Editörler : cihan27E.Kayı Han
23 Ağustos 2024 09:54

Her zaman olduğu gibi bu senede enflasyon hesabı tutmayacak !

carry trade ile ülkeye giren sıcak paranın 3 aylık vade bitiş tarihi ağustos aynın son haftalarına gelmekte. Bundan ötürü sıcak paranın faiz ödemesi + anapara TL'den tekrar dolara dönüldüğü an mevcut kur politikası patlar bu da enflasyon olarak biz memurlara yansır.

Her zaman olduğu gibi merkez bankasının enflasyon hesabı tutmayacak. O yüzden herkes kendi çapında tedbirini alsın

26 Ağustos 2024 09:31

carry ne la

Air Tornado
Şube Müdürü
26 Ağustos 2024 10:29

vay cahal vay

faiz için memlekete giren adına da sıcak para denilen mevzu

kerten.kele, 1 ay önce
carry ne la

leonidas_cog
Daire Başkanı
26 Ağustos 2024 10:51

Eninde sonunda patlayacak, belki Eylül belki sonra, sürekli ürünlerdeki KDV oranı artırılarak, ÖTV oranı yükseltilerek, faiz artırılarak çözüm aranıyor, bu kocaman gemi oturduğu karadan denize dönmez, 3 liralık doları elleriyle 22 ye çıkarttılar bir de saçma sapan çin modeli dediler, anlatacak olsak saatler sürer neyse bir gerçek var ki, bu şekilde ülke asla düzelmez , sermayede zengini daha zengin etme yolunda hareket etmeye devam eder

Akademik7224
Daire Başkanı
26 Ağustos 2024 13:50

Başlığınızdan pek bir şey anlamadım ne gibi tedbirden bahsediyorsunuz?

Air Tornado, 1 ay önce

vay cahal vay

Air Tornado
Şube Müdürü
26 Ağustos 2024 14:07

bir memur yüksek enflasyon ortamında yada girişinde ne yapabilir ?

elinde nakit varsa ihtiyaç duyduğu ürünü alır.

yüksek enflasyon korkusundan dolayı kredi kartının limiti dahilinde taksitli alışveriş yapabilir

eğer gelir durumunun büyük kısmı gıdaya gidiyorsa kuru bakliyat ürünlerinin stoklar.

Akademik7224, 1 ay önce

Başlığınızdan pek bir şey anlamadım ne gibi tedbirden bahsediyorsunuz?

Akademik7224
Daire Başkanı
26 Ağustos 2024 14:10

Enflasyonun aratacağını nerden çıkardınız neye dayanıyorsunuz?

Air Tornado, 1 ay önce

bir memur yüksek enflasyon ortamında yada girişinde ne yapabilir ?

elinde nakit varsa ihtiyaç duyduğu ürünü alır.

yüksek enflasyon korkusundan dolayı kredi kartının limiti dahilinde taksitli alışveriş yapabilir

eğer gelir durumunun büyük kısmı gıdaya gidiyorsa kuru bakliyat ürünlerinin stoklar.

Air Tornado
Şube Müdürü
26 Ağustos 2024 14:46

kısa vadeli devlet+özel sektör borcu 220 milyar dolar civarında.

Carry trade yani sıcak para ile gelen para 3 aylık vade ile geliyor. Yabancının sıcak para getirmesinde tek şart yüksek faiz ve sabit döviz kurudur.

3 aylık faizden kazanılan getiri %12,5'dir.

3 ayda doların getirisi %15'dir.

Yani faize gelen para aslında dolar karşılığında getiri değil götürü yazmaktadır.

Bu durumda sen olsan paranı getirip merkez bankasında faize yatırır mısın ?

Diğer bir deyişle bunca dolar borcun varken kasada dolar kalmazsa sonu ne olur ?

Ben sana yazayım. Resmi DEVELÜASYON !

Akademik7224, 1 ay önce

Enflasyonun aratacağını nerden çıkardınız neye dayanıyorsunuz?

cetek
Şube Müdürü
26 Ağustos 2024 14:48

Aldığımız 3 kuruş maaşla neyin tedbirini alacaz birader? Sanki milyonlarca lira birikmişimiz var da yatırım tavsiyesi lazım.

Air Tornado
Şube Müdürü
26 Ağustos 2024 14:49

cetek, 1 ay önce

Aldığımız 3 kuruş maaşla neyin tedbirini alacaz birader? Sanki milyonlarca lira birikmişimiz var da yatırım tavsiyesi lazım.

cetek
Şube Müdürü
26 Ağustos 2024 14:54

Yok büyük kısmı kredi borcuna, çocuğun okul taksitine gidiyor birader. Ne öneriyorsun?

Air Tornado, 1 ay önce

Air Tornado
Şube Müdürü
26 Ağustos 2024 14:55

un, şeker yada bakliyat stokla gittiği süre kadar gider.

cetek, 1 ay önce

Yok büyük kısmı kredi borcuna, çocuğun okul taksitine gidiyor birader. Ne öneriyorsun?

Akademik7224
Daire Başkanı
26 Ağustos 2024 14:58

Haklısınız tabii ki, şu an için tablo pek parlak değil, inşallah bu duruma gitmeyiz, lakin carry trade'i şu an yabancılar değil yerli yatırımcılar yapıyor. Dışardan büyük oranda giriş olmadı.

Air Tornado, 1 ay önce

kısa vadeli devlet+özel sektör borcu 220 milyar dolar civarında.

Carry trade yani sıcak para ile gelen para 3 aylık vade ile geliyor. Yabancının sıcak para getirmesinde tek şart yüksek faiz ve sabit döviz kurudur.

3 aylık faizden kazanılan getiri %12,5'dir.

3 ayda doların getirisi %15'dir.

Yani faize gelen para aslında dolar karşılığında getiri değil götürü yazmaktadır.

Bu durumda sen olsan paranı getirip merkez bankasında faize yatırır mısın ?

Diğer bir deyişle bunca dolar borcun varken kasada dolar kalmazsa sonu ne olur ?

Ben sana yazayım. Resmi DEVELÜASYON !

Air Tornado
Şube Müdürü
26 Ağustos 2024 15:47

işin inşallaha maşallaha kaldıysa bitmişsin demektir.

Akademik7224, 1 ay önce

Haklısınız tabii ki, şu an için tablo pek parlak değil, inşallah bu duruma gitmeyiz, lakin carry trade'i şu an yabancılar değil yerli yatırımcılar yapıyor. Dışardan büyük oranda giriş olmadı.

27 Ağustos 2024 08:19

:))))))
Air Tornado, 1 ay önce

vay cahal vay

Y-K-P
Memur
27 Ağustos 2024 13:05

Adam Allah'ın adını anarak temennide bulunuyor ve de kendi alabileceği tedbiri de alıyor. Neden bu İslami söylemlere karşı antipatiniz ve dalga geçme eğilimi???
Air Tornado, 1 ay önce

işin inşallaha maşallaha kaldıysa bitmişsin demektir.

Air Tornado
Şube Müdürü
27 Ağustos 2024 13:22

neden her turlu rezilligin ve kepazeligin sonunda insallah veya masallah kullaniyorsunuz ?
Y-K-P, 1 ay önce
Adam Allah'ın adını anarak temennide bulunuyor ve de kendi alabileceği tedbiri de alıyor. Neden bu İslami söylemlere karşı antipatiniz ve dalga geçme eğilimi???

Y-K-P
Memur
27 Ağustos 2024 13:26

İyiyi isterken bir dua şeklidir o, "biz Müslümanlar" için.
Air Tornado, 1 ay önce
neden her turlu rezilligin ve kepazeligin sonunda insallah veya masallah kullaniyorsunuz ?

Air Tornado
Şube Müdürü
27 Ağustos 2024 14:43

hadisene oradan. allahin verdigi beyin ve mantigi kullanma sonra kazigin alasini yiyince insallah masallah cek.
Y-K-P, 1 ay önce
İyiyi isterken bir dua şeklidir o, "biz Müslümanlar" için.

Akademik7224
Daire Başkanı
27 Ağustos 2024 14:49

Bu ay enflasyonu %2.2-2.5 arasında bekliyorum. Diğer aylar kademeli olarak düşüş göreceğiz ilerleyen aylar için ay başına ortalama %1.7-1.8 gibi değerler olacağını tahmin ediyorum. Buna göre tahminen zam oranı;

1,0323*1,0250*1,0200*1,0180*1,0170*1,0160/1,10*1,06=1,0940

Yani %9,40 oranında bir zam olacağını düşünüyorum. Eğer TÜİK iyi çalışırsa %6'da dahi kalabiliriz şahsen ben ZERRE şaşırmam.

Air Tornado
Şube Müdürü
27 Ağustos 2024 16:12

geçen ay elektriğe %38 zam yapıldı. O dediğin rakam kağıtta çıkar ama senin cebini de delip geçer.

Akademik7224, 1 ay önce

Bu ay enflasyonu %2.2-2.5 arasında bekliyorum. Diğer aylar kademeli olarak düşüş göreceğiz ilerleyen aylar için ay başına ortalama %1.7-1.8 gibi değerler olacağını tahmin ediyorum. Buna göre tahminen zam oranı;

1,0323*1,0250*1,0200*1,0180*1,0170*1,0160/1,10*1,06=1,0940

Yani %9,40 oranında bir zam olacağını düşünüyorum. Eğer TÜİK iyi çalışırsa %6'da dahi kalabiliriz şahsen ben ZERRE şaşırmam.

Toplam 36 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi