Editörler : Lanet

ornetorenk
Şube Müdürü
06 Eylül 2024 14:40

Kurtuluş Savaşı sırasında kaçamayan Yunanlıların ya da bunların yardakçılarının torunlarından biri sanırım; çok da ciddiye almaya gerek yok.

magmax, 1 ay önce
Askeri başarısı varmı demiş bir arkadaş buna çok güldüm.

isos1981
Memur
08 Eylül 2024 09:33

Sen bunları nerden okuyorsun onlari yazanları Bi arastir çoğunun dedeleri Osmanlı'nın son zamani ülkeden kaçıp İngilizlere siginanlardir emin ol şeyinden tarih uyduranlar Atatürk u karalamak için her şeyi yazıyorlar.
Yılmaz YÜKSEL, 1 ay önce

1922 de Kafkasya kahramanı, Yunan harbinde Yunan tugayını komutanlarıyla esir alan gözünü budaktan esirgemeyen Halit Paşa (halk arasında deli Halit diye anılır) maliyede ki yolsuzluğu meydana çıkardığı için Mecliste arkadan kalleşçe vurulmuş ve Meclisin bir odasında 4-5 gün acı çekerek şehit olmuştur. Doktorların müdahale etmesine izin vermemişler.

Halit Paşayı şehit eden bu katili Atatürk İstiklal Mahkemelerinin başına getirmiş ve Ülkeyi gezerek sayısı belli olmayan binlerce masum insanı darağacına çekmiştir.

Gördün mü sen şimdi sosyal bilimciyi, siyasetçiyi? Yorumu size bırakıyorum, eğer anlama ve yorumlama kapasiten varsa.

Zeytun31
Şef
08 Eylül 2024 09:57

Mustafa Kemal Paşa'nın yaşadığı dönemde asker olmak ve karşılaştığımız zaman topuklarımı vurarak selam durmak Emrinizdeyim Paşam! demek için herşeyimi feda etmeye razıyım. Ne Mutlu Türküm Diyene!

Yılmaz YÜKSEL
Aday Memur
08 Eylül 2024 13:05

TBMM kayıtlarında var oradan okuyabilirsin.

ornetorenk, 1 ay önce

Kurtuluş Savaşı sırasında kaçamayan Yunanlıların ya da bunların yardakçılarının torunlarından biri sanırım; çok da ciddiye almaya gerek yok.

Yılmaz YÜKSEL
Aday Memur
08 Eylül 2024 13:10

Abdullah CEVDET diye biri var rejimin fikir babalarından, diyor ki "ABD den ve Avrupa dan damızlık erkek getirip ırkımızı ıslah edelim" bu adamı Atatürk milletvekili yapmak istemiş hakkında çok dava açıldığı için olamamış.

ornetorenk, 1 ay önce

ornetorenk
Şube Müdürü
08 Eylül 2024 23:36

TBMM kayıtlarında Atatürk'ün askeri başarısı olmadığı mı yazıyor, saçmalamayınız lütfen. Anlıyorum, beyniniz yalan yanlış bilgi ve yorumlarla doldurulduğu için nereye saldıracağınızı şaşırmış vaziyettesiniz ama aslı astarı olmayan şeyleri öne sürerek insanların zekasıyla alay etmeye yeltenmeyin.

Yılmaz YÜKSEL, 1 ay önce

TBMM kayıtlarında var oradan okuyabilirsin.

Yılmaz YÜKSEL
Aday Memur
09 Eylül 2024 15:37

Alıntı yanlış olmuş, aşağıdaki yazıyı kastetmiştim.

1922 de, Kafkasya kahramanı, Yunan harbinde Yunan tugayını komutanlarıyla esir alan gözünü budaktan esirgemeyen Halit Paşa (halk arasında deli Halit diye anılır) maliyede ki yolsuzluğu meydana çıkardığı için Mecliste arkadan kalleşçe vurulmuş ve Meclisin bir odasında 4-5 gün acı çekerek şehit olmuştur. Doktorların müdahale etmesine izin vermemişler.

Halit Paşayı şehit eden bu katili Atatürk İstiklal Mahkemelerinin başına getirmiş ve Ülkeyi gezerek sayısı belli olmayan binlerce masum insanı darağacına çekmiştir.

Gördün mü sen şimdi sosyal bilimciyi, siyasetçiyi? Yorumu size bırakıyorum, eğer anlama ve yorumlama kapasiten varsa.

ornetorenk, 1 ay önce

TBMM kayıtlarında Atatürk'ün askeri başarısı olmadığı mı yazıyor, saçmalamayınız lütfen. Anlıyorum, beyniniz yalan yanlış bilgi ve yorumlarla doldurulduğu için nereye saldıracağınızı şaşırmış vaziyettesiniz ama aslı astarı olmayan şeyleri öne sürerek insanların zekasıyla alay etmeye yeltenmeyin.

meeemurrbeyy
Aday Memur
11 Eylül 2024 09:34

Atatürk düşmanlığı yapma yediğin ekmek aldığı nefes ve kıldığın 5 vakit namaz Atatürk sayesinde. Bak ne güzel soyadını büyük harflerle yazmışsın Soyadı kanunu olmasa ne yazacaktın ? yada bak adın yılmaz Atatürk ve ordusu kurtuluş savaşını vs kazanmasa adın ne olacaktı hans mı niko mu ?

Yılmaz YÜKSEL, 1 ay önce

Alıntı yanlış olmuş, aşağıdaki yazıyı kastetmiştim.

1922 de, Kafkasya kahramanı, Yunan harbinde Yunan tugayını komutanlarıyla esir alan gözünü budaktan esirgemeyen Halit Paşa (halk arasında deli Halit diye anılır) maliyede ki yolsuzluğu meydana çıkardığı için Mecliste arkadan kalleşçe vurulmuş ve Meclisin bir odasında 4-5 gün acı çekerek şehit olmuştur. Doktorların müdahale etmesine izin vermemişler.

Yılmaz YÜKSEL
Aday Memur
11 Eylül 2024 12:18

Atatürk Kur'an ı da yasakladı ezanı da yasakladı, bu milletin türküsünü ezgisini, halk oyunlarını ananelerini geleneklerini yasakladı, bundan sonra caz çalacaksınız batılılaşıyoruz diyorlardı.

Çin ve Kore 1921 de Cumhuriyete geçtiler bir onlara bak bir de bize.

Kurtuluş savaşı diye bir şey yok, Bir Osmanlı coğrafyasını yutmuş ve başşehrini işgal etmiş olan İngiltere ye karşı mı kazandın kurtuluş savaşını, sizde hiç akıl ve idrak yok mu?

Yunan harbi vardı onu da müslümanların özveri gayretleri ile kazanılmış ve Müslümanlar Cumhuriyet kurulurken saf dışı edilmiştir.

meeemurrbeyy, 1 ay önce

Atatürk düşmanlığı yapma yediğin ekmek aldığı nefes ve kıldığın 5 vakit namaz Atatürk sayesinde. Bak ne güzel soyadını büyük harflerle yazmışsın Soyadı kanunu olmasa ne yazacaktın ? yada bak adın yılmaz Atatürk ve ordusu kurtuluş savaşını vs kazanmasa adın ne olacaktı hans mı niko mu ?

hedef2024
Memur
12 Eylül 2024 09:24

Binlerce yıl geçmişi olan Türk ulusu yüzlerce lider çıkartmıştır Atatürk olmasa yok olurduk diyen tarihini bilmiyordur en fazla 10-20 yıl sonra yeni ülke kurar belkide şu ankinden çok daha güçlü olurduk bunu bilemezsin.

meeemurrbeyy, 1 ay önce

vet.mç
Daire Başkanı
13 Eylül 2024 13:35

Ulan aptal tarih bilmeden konuşuyorsun Yunan İngilizin maşası değilmiydi.?Çanakkale ve Kurtuluş savaşına katılmayanlar şeyhler şıhlar hocalar tarikat mensupları cami hocalarıdır.Birkaç cami hocası hariç. Atatür ün astıkları 200 yıl Osmanlının kanını peleşten emen tarikatçılardır, batı ile iş birliği yapan İngiliz ajanlarıdır çapsız varlık seni biraz tarih öğren tarih.

Yılmaz YÜKSEL, 1 ay önce

Atatürk Kur'an ı da yasakladı ezanı da yasakladı, bu milletin türküsünü ezgisini, halk oyunlarını ananelerini geleneklerini yasakladı, bundan sonra caz çalacaksınız batılılaşıyoruz diyorlardı.

Çin ve Kore 1921 de Cumhuriyete geçtiler bir onlara bak bir de bize.

Kurtuluş savaşı diye bir şey yok, Bir Osmanlı coğrafyasını yutmuş ve başşehrini işgal etmiş olan İngiltere ye karşı mı kazandın kurtuluş savaşını, sizde hiç akıl ve idrak yok mu?

Yunan harbi vardı onu da müslümanların özveri gayretleri ile kazanılmış ve Müslümanlar Cumhuriyet kurulurken saf dışı edilmiştir.

Yılmaz YÜKSEL
Aday Memur
13 Eylül 2024 15:00

Yazdıklarımı anlama ve idrak etme kapasiten yok, ya da zombilerden birisin. Ben diyorum ki ; kıçı kırık Yunanlı Polatlı ya kadar gelmiş, başkentimizi işgal etmiş bütün gücüyle orada duran İngilizler için bir fırsat değil miydi, isteselerdi müdahale edip her şeye son verebilirlerdi,

hem Yunan hem İngiliz karşısın damı kurtuluş savaşı kazanıldı?

İngilizler buna neden müsaade etti onu da kısaca açıklıyayım; geçmişe dair ne varsa hepsini yani hafızanızı sileceksiniz yani senin gibi mankurt ve zombi yetiştireceksiniz diyorlardı ve her hafta denetliyorlardı.

vet.mç, 4 hafta önce

Ulan aptal tarih bilmeden konuşuyorsun Yunan İngilizin maşası değilmiydi.?Çanakkale ve Kurtuluş savaşına katılmayanlar şeyhler şıhlar hocalar tarikat mensupları cami hocalarıdır.Birkaç cami hocası hariç. Atatür ün astıkları 200 yıl Osmanlının kanını peleşten emen tarikatçılardır, batı ile iş birliği yapan İngiliz ajanlarıdır çapsız varlık seni biraz tarih öğren tarih.

jeff.buckley
Aday Memur
14 Eylül 2024 21:35

Maraş dondurmacısından tarih öğrenenler gelmiş yine :D. Ne demiş İmam-ı Gazali; "Cahille tartışmaya girmeyin, ben hiç yenemedim."

Yılmaz YÜKSEL
Aday Memur
15 Eylül 2024 14:12

Bir fikrin yok mu?

Çok iyi yetişmiş edebiyatçılarımız var iken, Atatürk neden Ermeni Agop

Serkisyanı Türk Dil Kurumunun başına getirmiş ve dilimizi bozdurmuştur. Yine memlekette fikir adamı yok muydu da yahudi Mohiz Kohen Kemalizm in fikir babası yapılmıştır.

Cumhûriyet gazetesinin 1929?da Türkiye?de düzenlediği bir yarışmada Türkiye güzeli seçilen Keriman Halis, sonra da 1932?de Belçika?da yapılan ?Dünyâ Güzellik Yarışması?nda dünyâ güzeli seçilmiştir. Soyadı kânunu çıkınca Atatürk bu hanıma ?Ece? soyadını vermiştir. Sonra Jürinin, dedesi şeyhülislâm olan bu hanımın dünyâ güzeli seçilmesiyle ?Bu hanımın kendisini beğendirmek üzere mayo ile önlerinde olmasının Hristiyanlığın bir zaferi olarak nitelendirildiği ve Osmanlıyı düşürdüğü bu durum ile zafer kazandıkları ve danışıklı dövüş olduğu emekli Darüşşafaka Muallimi Hâlid Turhan?ın anılarına dayanmaktadır. Hattâ ?Hatıralar?da bundan fazlası da vardır. Jüri üyelerine şöyle hitâp edilir: ?Sayın jüri üyeleri, bugün Avrupa?nın, Hristiyanlığın zaferini kutluyoruz. 1400 senedir dünyâ üzerinde hâkimiyetini sürdüren İslâmiyet artık bitmiştir. Onu Avrupa bitirmiştir. Bu kızı zaferimizin bir tâcı olarak kabul edeceğiz ve onu birinci olarak seçeceğiz. Bu sene güzellik kraliçesi seçmiyoruz. Bu sene İslâm?ı yenmenin zaferini kutluyoruz. Bir zamanlar Fransa?da oynanan dansa müdâhalede bulunan Kânûnî Sultan Süleymân?ın torunu işte mayo ve sutyen ile önümüzdedir. Kendini bize beğendirmek istemektedir. Biz de, bize uyan kızı beğendik. Müslümanların geleceğinin böyle olması temennisiyle Türk güzelini dünyâ güzeli olarak seçiyoruz.?

jeff.buckley, 4 hafta önce
Maraş dondurmacısından tarih öğrenenler gelmiş yine :D. Ne demiş İmam-ı Gazali; "Cahille tartışmaya girmeyin, ben hiç yenemedim."

BMMühendisi
Aday Memur
16 Eylül 2024 23:39

Bu meselelere girmeden önce vatan nedir devlet nedir millet nedir tanımı yapılırsa yorumcu meramını daha iyi anlatır...

Toplam 35 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi