Editörler : Lanet

ornetorenk
Şube Müdürü
06 Eylül 2024 14:40

Kurtuluş Savaşı sırasında kaçamayan Yunanlıların ya da bunların yardakçılarının torunlarından biri sanırım; çok da ciddiye almaya gerek yok.

magmax, 1 hafta önce
Askeri başarısı varmı demiş bir arkadaş buna çok güldüm.

isos1981
Memur
08 Eylül 2024 09:33

Sen bunları nerden okuyorsun onlari yazanları Bi arastir çoğunun dedeleri Osmanlı'nın son zamani ülkeden kaçıp İngilizlere siginanlardir emin ol şeyinden tarih uyduranlar Atatürk u karalamak için her şeyi yazıyorlar.
Yılmaz YÜKSEL, 6 gün önce

1922 de Kafkasya kahramanı, Yunan harbinde Yunan tugayını komutanlarıyla esir alan gözünü budaktan esirgemeyen Halit Paşa (halk arasında deli Halit diye anılır) maliyede ki yolsuzluğu meydana çıkardığı için Mecliste arkadan kalleşçe vurulmuş ve Meclisin bir odasında 4-5 gün acı çekerek şehit olmuştur. Doktorların müdahale etmesine izin vermemişler.

Halit Paşayı şehit eden bu katili Atatürk İstiklal Mahkemelerinin başına getirmiş ve Ülkeyi gezerek sayısı belli olmayan binlerce masum insanı darağacına çekmiştir.

Gördün mü sen şimdi sosyal bilimciyi, siyasetçiyi? Yorumu size bırakıyorum, eğer anlama ve yorumlama kapasiten varsa.

Zeytun31
Şef
08 Eylül 2024 09:57

Mustafa Kemal Paşa'nın yaşadığı dönemde asker olmak ve karşılaştığımız zaman topuklarımı vurarak selam durmak Emrinizdeyim Paşam! demek için herşeyimi feda etmeye razıyım. Ne Mutlu Türküm Diyene!

Yılmaz YÜKSEL
Aday Memur
08 Eylül 2024 13:05

TBMM kayıtlarında var oradan okuyabilirsin.

ornetorenk, 4 gün önce

Kurtuluş Savaşı sırasında kaçamayan Yunanlıların ya da bunların yardakçılarının torunlarından biri sanırım; çok da ciddiye almaya gerek yok.

Yılmaz YÜKSEL
Aday Memur
08 Eylül 2024 13:10

Abdullah CEVDET diye biri var rejimin fikir babalarından, diyor ki "ABD den ve Avrupa dan damızlık erkek getirip ırkımızı ıslah edelim" bu adamı Atatürk milletvekili yapmak istemiş hakkında çok dava açıldığı için olamamış.

ornetorenk, 4 gün önce

ornetorenk
Şube Müdürü
08 Eylül 2024 23:36

TBMM kayıtlarında Atatürk'ün askeri başarısı olmadığı mı yazıyor, saçmalamayınız lütfen. Anlıyorum, beyniniz yalan yanlış bilgi ve yorumlarla doldurulduğu için nereye saldıracağınızı şaşırmış vaziyettesiniz ama aslı astarı olmayan şeyleri öne sürerek insanların zekasıyla alay etmeye yeltenmeyin.

Yılmaz YÜKSEL, 2 gün önce

TBMM kayıtlarında var oradan okuyabilirsin.

Yılmaz YÜKSEL
Aday Memur
09 Eylül 2024 15:37

Alıntı yanlış olmuş, aşağıdaki yazıyı kastetmiştim.

1922 de, Kafkasya kahramanı, Yunan harbinde Yunan tugayını komutanlarıyla esir alan gözünü budaktan esirgemeyen Halit Paşa (halk arasında deli Halit diye anılır) maliyede ki yolsuzluğu meydana çıkardığı için Mecliste arkadan kalleşçe vurulmuş ve Meclisin bir odasında 4-5 gün acı çekerek şehit olmuştur. Doktorların müdahale etmesine izin vermemişler.

Halit Paşayı şehit eden bu katili Atatürk İstiklal Mahkemelerinin başına getirmiş ve Ülkeyi gezerek sayısı belli olmayan binlerce masum insanı darağacına çekmiştir.

Gördün mü sen şimdi sosyal bilimciyi, siyasetçiyi? Yorumu size bırakıyorum, eğer anlama ve yorumlama kapasiten varsa.

ornetorenk, 2 gün önce

TBMM kayıtlarında Atatürk'ün askeri başarısı olmadığı mı yazıyor, saçmalamayınız lütfen. Anlıyorum, beyniniz yalan yanlış bilgi ve yorumlarla doldurulduğu için nereye saldıracağınızı şaşırmış vaziyettesiniz ama aslı astarı olmayan şeyleri öne sürerek insanların zekasıyla alay etmeye yeltenmeyin.

Toplam 27 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi