Editörler : Pangaea
22 Ağustos 2024 21:04

Memur birinin akademiye katılması

merhabalar halen memur olarak görev yapıyorum bu sene öğretmenlik mezunu oldum ve nasipse önümüzde ki atamaları bekliyorum. bu süreçte akademiye katılmamız gerekecek olursa akademide ki süreçte memurluğum ne olacak eskiden atama belli olunca istifa ediyorduk diğer göreve başlıyorduk ya şimdi nasıl bir yol çıkacak bilgisi önerisi olan var mı ?

23 Ağustos 2024 12:36

İkisinden birini seçmeniz gerekiyor...

dreamtheatre82
Aday Memur
03 Eylül 2024 08:37

Hocam memuriyette kazanç getirici işte çalışma yasağı olduğu ve akademide okurken öğretmen adayına belli oranda memur katsayısı ile çarpılarak bulunan bir ücret ödeneceği için hem memuriyet hem akademi aynı anda yürüyemeyecek gibi geliyor bana. Ayrıca yıllık izne esas süreleri toplamı 5 yılı geçen kadrolu devlet memurlarının kullanabildiği 1 yıllık ücretsiz izin hakkında bile yine kazanç sağlayamayacağımız düşünülürse öğretmenlik için tek çare istifa edip akademiyi bitirmek gibi görünüyor. Ben de hali hazırda sınıf öğretmenliği bölümünde okuyan bir memur olarak bu konu üzerinde çok kararsızım.

altıntaşli
Şube Müdürü
03 Eylül 2024 23:49

İnşallah akademi kanunlasmaz. Ya da ücretini daha da artirirlar

sefakirmit
Şef
04 Eylül 2024 11:40

çok zor bir seçim olacak ama inşallah akademi taslakta kalır... teşekkürler

crabnet355
Müsteşar
05 Eylül 2024 14:01

istifa etmeniz gerekiyor

nedesem58
Şube Müdürü
03 Ekim 2024 11:06

Büyük sıkıntı istifa edip akademiye gitsen akademinden öğretmenliğe atamanda garanti değil. Ataman olmasa memuryede de dönemezsin kolay kolay. akademide geçieceğin sürede maddi kaybın da cabası. Planlanmamış rezalet bir durum yani.

sakarya81
Aday Memur
20 Ekim 2024 09:46

akademi staj ile birlikte en az iki ya da iki buçuk yıl sürecek gibi alacağın ücrette çok az

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi