Editörler : E.Kayı Han
05 Eylül 2024 21:57

Tezsiz yüksek lisans hakkında

Arkadaşlar merhaba. Zamanında bir üniversitede tezli yüksek lisans yaparken ders aşamasını başarıyla tamamlayıp tez aşamasında bırakmıştım. 657 sayılı dmknun ortak hükümlerine göre bu durumu tezsiz yüksek lisans olarak saydırıp 1 yan alabilirmiyim, bağlı bulunduğum komisyonun cevabı nasıl olur. Birde uzaktan tezsiz yüksek lisanstada 1 yan veriliyor mu bilgisi olan var mı. İyi günler dilerim

kalker_1984
Memur
06 Eylül 2024 00:23

sadece derece kademede 1 yıl öne atıyor mesela 5/3 isen 4./1 olursun 1 yıl erkenden maaşın infaz koruma isen 4000 üstünde zam gelir

gtot
Şef
06 Eylül 2024 06:06

Teşekkür ederim. Tez aşamasında bıraktığım yüksek lisans tezsiz olarak kabul görür mü

kalker_1984, 1 hafta önce
sadece derece kademede 1 yıl öne atıyor mesela 5/3 isen 4./1 olursun 1 yıl erkenden maaşın infaz koruma isen 4000 üstünde zam gelir

kalker_1984
Memur
06 Eylül 2024 06:17

derece kadeeme için tezli tezsiz farketmez. sadece sana Katkısı 1 yan verir o kadar
06 Eylül 2024 14:18

Tezsiz Yüksek lisnaslarda proje oluyor, tez kadar zorlamıyor hocalar fakat o aşamayı halletmek lazım . Yani bildiğim kadarıyla proje yazmadan tezliyi bırakmış olmak tezsiz olarak sayılmıyor. En mantıklısı enstitünüze danışmaktır kesin cevap verirler.

katip1988
Şef
06 Eylül 2024 15:38

aynen öyle okul net bilgi verir. okula basvurmak en mantiklisi.

benzer durum aynı bölümün lisans ve ön lisansı için okumuştum atıyorum işletme lisansa kayıt yaptırıp 2 yıl okuyup bana on lisans diploması verin diyenler oluyordu. okuldan sonuc alamayanlar genelde kamu denetçisine başvurup aliyordu birkaç böyle karar var diye hatırlıyorum

Alt Sınırdan Uzaklaş, 1 hafta önce

Tezsiz Yüksek lisnaslarda proje oluyor, tez kadar zorlamıyor hocalar fakat o aşamayı halletmek lazım . Yani bildiğim kadarıyla proje yazmadan tezliyi bırakmış olmak tezsiz olarak sayılmıyor. En mantıklısı enstitünüze danışmaktır kesin cevap verirler.

gtot
Şef
06 Eylül 2024 19:51

O zaman önce enstitüye başvurayım olumlu yanıt alamazsam kamu denetçiliğine giderim. Teşekkür ederum

katip1988, 1 hafta önce

aynen öyle okul net bilgi verir. okula basvurmak en mantiklisi.

benzer durum aynı bölümün lisans ve ön lisansı için okumuştum atıyorum işletme lisansa kayıt yaptırıp 2 yıl okuyup bana on lisans diploması verin diyenler oluyordu. okuldan sonuc alamayanlar genelde kamu denetçisine başvurup aliyordu birkaç böyle karar var diye hatırlıyorum

MemurBey1988
Aday Memur
09 Eylül 2024 12:42

Bir tezli bir tezsiz YL yaptım. Bu durum değişebiliyor. En azından İstanbul Üniversitesi'nde böyleydi.

Tezsizdeki devam zorunluluğu, projelerdeki (ölçme değerlendirme üzerindeydi bizimkiler) inanılmaz katı şartlar, sınavların zorluğu, resmen bıktırmıştı beni. Tezlide ise sevdiğim bir alanda yüksek lisans yaptım. Ders dönemi sonrası okula uğramadan mail kanalıyla iletişimde kalarak bitirdim.

Bu sebeple doktora kanalı açık olabilsin diye ilgili kişilere tezliyi öneririm. Doktoraya girmek zor, yabancı dil puanı alamadığım için ben de giremedim ama girmeyi başarabilen hem üst unvanlara sınavsız geçer, hem de kurumlar arası değişikliği rahatlıkla yapar. Hiçbir şey yapamazsa taşra MYO'larda kadro alır.

Alt Sınırdan Uzaklaş, 1 hafta önce

eylul_hazan
Aday Memur
09 Eylül 2024 22:03

Ben de tezsiz YL yaptım, bir yan aldım. Ancak tezsiz olmasina ragmen benim okulum da çok zorlamıştı. Danışman hocam resmen tez yazdırdı bana, benimle beraber bir arkadaşım tezsizden tezliye geçti, sonlara doğru tezinde çok zorlandığı için birakti, daha dogrusu hocalari bir türlü aşamadi, akabinde okula sordu tezsizden mezun olabiliyor muyum diye, olmaz dediler, mezun sayılmaniz için bitirme projesi veya tez şart dediler

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi