Editörler : cihan27E.Kayı Han
19 Ağustos 2024 00:05

Kaç yıldır kamuda çalışıyorsunuz ve çalışma süreciniz boyunca maddi açıdan neler edinebildiniz?

Kaç yıldır kamuda çalışıyorsunuz ve çalışma süreciniz boyunca maddi açıdan neler edinebildiniz?

C.Z.c.z
Şef
19 Ağustos 2024 07:47

Kamuda ise baslamadan ev almıştım. Borçların ödenmesinde ciddi katkısı oldu. 6 yıllık memurum. Sadece 1 arabam var( kamu etkisiyle) Allah büyük. Herkese ince sağlık ,sonrada parasını güzelce harcamasını dilerim

19 Ağustos 2024 08:52

Ne ev ne araba alabildim nede yuva kurabildin 13 senede Karın tokluğu gibi bir şey oldu 13 senede. Bunada şükür. Belki bundan sonra olur ama zor

cetek
Şube Müdürü
19 Ağustos 2024 08:58

Mezun olduğumdan beri kamudayım zaten tüm mal varlığım aldığım maaşlarla oldu. Yaklaşık 8 senedir çalışıyorum, kredisini ödemeye devam ettiğim bir arabam ve yatırımda bir miktar param var. Şu kredi faizleri bir düzene girerse ev de almaya çalışacağım.

19 Ağustos 2024 10:31

Herşeyi alabilirsin çünkü burdaki mevzu maaşının çokluğu azlığı değil maaş güvencendir. Ben de bir ev bir araba aldım (eşimin de katkısıyla tabiki) Hem bankalar memurlara daha kolay kredi veriyor hem de memura özel kampanyalar da olabiliyor. Yani ikinci ev de alınır isterseniz faiz oranlarını ve 10 yıl ödemeyi kabul ediyorsanız alınır çünkü güvenceniz var ama özel sektörde güvence olmadığından güvenip de bu yükün altına giremiyor çoğu insan.

cetek, 2 ay önce

Mezun olduğumdan beri kamudayım zaten tüm mal varlığım aldığım maaşlarla oldu. Yaklaşık 8 senedir çalışıyorum, kredisini ödemeye devam ettiğim bir arabam ve yatırımda bir miktar param var. Şu kredi faizleri bir düzene girerse ev de almaya çalışacağım.

cetek
Şube Müdürü
19 Ağustos 2024 10:53

Faizler çok yüksek demeye çalışmıştım. Kampanya falan tutturabilirsek almaya çalışacağım.

mimarmuhendis, 2 ay önce

Herşeyi alabilirsin çünkü burdaki mevzu maaşının çokluğu azlığı değil maaş güvencendir. Ben de bir ev bir araba aldım (eşimin de katkısıyla tabiki) Hem bankalar memurlara daha kolay kredi veriyor hem de memura özel kampanyalar da olabiliyor. Yani ikinci ev de alınır isterseniz faiz oranlarını ve 10 yıl ödemeyi kabul ediyorsanız alınır çünkü güvenceniz var ama özel sektörde güvence olmadığından güvenip de bu yükün altına giremiyor çoğu insan.

Cavro
Şef
19 Ağustos 2024 11:17

İkinci evin en çok yüzde 20sine kredi veriyor banka. Onu geç.

İlk ev olsun desen 2 milyona ev buldun diyelim. Yüzde 60ına kredi veriyor banka 1.2 milyon. 10 yılda geri ödemesi yaklaşık 38.000 tl.

Memur maaşı 39bin.

Cebinde 800.000 lirası olan Memur 10 yıl boyunca aylık 38bin tl verince ankara yapracıkta daire alabiliyor. İşe gelirken ankara 29 km tabelasına bakar artık.

Artan 1000 tl yi bozdur bozdur harca.

mimarmuhendis, 2 ay önce

siyahbeyaz88
Genel Müdür
19 Ağustos 2024 12:40

kiralar olmuş 20-25 bin 38bin krediye ödemiş çok mu ayrıca maaşı 39 binde sabit kalacak değil ya her 6 ayda bir zam alıyor en fazla bir yıl zorlanır
Cavro, 2 ay önce

İlk ev olsun desen 2 milyona ev buldun diyelim. Yüzde 60ına kredi veriyor banka 1.2 milyon. 10 yılda geri ödemesi yaklaşık 38.000 tl.

Memur maaşı 39bin.

Cebinde 800.000 lirası olan Memur 10 yıl boyunca aylık 38bin tl verince ankara yapracıkta daire alabiliyor. İşe gelirken ankara 29 km tabelasına bakar artık.

Pelinin1
Şube Müdürü
19 Ağustos 2024 13:07

öğretmen maaşını bugünün parasıyla hesaplarsak ayda 50 bin lira 11 yılda 6,5 milyon eder

6,5 milyon istanbulda iyi bir semtte ancak 1+1 daire ediyor

Yani hiç para harcamadan biriktirsem bile istediğim evi satın alamıyorum

Bu hesap dışında tüm konuşmalar boş...

19 Ağustos 2024 13:45

Çift maaş ya da ek iş olmazsa zaten çok zor. Ama 100 bin kazanan özel sektördeki üst düzey bile kolay kolay krediye cesaret edemiyor onu vurgulamak istedim. Memurum avantajı maaşının miktarı değil güvencesi.

Cavro, 2 ay önce

Memur maaşı 39bin.

tolgperperek
Daire Başkanı
19 Ağustos 2024 15:44

13 yıldır tek maaşla sıfır, şu an eksi.

Akademik7224
Daire Başkanı
19 Ağustos 2024 17:44

Avrupa'da asgari ücretle çalışan birisi maaşının sadece 10 katıyla, uzun vadeli ve çok düşük faizli sıfır Renault Megane alabiliyorken, Türkiye'de memur olarak çalışan birisi maaşının 40 katıyla, kısa vadeli ve çok yüksek faizli sıfır Renault Megane alabiliyor.

isyu
Aday Memur
19 Ağustos 2024 19:52

ne zaman faizden kaçtım rahatlık ferahlık buldum.

19 Ağustos 2024 22:04

Peki hocam bekar tek maaş alan biri faizli kredi kartı ve normal kredi kullanmazsa sadece maaşıyla altın alıp biriktirirse bu kişi nasıl ev veya araba veya arsa sahibi olucak biraz bilgi verebilir misiniz veya öneri. Şimdi maaşla yatırım olarak dolar ve Euro almak mantıksız kendi enflasyonları var onun yerine altın alırım . Çoğu kişi zaten Btc nin sıkıntı olduğunu söylüyor. Borsa da Hise veyahut Fon almak geçiyordu ama alayım desen odunda caiz olmadığını söylüyorlar çünkü şirket illa ki faiz kullanır diyorlar benim aklıma borsa mantığı yatıyordu ama oda sıkıntılı biz altından başka neye yatırım yapıcaz ya
isyu, 2 ay önce

Cavro
Şef
19 Ağustos 2024 23:59

İnsanın aklı ile dalga geçmeyin rica ediyorum. İroni içeriyorsa da oldukça başarısız.

siyahbeyaz88, 2 ay önce
kiralar olmuş 20-25 bin 38bin krediye ödemiş çok mu ayrıca maaşı 39 binde sabit kalacak değil ya her 6 ayda bir zam alıyor en fazla bir yıl zorlanır

Cavro
Şef
20 Ağustos 2024 00:01

Memurun ek iş yapması kanunen yasak. Eşinin çalışma imkanı olmayan koca bir dünya insan var. Annesine babasına bakmak zorunda olduğu için evlenmeyen kaç kişi var. Neyse yalıda büyümüş millet yokluk görmemiş herhalde ki böyle tepeden konuşuyorlar.

mimarmuhendis, 2 ay önce

Çift maaş ya da ek iş olmazsa zaten çok zor. Ama 100 bin kazanan özel sektördeki üst düzey bile kolay kolay krediye cesaret edemiyor onu vurgulamak istedim. Memurum avantajı maaşının miktarı değil güvencesi.

Cavro
Şef
20 Ağustos 2024 00:03

Böyle tuzu kurulara da hayranım. Yeni monşerler bunlar işte.

isyu, 2 ay önce

MEBAK
Daire Başkanı
20 Ağustos 2024 07:33

2011'de cebimde beş kuruş olmadan başladım işe.önce krediyle araba aldım.sonra evlendim.sonra ev aldım.sonra aldığım evi değiştim.sonra arabamı değiştim.sonra bir daha arabamı değiştim.şu an bir arabam ve bir evim var.ikisinin de borcu devam ediyor.başlangıçta ekonomi çok iyi olduğu için bunları yapabildim.şiödi başlamış olsaydım bunları yapamazdım.ekonomi düzelir de nir de bahçe alabilirsem çok güzel olacak benim için.

helyusus
Aday Memur
20 Ağustos 2024 08:24

Şu an memur maaşıyla bir şey alamazsınız yalnızca açlıktan ölmezsiniz

20 Ağustos 2024 08:39

Sigortalı bi ek iş yapamaz evet ama sigortasız şekilde çalışan bir dünya arkadaşım var mecburen yetmiyor diye. Diğer hususlar çoluk çocuk ana baba vs.. bunlar da yine planlama ile halledilebilir. Çocuğumu başkası buyutmesin diyorsa bir anne baba az paraya kanaat edecekler mecbur. Ama hayat şartlarım daha iyi olsun diyorlarsa kreşler artık 1 yaştan itibaren bile alıyor ya da bakıcı bulunabiliyor eve gelen. Kişinin neyi ön planda tuttugu ile alakalı bu durumlar.

Cavro, 2 ay önce

Memurun ek iş yapması kanunen yasak. Eşinin çalışma imkanı olmayan koca bir dünya insan var. Annesine babasına bakmak zorunda olduğu için evlenmeyen kaç kişi var. Neyse yalıda büyümüş millet yokluk görmemiş herhalde ki böyle tepeden konuşuyorlar.

20 Ağustos 2024 08:53

9 Yıldır Kamu Görevlisiyim; sıfır 3+1 evim ve orta segment 1 arabam var, çok şükür ikisine de borcum yok, eşimde çalışmıyor ve bir de çocuğum var. ALLAH başta isteyenler olmak üzere, hepinize daha iyisini daha güzelini nasip etsin. Ben edinim ve servet unsurunu; yaşanılan il ve merkez/taşra şartlarının, kişinin harcama ve tasarruf alışkanlıklarının, daha önce yapılan birikimlerinin, eşinin tutumluluğu gibi etmenlerin önemli ve belirleyici olduğunu düşünüyorum.

Toplam 107 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi