Editörler : cihan27E.Kayı Han

CyborgiSo
Aday Memur
20 Ağustos 2024 09:36

11 Sene, ne araç ne sığınacak bir ev... Faizli diye krediye girmemek için direniyorum ama bu şekilde de alım gücüm yok.

egop0
Aday Memur
20 Ağustos 2024 10:25

11 sene boyunca sıfır bir 3+1 ev ve orta segmentte sıfır bir araç tabiki eş desteğiyle. Tabi bankaya kredi ödüyoruz ama çok şükür idare ediyoruz.

Dionysos1988
Aday Memur
20 Ağustos 2024 10:31

4 yıllık Öğretmen. Hiçbir şey yok. Ev araba zaten yok. Maaşa 25 gün kala banka hesabı 0 lira. Ek hesap yok. Kredi kartı limiti yok, artı para yok. Evde kimden borç para isteyeceğini düşünüyor sabah altıdan beri.

since2024
Aday Memur
20 Ağustos 2024 10:46

ben 2 yılda neler yaptığımı söylediğimi millet şok geçirecek ahahah

kamanlı040
Aday Memur
20 Ağustos 2024 10:56

11 yıllık memurum bir evim ve bir arabam var 8 yıldır kredi ödüyorum .

servet01
Aday Memur
20 Ağustos 2024 11:45

13 Yıllık İnfaz ve Koruma Memuruyum 1 Adet 3+1 Evim var (2012 Yılında 10 Yıllık Konut Kredisi Kullandim Ödedim) 1 adet 2017 Qashqai Aracım var Aracı yeni yükselttim, aracın 200.000 kadar altın borcu var. Adana Şartlarında 50000 Maaş Kira falan olmayınca Yetiyor Çok Şükür.

Yenimemuraday
Aday Memur
20 Ağustos 2024 15:28

memur olalı 1 yıl oldu deprem bölgesine atandım kirada olmama rağmen ayda 1 cumhuriyet kenara atabildim. herkesin durumu farklıdır ama birikim yapamayanları anlayamıyorum. devir tasarruf devri arkadaşlar canımızın her istediğini giyip/yiyip tasarruf yapmak zor mecburen kısmak gerekiyo

reyus
Aday Memur
20 Ağustos 2024 18:08

valla bizim avrupalilarda ev yok kirada hepsi de arabalari da buraya gore iyi sayilir ama avrupada hangi kategoridedir onu bilemiyorum yalniz yazın geldiklerinde bircok bakımını Türkiye de yaptiriyorlar ve dahi ayakkabi elbise tadilat islerini bile buraya sakladiklarina sahit olmuslugum vardir.cift maas calisan bunlar asgari ucretin biraz daha uzerinde kazanclari oldugunu soyluyorlar.aylikla calisan dunyanin her yerinde ayni ya ustad ticaret yapmiyosan kalbur ustu bi is yapmiyosan tarimla ugrasmiyosan ( avrupa icin soyluyorum bunu ) gecim her yerde zor yani . an ın tadini cikar , cikarabildigin kadar hayatin tadini cikar. Not : Bizim gurbetciler her geldiginde Turkiye de insanlarin dogru duzgun calismadigini Avrupa da gavurun canlarını çıkarttığından da dem vururlar :) Memlektimiz guzeldir.
Akademik7224, 2 ay önce

Avrupa'da asgari ücretle çalışan birisi maaşının sadece 10 katıyla, uzun vadeli ve çok düşük faizli sıfır Renault Megane alabiliyorken, Türkiye'de memur olarak çalışan birisi maaşının 40 katıyla, kısa vadeli ve çok yüksek faizli sıfır Renault Megane alabiliyor.

Eray922
Aday Memur
21 Ağustos 2024 11:05

Faize bulaşmak istemediğim için herhangi bir edinimim yok. 8 yıllık memurum.

Kualalumpur1
Aday Memur
21 Ağustos 2024 12:21

Adamım sen çorba makarna yiyorsun heralde hiç lüks bi restorana gittin mi memur maaşıyla hem birikimim var hem arabam var hemde ev alacam diyorsun ekstra bir gelir olmadan nasıl oluyor bu kirada oturuyorsun sanırım ev alacam dediğine göre

cetek, 2 ay önce

Mezun olduğumdan beri kamudayım zaten tüm mal varlığım aldığım maaşlarla oldu. Yaklaşık 8 senedir çalışıyorum, kredisini ödemeye devam ettiğim bir arabam ve yatırımda bir miktar param var. Şu kredi faizleri bir düzene girerse ev de almaya çalışacağım.

tolgperperek
Daire Başkanı
21 Ağustos 2024 14:19

Eski Almancıyım, eşim Hollanda biraderde Amerikada, son 3 yıldır hollanda bile gıda ve tekstilde daha ucuz amerika 20 yıldır ucuzdu, Almanya zaten ucuz, komşularına en ucuzundan çakma tekstil ürünlerini alıp veriyordur o gurbetçiler. Türkiye bu sene tüm ülkelerden pahalı gıda ve giyimde. Öncelikle komşu ülkelerin bile senin parandan 19 ila 40 kat değerli para birimi. Üretici hammaddeyi öpücükle almadığına göre ve iç pazarda satamassa kurun katlamasını isteyecektir ki buda doların ikiyi,üçe katlayacağını gösterir.

reyus, 2 ay önce
valla bizim avrupalilarda ev yok kirada hepsi de arabalari da buraya gore iyi sayilir ama avrupada hangi kategoridedir onu bilemiyorum yalniz yazın geldiklerinde bircok bakımını Türkiye de yaptiriyorlar ve dahi ayakkabi elbise tadilat islerini bile buraya sakladiklarina sahit olmuslugum vardir.cift maas calisan bunlar asgari ucretin biraz daha uzerinde kazanclari oldugunu soyluyorlar.aylikla calisan dunyanin her yerinde ayni ya ustad ticaret yapmiyosan kalbur ustu bi is yapmiyosan tarimla ugrasmiyosan ( avrupa icin soyluyorum bunu ) gecim her yerde zor yani . an ın tadini cikar , cikarabildigin kadar hayatin tadini cikar. Not : Bizim gurbetciler her geldiginde Turkiye de insanlarin dogru duzgun calismadigini Avrupa da gavurun canlarını çıkarttığından da dem vururlar :) Memlektimiz guzeldir.

karaca1671
Memur
21 Ağustos 2024 15:10

güzel bir başlık olmuş sohbet güzel gitmiş, ben de nacizane yazayım. 20 yıldır kamudayım eşim çalışıyor çok şükür evimizi arabamızı aldık, köye yazlığımızı da yaptırdık, ama bunları şimdi yapamazdım önceden kredi imkanları rahattı ödenebiliyordu şimdikilere Allah yardım etsin.

since2024
Aday Memur
21 Ağustos 2024 18:18

yapılır dostum yine yapılır krizler geçici olduğu gibi fırsatlar da geçicidir, ben de 2 yıllık memurum 1 milyonluk araç aldım, telefon bilgisayar vesayre bunları saymıyorum bile
karaca1671, 2 ay önce

güzel bir başlık olmuş sohbet güzel gitmiş, ben de nacizane yazayım. 20 yıldır kamudayım eşim çalışıyor çok şükür evimizi arabamızı aldık, köye yazlığımızı da yaptırdık, ama bunları şimdi yapamazdım önceden kredi imkanları rahattı ödenebiliyordu şimdikilere Allah yardım etsin.

Pelinin1
Şube Müdürü
21 Ağustos 2024 18:39

2 yıllık memur 1 milyonluk araç?

2 yıl tüm maaşlarınızı biriktirseniz 1 milyon etmiyor eğer düz memur iseniz

Bu durumda bize babanızın parası ile mi hava atıyorsunuz?

since2024, 2 ay önce
yapılır dostum yine yapılır krizler geçici olduğu gibi fırsatlar da geçicidir, ben de 2 yıllık memurum 1 milyonluk araç aldım, telefon bilgisayar vesayre bunları saymıyorum bile

since2024
Aday Memur
21 Ağustos 2024 18:41

düz memur değilim zaten :) aileden de öyle aman aman bir yardım almadım doğru zamanda doğru krediler, güzel şirketlere yatırım yaptım borsada da boğayı yakaladım 2022 ağustos 2023 aralığa kadar düşük faizli kredilerle 2022 başından beri altın topladım sonuçta da güzel gelir elde ettim anlayacağınız
Pelinin1, 2 ay önce

olcayto66
Aday Memur
21 Ağustos 2024 21:24

7 yıldır kamudayım bu sürede 2 ev 1 araba aldım

since2024
Aday Memur
22 Ağustos 2024 01:31

millet yatırım yapmayı bilmiyor dostum, yorumları boşver
olcayto66, 2 ay önce

7 yıldır kamudayım bu sürede 2 ev 1 araba aldım

PRFRSR
Şef
22 Ağustos 2024 04:19

Benim memuriyete baslamadan once 38 tane ceyrek altinim vardi dugunumu yaparken ise.yaramislardi ilk memuriyet yilimda cektigim krediyle bir araba almistim. Ailemin zorlmasi esimin ihaneti v yasadigim tum olumsuzluklar imkanim olmasina ragmen ev alma fikrinden caydirdi beni. Arabami satip is yapmak istedim ona dahi mani oldular. Ama bende ktou komsu insani mal sahibi yapar hesabi butun yatirimimi emeklilik sonrasindaki ek islerime ayirdim. Beni vazgecitmek isteyen cok oldi ama bu yoldan donmeyecegim. Su an uc secenegim var. Emekliliil sonrasi icin Emekliligi de hak ettim istersem olurum. Ama yeniden evlenirsem memur bir esim olsun isterim beni ancak benim gibi biri anlar. Su an ne mi yapiyorum? Secenekleri degerlendiriyorum. Karsimda iki is teklifi ve bir de kendi projem var bir kara verrcegim ve ondan sonra ancak Goodbye Devlet Buba diyecegim....

Cavro
Şef
22 Ağustos 2024 10:26

Eski bir başbakanın lafı vardı. Tam şu noktada doları aldım tam şu noktada sattım falan diye açılıyordu mal varlığını ve hep en düşükte alıp en yüksekte satmıştı Allahın bir hikmeti şeklinde.

Pelinin1, 2 ay önce

enis-i dil
Aday Memur
22 Ağustos 2024 10:35

2013 yılında adalet bakanlığında memur olarak başladım. 2018 de meb de öğretmen oldum. Yaklaşık 11 yılda sırasıyla sıfır bir araba ardından evlilik ve sıfır bir daire almak nasip oldu. Eşim ev hanımı. Ailemden bir yardım görmediğim gibi abim tarafından dolandırılmış. Buna rağmen şükürler olsun ki rabbim nasip etti.
Toplam 107 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi