Editörler : supporters.
05 Eylül 2024 21:51

Akademik çalışmalarda sahte anket?

Arkadaşlar iyi aksamlar. Akademik çalışmada yapılan anket sahte şekilde doldurulursa ,yani kişilerle değil de kafadan sallama yapılırsa bunun sonucu ne olur. Yukseklisans mezuniyeti iptal olur mu ?. Bunun sonucuyla kazandığı akademik kadrosu iptal olur mu ?

corolesque
Aday Memur
06 Eylül 2024 07:10

Kafadan sallamasyon cevaplarla güvenirlik ve geçerlik sonuçları çıkmaz zaten. Bunlar çıkmazsa çalışma sunulamaz. Hadi kazara çıktı diyelim. Karşı taraf bunu nasıl anlayacak? Hadi diyelim o da anlaşıldı ve bir şekilde fark edildi ve ispatlandı, kişi hakkında dava açılır. Ancak hakkında ne tür karar verileceğini aşağıda atacağım linkten inceleyebilirsiniz:

https://www.akademikhukuk.org/etik-ihlal-nedir/#2547_sayili_Yuksekogretim_Kanunundan_Kaynaklanan_Disiplin_Cezalari

Burada yazılana göre yapılan bu etik ihlal büyük ihtimal sahtecilik suçuna girer ve kişi kademe ilerlemesinin durdurulması ve birden fazla ücretten kesme cezasına çarptırılır. Akademik kadronun iptal edileceğini düşünmüyorum çünkü bu durum sadece "intihal" ile ilişkilendirilmiş.

hemsirharun
Memur
06 Eylül 2024 07:24

Teşekkürler

06 Eylül 2024 12:52

Böyle bir durumunuz mu var? Tezinizdeki anketi bu şekilde mi doldurdunuz? Yoksa bu şekilde doldurmayı mı düşünüyorsunuz? Eğer henüz yapmadıysanız bu işe bulaşmayın. Çünkü yukarıdaki arkadaşın da yazdığı üzere analizde tutarsızlıklar ortaya çıkar. illa ki belli olur.

İşte bu noktada imzalı onam formu vs önemli. Öğrenciyle makale yazmaktan da geri durmak gerektiğini de anlıyoruz.

dokibuha
Aday Memur
06 Eylül 2024 14:24

Hocam sizin alanınız nedir? Mesaj da atmıştım ama cevap alamamıştım

Intihalmagduru, 2 hafta önce

Böyle bir durumunuz mu var? Tezinizdeki anketi bu şekilde mi doldurdunuz? Yoksa bu şekilde doldurmayı mı düşünüyorsunuz? Eğer henüz yapmadıysanız bu işe bulaşmayın. Çünkü yukarıdaki arkadaşın da yazdığı üzere analizde tutarsızlıklar ortaya çıkar. illa ki belli olur.

İşte bu noktada imzalı onam formu vs önemli. Öğrenciyle makale yazmaktan da geri durmak gerektiğini de anlıyoruz.

06 Eylül 2024 15:10

Eğitimim mühendislik ama araştırma alanım sosyal bilimlerle interdisipler. Araştırmalarımın bir kısmında anket kullanıyorum. Ben daha çok katılımcıların sallapati anket doldurmasını önlemek, dürüstçe doldurmayanları tespit etmek anlamında bu konularla ilgiliyim.

dokibuha, 2 hafta önce

06 Eylül 2024 15:16

Ya bir de her gün ıvır zıvır "tanışalım mı? arkadaş olalım mı?" minvalinde mesajlar geliyor. Mesajlara sadece bildirim gitsin diye girip silip çıkıyorum.

dokibuha, 2 hafta önce

hemsirharun
Memur
06 Eylül 2024 17:54

iyi günler tabii ki öyle bişey yapmadım. Yapmam da. Yaptığına şahit olduğum birisi var ama tabii ki çalışma onaylandı ve mezun olmuş. defalarca bunu yaptığına şahidim bir işe yaramayacak bişey de yapmak istemiyorum

Intihalmagduru, 2 hafta önce

hemsirharun
Memur
06 Eylül 2024 17:56

kalkıp bu kişi böyle böyle bir çalışma yaptı çalışması şöyle deyip de iş sonuçsuz kalacak adam hala keyfinde devam edecekse neden şikayet edeyim

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi