Editörler : crops35
23 Ekim 2024 22:37

Dostum Ptt ile üstteki kurumlar bir değil fonksiyonları farklı biz işimizi iş yerimizi seven insanlar oldugumuz icin rahat rahat ismimizle yorum yapıyoruz Enerji Bakanının acıklaması var 2 3 gün önce de ısrarla vurguladı yorum yapmak yerine beklemek lazım ne olacagını bilen yok gibi bir şey bu arada 1984 yılı kanun değişiklikleri Özellestirmenin önünü açtı İnternette detaylı makaleler var Bakanın o kafa da m Özal kafasında oldugunu düşünmüyorum.. Mehmet Şimşek den de onay alacağını sanmıyorum

memurlukyolunda, 2 ay önce

Ben de okuyorum bunları ve diyorum ki o kadar personelin bir anda havuzdan ataması yapılamaz. Zaten tecrübeli personelin kayıp riskini alamazlar mesela teiaş gibi bir kurum. Ayruca 2025 ilk çeyrekteti taslak zaten işçilik getirmiyor. Zonguldak MV'de özelleşmediğini kendi ağzıyla söylüyor diyor ki bunun yolunu açabilir. Özetle en iyi ihtimalle 4-5 yılı bulur. Bu da ancak PTT modelini kabul etmezlerse. Ha ama eninde sonunda tüm kitler işçi olacak zaten bu belli.

Elektrikelektronikk
Aday Memur
24 Ekim 2024 17:50

2018/11587 sayılı kanunun ek 9. maddesinde;

4/11/1994 tarihli ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde özelleştirme programına alınan kuruluşların (iştirakler hariç) kısmen veya tamamen satışı nedeniyle kamu tüzel kişiliğinin sona ermesi, devredilmesi, küçültülmesi, faaliyetlerinin durdurulması, kapatılması, tasfiye edilmesi halinde veya diğer sebeplerle bu kuruluşlarda programa alınma tarihi itibarıyla İş Kanunu hükümlerine tabi daimi işçi statüsünde istihdam edilen ve 4046 sayılı Kanunun değişik 22 nci maddesine göre nakil hakkı bulunmayan personelden iş sözleşmesi özelleştirme tarihinden önce kamu tarafından veya özelleştirme tarihinden sonra özel sektör tarafından kıdem tazminatına hak kazanacak şekilde sona erdirilenler 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında istihdam edilir.

diyor arkadaşlar.

figo0
Aday Memur
03 Kasım 2024 14:29

Seyhan 2 ve Yüreğir HES özelleştirme duyurusu geldi.

önce küçük hesler ve termikler elden çıkarılacak. büyük heslerin akıbeti belli değil

Çorbacı7
Aday Memur
07 Kasım 2024 12:53

Kasım ayının ilk haftası da bitiyor. Herhangi bir resmi gelişme olmadı. Ne bekleniyor? Bakanlıkta çalışanların belki bilgisi vardır ama onlar da 657 li oldukları için ilgilenmezler.

Nakamuraaa
Şef
07 Kasım 2024 13:28

nasıl bir gelişme bekliyorsunuz, bir gelişme olacak olsa dedikodusu duyulurdu.

Çorbacı7, 1 ay önce
Kasım ayının ilk haftası da bitiyor. Herhangi bir resmi gelişme olmadı. Ne bekleniyor? Bakanlıkta çalışanların belki bilgisi vardır ama onlar da 657 li oldukları için ilgilenmezler.

Alilin
Aday Memur
07 Kasım 2024 14:01

dedikodular oluyor elbette özellikle mke modelinin uygulanacağı yönünde. ben resmi gelişmelerin de olacağına inanıyorum, özellikle bakanın açıklamasından sonra kesinlikle bir aksiyon alınacaktır.

Çorbacı7, 1 ay önce

Çorbacı7
Aday Memur
07 Kasım 2024 14:38

Bir aksiyon olacağı doğrudan bakan tarafından söylendi evet ama aylar geçiyor yeni bir şey yok. Mutlaka birileri bir şeyler biliyor ama o bilgilere ulaşmak mesele.

dopetr
Memur
07 Kasım 2024 15:51

Orta vadeli programda 2025 yılının ilk çeyreğinde görüşülecek deniyor. muhtemelen bakanlık hazırlık yapıyor.

BİRGAİPYOLCU
Aday Memur
07 Kasım 2024 15:55

Peki bu kapsamın içine TKİ-TTK girecek mi bütün kitleri kapsayan bir yapılanma olacak deniyor fakat saydıklarında bu kurumlar yok.

dopetr, 1 ay önce

Orta vadeli programda 2025 yılının ilk çeyreğinde görüşülecek deniyor. muhtemelen bakanlık hazırlık yapıyor.

Nakamuraaa
Şef
07 Kasım 2024 18:18

yarın bi gün '' mart ayı geldi geçti nisan geldi hala ses yok arkadaşlar" diye yazılacak :)

dopetr
Memur
07 Kasım 2024 20:38

abicigim sen neden herseye muhalefetsin. bir problemin mi var. ben yazılan gündemde olan şeyleri somut olarak gösterip yorum yapıyorum. her yorumumun altında mantar gibi bitiyorsun. benimle alakalı problemin varsa yaz özelden halledelim.

Nakamuraaa, 1 ay önce

yarın bi gün '' mart ayı geldi geçti nisan geldi hala ses yok arkadaşlar" diye yazılacak :)

dopetr
Memur
07 Kasım 2024 20:40

büyük ihtimal bütün kitleri kapsayacak. ovp de kit yönetişim reformu yazıyor

BİRGAİPYOLCU, 1 ay önce

Peki bu kapsamın içine TKİ-TTK girecek mi bütün kitleri kapsayan bir yapılanma olacak deniyor fakat saydıklarında bu kurumlar yok.

batu63
Aday Memur
08 Kasım 2024 11:21

yahu tüm kitleri kapsaması imkansız imkansızzz. Tmo'yu nasıl kapsayacak, haşhaş ekimini özelemi verecek, Askeriyeye buğday stokunu özele nasıl verecek.

Alilin
Aday Memur
08 Kasım 2024 11:24

hocam özelleştirme ve havuz istemeyenler bu şekilde davranıyor, hatta birden fazla hesap açıp özelleştirme yok, olmayacak gibi temennilerini habermiş gibi yazıyorlar ben anlayamıyorum.. bekleyip göreceğiz, eğer mesele temenni yazmaksa inşallah özelleşir de kurtuluruz. tayini bırakın birim değiştirmeye bile siyasi destek isteyen, personeline değer vermeyen, artık çürümüş bu sistemden.

dopetr, 1 ay önce

abicigim sen neden herseye muhalefetsin. bir problemin mi var. ben yazılan gündemde olan şeyleri somut olarak gösterip yorum yapıyorum. her yorumumun altında mantar gibi bitiyorsun. benimle alakalı problemin varsa yaz özelden halledelim.

kitbm
Aday Memur
08 Kasım 2024 11:35

Tam tersi de geçerli. Bakan "Şimdi buradan hemen bir özelleştirme hikayesi çıkmasın" diyor.

Burada özel durumu olanlar veya tayin alamayanlar hemen özelleşti özelleşecek havası estiriyor.

Alilin, 1 ay önce

hocam özelleştirme ve havuz istemeyenler bu şekilde davranıyor, hatta birden fazla hesap açıp özelleştirme yok, olmayacak gibi temennilerini habermiş gibi yazıyorlar ben anlayamıyorum.. bekleyip göreceğiz, eğer mesele temenni yazmaksa inşallah özelleşir de kurtuluruz. tayini bırakın birim değiştirmeye bile siyasi destek isteyen, personeline değer vermeyen, artık çürümüş bu sistemden.

Alilin
Aday Memur
08 Kasım 2024 12:07

özel duruma anlayış gösterilse, kolaylık sağlansa, bu konuda adamakıllı düzenlemeler yapılsa hiç de böyle olmaz. ne hayallerle yüksek puanlarla atandık ama geldiğimiz noktada, kurum önemli değil gitmem gereken şehre gideyim diye havuz ister olduk. personele aidiyet duygusunu kaybettirdikten sonra, istedikleri kadar durduğu yerde durdursunlar o adamdan verim alamazlar. bizim durumumuzda kim olsa özelleştirme ister.

kitbm, 1 ay önce

Tam tersi de geçerli. Bakan "Şimdi buradan hemen bir özelleştirme hikayesi çıkmasın" diyor.

Burada özel durumu olanlar veya tayin alamayanlar hemen özelleşti özelleşecek havası estiriyor.

dopetr
Memur
08 Kasım 2024 15:18

konu da tam olarak bu. ben somut kanıtlar gösteriyorum bak diyorum 2025 - 2027 ovp de 61. sayfada bu yazılıyor. bakan bey bu şekilde konuşuyor. geçmişte özelleşen kurumların personelleri bu şekilde haklardan yararlandılar diye söylüyorum. ordan birisi her yorumumun altına muhalefet oluyor. varsa bi durum benim gibi somut bir şekilde gösterirsin elindekileri yoksa da okur geçersin. kitte çalışan herkesin tayinde hakkı sınav da hakkı'dır sonuçta daha yüksek kpss puanları alıp bu kurumlara atanıyor insanlar. bazı eski kit personelleri gibi önce güvenlik görevlisi garson vs olup memuriyete bedavadan geçenlerden degiliz. şimdi onlar alışmışlar bedavaya rahatlığa ellerinden gidicek diye ödleri kopuyor.

Alilin, 1 ay önce

dopetr
Memur
08 Kasım 2024 15:25

mke sessiz sedasız bir gecede personel yapısı değişti kurumdaki çalışanların çoğu dagıldı. bence bunu bütün kit kurumlarına uygulamazlar personel sayısı fazla olan ve stratejik kurumlara çok zor. fakat zarar eden birçok kit kurumu var. bu kurumların kuruluş amacı piyasada devlet eli ile rekabetci bir ortam hazırlamak fakat bakıyoruz çoğu ürün dışardan daha ucuza alınabiliyor. gözden birkaç kurum çıkarılır personel sayısı az ve zararı çok olan kurumlar gibi. gerisine dokunmazlar diye düşünüyorum.

kitbm, 1 ay önce

memuryou
Aday Memur
08 Kasım 2024 21:33

Bakan, davulla zurnayla özelleştiriyoruz demeyecek tabiki. Kaldıki özelleşme değil özerkleşme olacak.. Kontrol devlette...
kitbm, 1 ay önce

memuryou
Aday Memur
14 Kasım 2024 15:50

Bugün de özerkleşemedik..:D
Toplam 135 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi