kişi atanır. Diğerleri kalır.

Budur.

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi