Editörler : E.Kayı Han
01 Eylül 2024 23:18

İstifa Sonrası Geri Dönüş Hakkında?

Başka bir memuriyete veya askeriye, emniyete girmek için görevinden usulüne uygun istifa eden kadrolu zabıt katibi daha sonrasında zabıt katipliğine tekrar dönebilir mi? Kanun buna müsaade ediyor mu? Uygulamada mümkünatı var mı?

İşleyişi bilmek amacıyla merakımdan soruyorum.

Muhsinn72
Aday Memur
02 Eylül 2024 00:03

evet var,kanunen donebilirsin. Dmk 97. Maddeyi okumanı Tavsiye ederim. Fakat Dönme sürecin çok uzayabilir.

cevherdudayev1
Daire Başkanı
02 Eylül 2024 07:31

dönebilirsin ama kabul etmek zorunda değiller zor iş

anten10
Memur
02 Eylül 2024 08:48

Komisyon ihtiyaç halinde geri dönüşüne izin verebilir. Ben bu personel yerine başka birini aldım artık ihtiyaç yok derse dönemeyebilirsin.

istifaetmiskatip
Aday Memur
05 Eylül 2024 10:32

Ben istifa ettim. Geri dönüş için dilekçe verdim ancak uygun görülmedi.

05 Eylül 2024 18:36

kadrolu asalet tasdik olduktan sonra mı istifa etmiştiniz kaç yıl çalıştınız birde dilekçeye tam olarak ne yazdınız tam olarak ne yazdılar cevap verir misiniz
istifaetmiskatip, 4 hafta önce

08 Eylül 2024 21:38

Cevap dilekçesinde tam olarak ne yanıt verdiler hocam size ?

istifaetmiskatip
Aday Memur
09 Eylül 2024 09:45

10 yıl çalıştım. Kadrolu zabıt katibiydim. İstifa dilekçeme herhangi bir gerekçe göstermedim istifa etmek istiyorum diye yazdım. Gerekçe göstermem gerekiyor diye de herhangi bir şey demediler. Geri dönüş için gelen yazıda ise "yıllık tahsis edilen açıktan ve nakil suretiyle atama sayısının sınırlı olması, personel ihtiyacının açıktan alım suretiyle karşılanması nedenleri ile" diye yazmışlar. İstifa etmek kolay ancak geri dönüş baya zor gibi gözüküyor.

malikane.1999, 4 hafta önce
kadrolu asalet tasdik olduktan sonra mı istifa etmiştiniz kaç yıl çalıştınız birde dilekçeye tam olarak ne yazdınız tam olarak ne yazdılar cevap verir misiniz
09 Eylül 2024 21:51

Belediye ve Üniversitelere başvurarak açıktan atanmak için şansınızı deneyebilirsiniz bir ihtimal oralar olabilir hocam

10 yıl çalıştım. Kadrolu zabıt katibiydim. İstifa dilekçeme herhangi bir gerekçe göstermedim istifa etmek istiyorum diye yazdım. Gerekçe göstermem gerekiyor diye de herhangi bir şey demediler. Geri dönüş için gelen yazıda ise "yıllık tahsis edilen açıktan ve nakil suretiyle atama sayısının sınırlı olması, personel ihtiyacının açıktan alım suretiyle karşılanması nedenleri ile" diye yazmışlar. İstifa etmek kolay ancak geri dönüş baya zor gibi gözüküyor.

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi