Editörler : Lanet

Editör
30 Ağustos 2024 20:28

Atatürk Ve Ordusu

Yedi düveli dize getirip küllerinden doğan bir ülke. Ve onun Kurucusu ile Kahraman askerlerinin milletimize armağan ettiği en büyük Bayram.

Osmanlı İmparatorluğu'nu hasta adam olarak görüp paylaşmak isteyen ve Anadolu'yu dört bir yandan işgal eden 7 düvel. Bu 7 düvel Fransa, İngiltere, Rusya, İtalya, Avustralya, Amerika ve onların güdümüyle teşekkül edilmiş, Yunanı, Ermenisi, Sırbı, ve bölgesel oluşturulmuş eşkıya çeteleri demektir.

Tüm bunların karşısında ise esareti bir nebze olsun düşünce olarak dahi kabul etmeyen bir millet, bir kuva-yı milliye. Yokluklar içinde kurulmuş bir Ordu ve Başkumandanları Mustafa Kemal Atatürk..

Yokluklar diyorum zira Tekalifi Milliye Emirleri bunun göstergesidir. Bazı hanelerden bir çorap, bazılarından bir ayakkabı istenecek kadar bir yokluk.. Bunca yokluğun karşısında tam donanımlı düşman kuvvetleri. Bu kahraman ordu; O gün sadece düşmanı püskürtmemiş bütün dünya için de bir umut olmuştur.

Gandhi'nin dediği gibi: '' O gün Türkler sadece ülkeleri için değil, tüm Dünya'daki mazlum halklar için bir umut başlatmışlardır ''

Nasıl başlatmasın ki; Ta Göktürklerden başlayan bir bağımsızlık, özgürlük hassasiyetidir bu.

Çin'i dize getiren Mete ve ordusu ne ise, Atatürk ve ordusu da O'dur.

Türk, Oğuz beyleri, milleti, işitin: Üstte gök basmasa, altta yer delinmese, Türk milleti, ilini töreni kim bozabilecek?diyen Bilge Kağan ne ise Atatürk ve Ordusu da O'dur.

Moğolları durdurup Hûlagü zulmüne son veren Baybars ve ordusu ne ise, Atatürk ve Ordusu da O'dur.

Napolyon'un '' Bütün Doğu'yu ele geçirebilirdim ancak kader beni bir ihtiyarın oyuncağı etti '' dediği Cezzar Ahmet Paşa ne ise Atatürk ve Ordusu da O'dur.

Efendim 300 bin kişilik büyük bir ordu bize yaklaşıyor diyen gözcüye;

50 Bin kişilik ordusuna güvenerek;

Güzel.. Biz de onlara yaklaşıyoruz! cevabını veren Alparslan'dan

Bin yıl sonra '' Geldikleri gibi giderler! '' diyen Atatürke..

Ezcümle; Bizans'ı mağlup eden Alparslan ve Fatih ne ise Atatürk ve Ordusu da O'dur.

.

Yahya Kemal'in dediği gibi;

Şu kopan fırtına Türk Ordusu'dur Yâ Rabbi.

Senin uğrunda ölen ordu, budur Yâ Rabbi.

Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın,

Galip et! Çünkü bu son ordusu'dur İslâm'ın

.

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun!

SİNEM_YTÜ
Aday Memur
31 Ağustos 2024 08:34

Atatürk'ü 2 grup sevmez. İlki bölücü Kürtler diğeri Fesli müridleri ve benzerlerii.

Air Tornado
Şube Müdürü
31 Ağustos 2024 09:13

ne mutlu turkum diyene

Yılmaz YÜKSEL
Aday Memur
31 Ağustos 2024 15:34

Atatürk hakkında kaç tane kitap okudun, dalkavuk tarihçilerin yazdıklarına mı inanıyorsun? Misal Filistin cephesinde İngiliz General allenby karşısında ne yapmıştır ya da askeri bir başarısı var mıdır?

SİNEM_YTÜ, 1 ay önce

Atatürk'ü 2 grup sevmez. İlki bölücü Kürtler diğeri Fesli müridleri ve benzerlerii.

sardunyasw
Memur
31 Ağustos 2024 22:03

Allah mekanını cennet etsin

magmax
Aday Memur
01 Eylül 2024 07:32

Askeri başarısı varmı demiş bir arkadaş buna çok güldüm.

bakacak46
Memur
01 Eylül 2024 13:10

Atatürk Kurtuluş şavaşında ne Ruslarla hatta Ruslar bize yardım etti ne fransızlarla ne ingilizlerle nede Ermenilerle nede sırplarla savaştı.

Air Tornado
Şube Müdürü
01 Eylül 2024 14:33

sarumanin ordusu uruklarla savasti sende haklisin malak !
bakacak46, 1 ay önce
Atatürk Kurtuluş şavaşında ne Ruslarla hatta Ruslar bize yardım etti ne fransızlarla ne ingilizlerle nede Ermenilerle nede sırplarla savaştı.

bakacak46
Memur
01 Eylül 2024 15:21

evet mi hayır mı
Air Tornado, 1 ay önce
sarumanin ordusu uruklarla savasti sende haklisin malak !

bakacak46
Memur
01 Eylül 2024 19:49

sizin sonunuz o malaklardan olacak
bakacak46, 1 ay önce
evet mi hayır mı
02 Eylül 2024 16:07

Kimi tehdit ediyorsun anlamadık?.....

Sonu derken?

Neyin sonunu getiriyorsun?...

bakacak46, 1 ay önce
sizin sonunuz o malaklardan olacak

xmusax
Aday Memur
03 Eylül 2024 03:06

Mustafa Kemal tam bağımsız Türkiye yi savunuyordu.yaşasaydı NATO ya üyeliği elinin tersiyle isterdi.ömrü batılı devletlerle savaşarak geçti.

xmusax
Aday Memur
03 Eylül 2024 03:08

Elinin tersiyle iterdi yani reddederdi.

SİNEM_YTÜ
Aday Memur
03 Eylül 2024 06:05

Feslinin müridi galiba arkadaş çok da şey yapmayın. Kitap okudun mu diyerek ironi yapıyor galiba. Evet okudum İlber Ortaylı yeterli mi isim olarak? Yok ama sizin fesli varken ne gerek var İlber Ortaylıya Halil İnalcika değil mi???

Yılmaz YÜKSEL, 1 ay önce

Atatürk hakkında kaç tane kitap okudun, dalkavuk tarihçilerin yazdıklarına mı inanıyorsun? Misal Filistin cephesinde İngiliz General allenby karşısında ne yapmıştır ya da askeri bir başarısı var mıdır?

bakacak46
Memur
03 Eylül 2024 09:28

hanfendi burda tehtit falan yok o beyfendi bir düşünçeye veya idealistliğe malak demiş . bende kendi yorumumu kattım malak düşünce senin düşüncenin sonunu getirecek dedim
Erlik Hanın Yegeni., 1 ay önce

Kimi tehdit ediyorsun anlamadık?.....

Sonu derken?

Neyin sonunu getiriyorsun?...

turkca
Müsteşar Yardımcısı
03 Eylül 2024 09:39

okunacak en değerli kitap: Nutuk

bundan sonraki mücadelemizi, şu anda sahip olduğumuz değerlerin farkında olarak sürdürebilmek en yüce gayemiz olmalıdır.

Yılmaz YÜKSEL
Aday Memur
03 Eylül 2024 22:42

Ne değer bıraktılar, mesela; ABD den coni'nin spermlerini getirip çocuk sahibi olanları mı yoksa gayri meşru çocuk sayısının %30 ları bulduğu değerleri mi (!) kastediyorsun.

Ondan sonra çıkıp diyeceksin "Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur". Asil kan mı bıraktı.

turkca, 1 ay önce

okunacak en değerli kitap: Nutuk

bundan sonraki mücadelemizi, şu anda sahip olduğumuz değerlerin farkında olarak sürdürebilmek en yüce gayemiz olmalıdır.

Yılmaz YÜKSEL
Aday Memur
03 Eylül 2024 22:51

Göçmen İlber Oltaylı bu toprakların ürünü değil, hakkında yazmak istemiyorum, ben kimsenin müridi filan da değilim, bu cumhuriyeti kimler kurdu ilk önce onu öğren.

SİNEM_YTÜ, 1 ay önce

Feslinin müridi galiba arkadaş çok da şey yapmayın. Kitap okudun mu diyerek ironi yapıyor galiba. Evet okudum İlber Ortaylı yeterli mi isim olarak? Yok ama sizin fesli varken ne gerek var İlber Ortaylıya Halil İnalcika değil mi???

turkca
Müsteşar Yardımcısı
04 Eylül 2024 10:32

ve ne yazık ki; tam da bağımsızlık, hürriyet ve ulusal onur değerinin bilincinde olarak 3-4 Eylül 1922 yıldönümüne eriştiğimiz bu günlerde.... ingiliz fesli bu günlerde yaşamış olsaydı duaları yunandan yana mı yoksa araptan yana mı olurdu diye düşünemeden edemiyor insan. Eşsiz bir siyasetçi örgünlüğünün yanı sıra derinliğine de bir sosyal bilimci olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, verdiği ulusalcılık mücadelesinin tarihini öğrendiğimiz Nutuk'tan son cümle olarak; "Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur." ve yine Nutuk'tan "Ya İstiklal ya Ölüm"

sağlıcakla.

Yılmaz YÜKSEL, 1 ay önce

Ne değer bıraktılar, mesela; ABD den coni'nin spermlerini getirip çocuk sahibi olanları mı yoksa gayri meşru çocuk sayısının %30 ları bulduğu değerleri mi (!) kastediyorsun.

Ondan sonra çıkıp diyeceksin "Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur". Asil kan mı bıraktı.

Yılmaz YÜKSEL
Aday Memur
04 Eylül 2024 12:09

1922 de Kafkasya kahramanı, Yunan harbinde Yunan tugayını komutanlarıyla esir alan gözünü budaktan esirgemeyen Halit Paşa (halk arasında deli Halit diye anılır) maliyede ki yolsuzluğu meydana çıkardığı için Mecliste arkadan kalleşçe vurulmuş ve Meclisin bir odasında 4-5 gün acı çekerek şehit olmuştur. Doktorların müdahale etmesine izin vermemişler.

Halit Paşayı şehit eden bu katili Atatürk İstiklal Mahkemelerinin başına getirmiş ve Ülkeyi gezerek sayısı belli olmayan binlerce masum insanı darağacına çekmiştir.

Gördün mü sen şimdi sosyal bilimciyi, siyasetçiyi? Yorumu size bırakıyorum, eğer anlama ve yorumlama kapasiten varsa.

turkca, 1 ay önce

ve ne yazık ki; tam da bağımsızlık, hürriyet ve ulusal onur değerinin bilincinde olarak 3-4 Eylül 1922 yıldönümüne eriştiğimiz bu günlerde.... ingiliz fesli bu günlerde yaşamış olsaydı duaları yunandan yana mı yoksa araptan yana mı olurdu diye düşünemeden edemiyor insan. Eşsiz bir siyasetçi örgünlüğünün yanı sıra derinliğine de bir sosyal bilimci olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, verdiği ulusalcılık mücadelesinin tarihini öğrendiğimiz Nutuk'tan son cümle olarak; "Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur." ve yine Nutuk'tan "Ya İstiklal ya Ölüm"

sağlıcakla.

turkca
Müsteşar Yardımcısı
04 Eylül 2024 12:38

Atatürk Çocuğu olsam da Atam'ın ufki yüceliğini ve düşünce derinliğini anlayabilme kapasitesini okuyarak anlamaya öğrenmeye çalışsam da bizlere sunduğu imkanların farkındalığında bu modern yaşamın üstünlüğüne henüz tam anlamıyla vakıf değilim. ancak yaşayarak erişmeye çalışıyorum.

ve haklısın; bunları anlayabilme ve yorumlayabilme kapasitesine kavuşabilmek adına pek çok dünya liderinin bile henüz tamamlanamamış olan övgülerine ulaşamam bile .

Yılmaz YÜKSEL, 1 ay önce

1922 de Kafkasya kahramanı, Yunan harbinde Yunan tugayını komutanlarıyla esir alan gözünü budaktan esirgemeyen Halit Paşa (halk arasında deli Halit diye anılır) maliyede ki yolsuzluğu meydana çıkardığı için Mecliste arkadan kalleşçe vurulmuş ve Meclisin bir odasında 4-5 gün acı çekerek şehit olmuştur. Doktorların müdahale etmesine izin vermemişler.

Halit Paşayı şehit eden bu katili Atatürk İstiklal Mahkemelerinin başına getirmiş ve Ülkeyi gezerek sayısı belli olmayan binlerce masum insanı darağacına çekmiştir.

Gördün mü sen şimdi sosyal bilimciyi, siyasetçiyi? Yorumu size bırakıyorum, eğer anlama ve yorumlama kapasiten varsa.

Toplam 35 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi