Editörler : cihan27E.Kayı Han
28 Ağustos 2024 11:26

pratisyen arkadaşım 130 alıyor dönerle birlikte. yandal uzman doktor için 480e inanmıyor musun:) özele gel doktor ,hastane ,il ilçe bilgisini vereyim git bak bakalım 480 alıyor mu almıyor mu teyit edersin.

Mahmut Çelik, 1 ay önce
yok 980 dir o. 480 e çalışmaz hiçbir doktor
29 Ağustos 2024 00:02

Benden iyi biliyorsunuz benim maaşımı o zaman helal olsun :) Yıllardır yanlış maaş alıyormuşum meğer
TheLastAirbender, 1 ay önce

pratisyen arkadaşım 130 alıyor dönerle birlikte. yandal uzman doktor için 480e inanmıyor musun:) özele gel doktor ,hastane ,il ilçe bilgisini vereyim git bak bakalım 480 alıyor mu almıyor mu teyit edersin.

29 Ağustos 2024 06:24

Boş yapma...Emekli milletvekili 120 bin ti alıyorsa, düz memur da en az 100 bin almalıdır.

Mahmut Çelik, 1 ay önce
düz memur = vasıfsız memurdur. Devlet neden zam yapsın. gidenin yerine kolaylıkla başkasını koyar.
29 Ağustos 2024 11:05

hocam maaşınızı sizden iyi biliyorum meselesi değil ki bu. sizin bilmediğiniz husus şu; sağlık ocağında çalışan uzman doktorun doğru düzgün ek ödemesi yokken şehir hastanesinde çalışan uzman doktorun ek ödemesi sağlık ocağındaki uzman doktorun maaşından fazla olabiliyor. yine ana dal uzman doktor ile yandal uzman doktor maaşları ,ek ödemesi ,döner sermayesi ,teşviği bile birbirinden farklı. ki 480 bin alan kişi bulunduğu büyükşehirde o alandaki tek doktor. inanmıyorsanız özelden doktor hastane ,il,ilçe bilgisini vereyim kontrol edin merakınız gitsin.

Mahmut Çelik, 1 ay önce
Benden iyi biliyorsunuz benim maaşımı o zaman helal olsun :) Yıllardır yanlış maaş alıyormuşum meğer

ormanci0652
Memur
29 Ağustos 2024 13:29

şuan iş yerindeyim masada ancak 2 aydır troid ağrısı çekiyorum yani doktorları gerçekten geri kazandırmalılar ben ne kadar burda tekniker olarak (nicke aldırmayın eski) sağlığım olmadığı sürece bir hiç gerisi doktorlar adamdır

BMMühendisi
Aday Memur
02 Eylül 2024 02:41

Kesinlikle mesele para değil. Az olmaları. 85 milyon + multeciye bakacak doktor sayısı çok az. Çok şehirde göğüs cerrahisi, çocuk kardiyoloji vs yok. Tıp fakültesi olan şehirde kadın doğum hocası olmadığı oluyor maalesef. Sağlık bakanlığı neye yarıyor anlamıyorum. O kadar parayı gündem yapacağına aldığın parayı haket ettiğin yemini hatırla deyip düzgün tayinlendirecek. Hekimde tıpış tıpış gidecek işini yapacak parasını alacak.

Bir de bir aile hekimi işe 9 da gelip 4 de gitmeye kalkmayacak. Doğru yönlendirecek.

30 bine giren tıpa gidecek şekilde çoğalması lazım. Okurken zorlarsan 30 bine giren adam aradaki farkı kapatır. Test olmayacak tıp fakültesi sınavları. Kopyayla mezun olan cok adam duydum tipci arkadaşlardan mühendislik okurken. Ah derdim yaw şu mühendislik matematiği test olsa derdim dif denk test olsaydı ... Sayfa sayfa 4-5 katlı integral cozerdik... Virgulden sonra 4 hesap etmedik diye cc zor geçtiğimiz ders oldu. Tıpa zor derler ama zorlamazlar test yaparlar. Sonuc sağlık sistemi çöker tabi. Baska sebepler de var ama sebep para degil

cetek
Şube Müdürü
02 Eylül 2024 03:17

Sayılarının az olmasını bir tek sen akıl edebildin değil mi? O kadar bürokrat düşünemedi. Bir düşün bakalım niye tıp fakültelerini arttıramıyorlar? Tıp hocası ağaçta yetişmediği için olabilir mi acaba? Tıp eğitimi öyle hukuk gibi 600 öğrenciyi bir amfiye doldurup verilemiyor. Usta çırak eğitim vardır bu yüzden hoca çok önemlidir. Kontenjanı arttırılan tıp fakültelerinde bile eğitim kalitesi düşer. Sağlık da kaliteden ödün verilemeyecek bir alan olduğundan sayı arttırmak öyle kolay değil.

Yapılacak şey belli. Zorunlu sevk sistemi getirmek. Vatandaş doktor az olduğu için değil, örneğin grip olan soluğu kbb uzmanında aldığı için randevu bulamıyor. Aile hekimliği sistemi 2008 de İngiltereden örnek alınarak getirildi ama bu sistemin temel direği olan sevk sistemini kurmadılar, bu yüzden sistem kadük kaldı. Şimdi de kolaya alışan vatadaşı rahatsız edip ot kaybetmemek için sevk sistemini getirip sistemi düzeltemiyorlar. Sorun bundan ibaret.

BMMühendisi, 1 ay önce

Kesinlikle mesele para değil. Az olmaları. 85 milyon + multeciye bakacak doktor sayısı çok az. Çok şehirde göğüs cerrahisi, çocuk kardiyoloji vs yok. Tıp fakültesi olan şehirde kadın doğum hocası olmadığı oluyor maalesef. Sağlık bakanlığı neye yarıyor anlamıyorum. O kadar parayı gündem yapacağına aldığın parayı haket ettiğin yemini hatırla deyip düzgün tayinlendirecek. Hekimde tıpış tıpış gidecek işini yapacak parasını alacak.

Bir de bir aile hekimi işe 9 da gelip 4 de gitmeye kalkmayacak. Doğru yönlendirecek.

30 bine giren tıpa gidecek şekilde çoğalması lazım. Okurken zorlarsan 30 bine giren adam aradaki farkı kapatır. Test olmayacak tıp fakültesi sınavları. Kopyayla mezun olan cok adam duydum tipci arkadaşlardan mühendislik okurken. Ah derdim yaw şu mühendislik matematiği test olsa derdim dif denk test olsaydı ... Sayfa sayfa 4-5 katlı integral cozerdik... Virgulden sonra 4 hesap etmedik diye cc zor geçtiğimiz ders oldu. Tıpa zor derler ama zorlamazlar test yaparlar. Sonuc sağlık sistemi çöker tabi. Baska sebepler de var ama sebep para degil

oflurecep
Daire Başkanı
02 Eylül 2024 05:52

Doktora çok giden biri değilim ama şu ana kadar 1 kere acildeki muayenede doktor fiziki muayene yaptı, midem çok kötüydü, ağrıdan kıvranıyordum, eliyle bastırdı felan , birşeyin yok dedi, sanki numaradan orya gitmişim gibi baktı birde. Tam yerine gidiyordu ki, ben dayanamadım boş poşet istedim o an istifra ettim. ondan sonra bir heyecan ile ilgilenmeye başladı serum verdi felan. Yani o muayenede de birşey anlamadı.

Geçen cildiyeye parmağımdaki bir bölgeyi gösterdim, sert yapısı olan ama ezince ağrı yapan sürekli kopan bir bölge, adam eğildi sadece baktı ya, bir elinle dokun bak nasıl bir yapısı var, öyle bakarsan ne anlayacaksın, ha birde bunu sen yapmışsın gibi geldi bana diyor, birde mazoşist deseydi tam olacaktı :)

Yani fiziki muayene yok ortada. Bence bu maaşı alacak hekim ülkemizde ya yok yada çok azdır. Googleden bakıp ilaç yazan hekim gördüm ya daha sı var mı? 2 yaşındaki çocuğa hap yazan doktor gördü bu gözler.

Tecrübeli olur fazla alır anlarım ama herkes hak ettiğini alsın.

Kusucar, 2 ay önce

Dr'la çalışmayan biri evet böyle der, her meslek değerlidir bazı mesleklere ilah muamelesi yaparsanız mesela dra sizin yüzünüze bakmadan ilacı yazar gönderir sonra el değmeden muayene etti diye ağlarsınız

whedr
Şef
03 Eylül 2024 01:48

Muayene doğru yapılmış işte akut batın bulgusu yokmuş acil durumun yok.

oflurecep, 1 ay önce

Doktora çok giden biri değilim ama şu ana kadar 1 kere acildeki muayenede doktor fiziki muayene yaptı, midem çok kötüydü, ağrıdan kıvranıyordum, eliyle bastırdı felan , birşeyin yok dedi, sanki numaradan orya gitmişim gibi baktı birde. Tam yerine gidiyordu ki, ben dayanamadım boş poşet istedim o an istifra ettim. ondan sonra bir heyecan ile ilgilenmeye başladı serum verdi felan. Yani o muayenede de birşey anlamadı.

Geçen cildiyeye parmağımdaki bir bölgeyi gösterdim, sert yapısı olan ama ezince ağrı yapan sürekli kopan bir bölge, adam eğildi sadece baktı ya, bir elinle dokun bak nasıl bir yapısı var, öyle bakarsan ne anlayacaksın, ha birde bunu sen yapmışsın gibi geldi bana diyor, birde mazoşist deseydi tam olacaktı :)

Yani fiziki muayene yok ortada. Bence bu maaşı alacak hekim ülkemizde ya yok yada çok azdır. Googleden bakıp ilaç yazan hekim gördüm ya daha sı var mı? 2 yaşındaki çocuğa hap yazan doktor gördü bu gözler.

Tecrübeli olur fazla alır anlarım ama herkes hak ettiğini alsın.

03 Eylül 2024 04:13

Hocam günaydın. Şuan 30 bine giren devlet üniversitesinde tıpa gidebiliyor zaten :) hatta vakıfı da katınca 50 bin oluyor bu sıralama :)
BMMühendisi, 1 ay önce

furyschopen
Şube Müdürü
03 Eylül 2024 11:17

yıllardır bu forumlarındasın, hiç kendini geliştirme yok. kapağı atmışsın, istiyorsun ki sen hiçbir şey yapma ama maaşın artsin. senden yüksek alan birini de görünce "benden ne farkın var" yazıyorsun. madem bu kadar maaş konularına teşnesin git bari biraz ders çalış daha yüksek veren kurumlara geç, yeni bölüm oku oraya atan. ama sende nerede o çaba? anca ağla buralarda haset et. Sen ağlamaya devam et 2 kere kurum değiştim maaşım 2 katına çıktı. 3 katına çıkacak az kaldı.
kerten.kele, 1 ay önce

Boş yapma...Emekli milletvekili 120 bin ti alıyorsa, düz memur da en az 100 bin almalıdır.

elit-a
Aday Memur
03 Eylül 2024 15:32

Teknik memur farkı çok kalmadı nerdeyse eşit hale geldi.Teknik memur 2005 den beri kan kaybediyor.Bir şeyler yapma zamanı geldi.

kerten.kele, 1 ay önce
saçmalığı bırakın ya zam yapılacaksa emekli memura ve düz memura yapılmalı. 200 binmiş 300 binmiş. ek ödemesi olmayan ve özel bir zam da alamayan tek kesim memurlar kalmıştır.

whedr
Şef
04 Eylül 2024 16:47

Yan dalcı devlette max 280 alır. Full teşvik , full nöbet , sözleşme , full icap.

TheLastAirbender, 1 ay önce

MrtrmrM
Memur
04 Eylül 2024 19:17

Aynen, max 282 alır. O da sözleşmeli yandal uzmanı olursa alır.

whedr, 1 ay önce

Yan dalcı devlette max 280 alır. Full teşvik , full nöbet , sözleşme , full icap.

MrtrmrM
Memur
04 Eylül 2024 19:30

Ama bu arada özelden de 600-700 civarında teklifler geliyor.

MrtrmrM, 1 ay önce

Aynen, max 282 alır. O da sözleşmeli yandal uzmanı olursa alır.

bilinçlivatandas
Aday Memur
06 Eylül 2024 09:16

hangi kurumlara geçtiniz hocam
furyschopen, 1 ay önce
yıllardır bu forumlarındasın, hiç kendini geliştirme yok. kapağı atmışsın, istiyorsun ki sen hiçbir şey yapma ama maaşın artsin. senden yüksek alan birini de görünce "benden ne farkın var" yazıyorsun. madem bu kadar maaş konularına teşnesin git bari biraz ders çalış daha yüksek veren kurumlara geç, yeni bölüm oku oraya atan. ama sende nerede o çaba? anca ağla buralarda haset et. Sen ağlamaya devam et 2 kere kurum değiştim maaşım 2 katına çıktı. 3 katına çıkacak az kaldı.

oflurecep
Daire Başkanı
09 Eylül 2024 05:43

Muayene yapılmış öyle mi? Peki istifra edene kadar sanki numaradan yapıyorsun demeye getiren doktor, neden istifra sonrası ağır vaka muamelesi yapmaya başladı, ne değişti o kısa sürede?

whedr, 1 ay önce

Muayene doğru yapılmış işte akut batın bulgusu yokmuş acil durumun yok.

whedr
Şef
09 Eylül 2024 13:38

değişen şey hekimin üzerindeki baskı. Acil bir şeyin yok ama kusma olduktan sonra siz ve/veya yakınlarınız sanki acil bir şey varmış gibi gerginlik yaratabiliyorsunuz hekim de sanki ilgileniyormuş gibi yaparak bunu savuşturmaya çalışır. Bu hemen tüm acil hekimlerince bilinen ve yapılan bir şey , hasta için paniklediğini hissettir ki olay çıkmasın. Karın ağrısı acil bir şey mi değil mi anlamak 5 dakika bile sürmez yoksa.

oflurecep, 4 hafta önce

Muayene yapılmış öyle mi? Peki istifra edene kadar sanki numaradan yapıyorsun demeye getiren doktor, neden istifra sonrası ağır vaka muamelesi yapmaya başladı, ne değişti o kısa sürede?

Toplam 38 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi