Editörler : Pangaea
05 Eylül 2024 16:08

Askerlik tecil tarihi ve atama çakışması

Merhabalar, 2024 KPSS lisans sınavından atanabileceğim bir puan aldım fakat 2025 Haziranda askerlik tecilim bitiyor. Bakanlıkların atama takvimleri de belirsiz olduğundan tecilimi bozup aralıktan önce bedelliye başvursam ve askere gidene kadar atamam gerçekleşmesi durumunda herhangi bir sorun olur mu? Bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.

memuradayi2025
Aday Memur
05 Eylül 2024 21:09

++

aquacola
Aday Memur
06 Eylül 2024 14:36

Tecilinizi bozdurduktan sonra yoklama işlemlerinizi ve sağlık muayenenizi de halledip hizmet/celp dönemi tercihi yapacaksınız, daha sonra askerlik durum belgenizde seçtiğiniz celp tercihi dönemine kadar askerlikle ilişiğiniz bulunmadığına dair bir cümle yazacak Yani durum belgenizdeki tarihe kadar askerlik ile ilginiz olmadığı için herhangi bir sorun yaratmaz.

Ayrıca atama esnasında askerde olsanız bile işe başlayacağınız kuruma dilekçe ile askerlik hizmetinizi yerine getirdiğinizi bildirirseniz terhis olana kadar sizi bekliyorlar. Bu da bir problem yaratmıyor.

memuradayi2025
Aday Memur
06 Eylül 2024 17:57

Çok teşekkür ediyorum, baya bir araştırmıştım bulamamıştım tam cevabını.

mtatay
Aday Memur
07 Eylül 2024 01:41

Askerdeyken o dilekçeyi nasıl ulaştırırsın orası tam bir muamma.
memuradayi2025, 4 hafta önce

Çok teşekkür ediyorum, baya bir araştırmıştım bulamamıştım tam cevabını.

memuradayi2025
Aday Memur
07 Eylül 2024 15:54

Sanırım 1.dereceden yakınlarım veya vekalet verdiğim biri tarafıyla iletebiliyormuşuz dilekçeyi. Tam

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi