Editörler : Lanet

Becayiş istiyor
06 Eylül 2024 11:31

İstifa sonrası başka kuruma başvurma

Merhaba arkadaşlar üniversitede memurum memleketime nakil olamıyorum istifa edip altı ay beklesem memleketimde başka bir kuruma başvuruda bulunabilirmiyim illaki üniversiteye mi başvurmam gerekiyor ...birde atanma şansı nedir sizce çevresinde bu yolla istediği kurama yerleşen varmı

hsnd
Başbakan Müsteşarı
06 Eylül 2024 12:27

Adaylığınız bittiyse yani asil memur olduysanız istifa sonrası herhangi bir kamu kurumuna başvurabilirsiniz size uygun kadro olması şartıyla. Atanma şansı atamaya yetkili amiri ikna edebilme durumuna bağlı. İdarenin takdirinde ve istifa sonrası dönüşler için kurumlara 1 belki 2 kadro veriliyor. Bunu sizin için kullanmalarını sağlamanız çok ciddi iş yaptırabilecek tanıdıklar yoluyla mümkün maalesef. Yine de şansınızı deneyin belli olmaz. Ayrıca üniversite ve belediyeler harici örneğin bakanlık falan düşünüyorsanız işiniz imkansız gibi. Beni yanlış anlamayın ama nakil olamıyorsanız zaten istifa sonrası dönüş daha zor sizin için.

08 Eylül 2024 12:45

Adaylağınız bitip asalet tasdik edip tamamen kadrolu memur olduysanız evet böyle bir hakkınız var. Usule uygun istifa edip 6 ay bekleyip belediye, Üniversitelere dilekçe yoluyla başvuruda bulunabilirsiniz ama üniversiteler için verilen kontenjanlar az hem de kabul edip etmemek tamamen amirin keyfiyetinden bakın bu çok çook riskli bir karar beni tekrar alıp diyip istifa etmeyin gerçekten açıkta kalma ihtimaliniz olur. Daha sonra pişman olursanız iş işten geçer. Çok sağlam torpiliniz varsa eyvallah ama bu işler gerçekten böyle ilerliyor maalesef.

Sulten
Aday Memur
08 Eylül 2024 21:24

aslında açıkta kalma gibi bir durum söz konusu değil istifa sonrası kendi kurumuma başvurursam beni tekrar almak zorundayımış sanırım bu alma inisiyatifini başta kurumlar uyguluyor tabi ben tekrar geri dönmek istemiyorum orası ayrı
malikane.1999, 1 ay önce
Adaylağınız bitip asalet tasdik edip tamamen kadrolu memur olduysanız evet böyle bir hakkınız var. Usule uygun istifa edip 6 ay bekleyip belediye, Üniversitelere dilekçe yoluyla başvuruda bulunabilirsiniz ama üniversiteler için verilen kontenjanlar az hem de kabul edip etmemek tamamen amirin keyfiyetinden bakın bu çok çook riskli bir karar beni tekrar alıp diyip istifa etmeyin gerçekten açıkta kalma ihtimaliniz olur. Daha sonra pişman olursanız iş işten geçer. Çok sağlam torpiliniz varsa eyvallah ama bu işler gerçekten böyle ilerliyor maalesef.
08 Eylül 2024 21:29

Hayır hayır kesinlikle öyle bir şey yok. Tekrardan kendi kurumunuza başvursanız bile sizi almak zorunda değiller. Dediğim gibi tamamen idarenin takdirinde. Hele ki üniversiteden istifa ediceksiniz daha sonra kendi memleketinizde bir yer bulamayıp tekrar aynı yere gelip dilekçe verip sizi almak zorunda değiller. Rektör olumlu bakmaz ret verebilirler. Birde yanlış anlamayın cb nin açıktan alım için üniversitelere verdiği kadro izni çok çok 3-4 tane adam neden sizin için harcasın referanslı adamlar varken. Anlıyorum sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz sıkıntı yaşamayan insan bu yolları düşünmez ama duygusal hareket etmeyin kesinlikle. Bu geri dönülmez bir yol olabilir haberiniz olsun kolay değil gerçekten
Sulten, 1 ay önce
aslında açıkta kalma gibi bir durum söz konusu değil istifa sonrası kendi kurumuma başvurursam beni tekrar almak zorundayımış sanırım bu alma inisiyatifini başta kurumlar uyguluyor tabi ben tekrar geri dönmek istemiyorum orası ayrı

Sulten
Aday Memur
08 Eylül 2024 21:44

nette şöyle bir ibare geçiyor " 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 92. Maddesi ile düzenleme yapılmıştır. İlgili kanun maddesi hükmüne göre, "İki defadan fazla olmamak üzere memurluktan kendi istekleriyle çekilenlerden veya bu Kanun hükümlerine göre çekilmiş sayılanlardan tekrar memurluğa dönmek isteyenler, ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunmak ve bu sınıfın niteliklerini taşımak şartıyla ayrıldıkları tarihte almakta oldukları aylık derecesine eşit bir derecenin aynı kademesine veya 71 nci madde hükümlerine uyulmak suretiyle diğer bir sınıfta eşit derecedeki kadrolara atanabilirler." ....bende buna binüen kande kurumumuza geri dönebileceğimizi düşündüm
malikane.1999, 1 ay önce
Hayır hayır kesinlikle öyle bir şey yok. Tekrardan kendi kurumunuza başvursanız bile sizi almak zorunda değiller. Dediğim gibi tamamen idarenin takdirinde. Hele ki üniversiteden istifa ediceksiniz daha sonra kendi memleketinizde bir yer bulamayıp tekrar aynı yere gelip dilekçe verip sizi almak zorunda değiller. Rektör olumlu bakmaz ret verebilirler. Birde yanlış anlamayın cb nin açıktan alım için üniversitelere verdiği kadro izni çok çok 3-4 tane adam neden sizin için harcasın referanslı adamlar varken. Anlıyorum sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz sıkıntı yaşamayan insan bu yolları düşünmez ama duygusal hareket etmeyin kesinlikle. Bu geri dönülmez bir yol olabilir haberiniz olsun kolay değil gerçekten
08 Eylül 2024 21:58

Hocam bakın anlıyorum zaten bende başta söyledim zaten böyle bir hakkınızın olduğunu ama çoğunlukla bu hak yazıdan ibaret alıyor. Evet istifa edersiniz İstifadan sonra 6 ay geçer gidersiniz kurumunuza geri dönmek istiyorum diye dilekçenizi verirsiniz buraya kadarda tamam ama almak zorunda değiller işte onu anlatmaya çalışıyorum. Ayrıca size verilen kadro izinlerindende bahsettim araştırıp bakabilirsiniz 3-5 tane kadro veriyorlar her izin çıktığında. Bana derseniz ki benim siyasi olarakta çok sözü geçecek bir tanıdığım var ben rica minnet ikna ederkte tekrar kendimi aldırırım tamam ama bu yola kesin tekrar olucak gözüyle bakmayın sakın ona göre riskinizi planınızı oluşturun benden söylemesi
Sulten, 1 ay önce
nette şöyle bir ibare geçiyor " 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 92. Maddesi ile düzenleme yapılmıştır. İlgili kanun maddesi hükmüne göre, "İki defadan fazla olmamak üzere memurluktan kendi istekleriyle çekilenlerden veya bu Kanun hükümlerine göre çekilmiş sayılanlardan tekrar memurluğa dönmek isteyenler, ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunmak ve bu sınıfın niteliklerini taşımak şartıyla ayrıldıkları tarihte almakta oldukları aylık derecesine eşit bir derecenin aynı kademesine veya 71 nci madde hükümlerine uyulmak suretiyle diğer bir sınıfta eşit derecedeki kadrolara atanabilirler." ....bende buna binüen kande kurumumuza geri dönebileceğimizi düşündüm

hsnd
Başbakan Müsteşarı
08 Eylül 2024 22:24

'mış' 'miş' gibi şeylerle kamu işleri yürümez mevzuatla yürür. Açın okuyun bakalım ya da başvurun bakalım kuruma beni almak zorundasınız diye be cevap alacaksınız? Kimse sizi almak zorunda değil. Tamamen açıkta kalma durumunuz var. Mevzuat okumadan mişli mışlı konuşmayın ya da işlem yapmayın tavsiyem.
Sulten, 1 ay önce

hsnd
Başbakan Müsteşarı
08 Eylül 2024 22:26

.atanabilirler' ile 'atanırlar' arasındaki farkı ayırt ettiğiniz zaman ne demek istendiğini anlayacaksınız. atanabilirler diyor yani uygun görülürse diyor kesin atanırlar demiyor.
Sulten, 1 ay önce
09 Eylül 2024 00:45

Evet size kesinlikle katılıyorum. Bunu ayırt etmek gerek. Böyle bir yol var ama dikenli bir yol ucu görenmeyedebilir büyük bir risk içeren bir yol. Bende yukarıda anlatmaya çalıştım yazdıklarımla. Herkesin yaşadığı zorluğu gördüğü muamele ayrı saygı duyarım ama işi bırakıp istifa süresini doldurduktan sonra başvurupta başvurularına ret cevap gelip daha sonra da açıkta kalırsa bu daha kötü durum. Tekrardan memur olamamak ek planlar yapmadan bu işe girişip kalıp yeni bir mücadeleye girmek geçim sıkıntısı çekmek apayrı bir durum
hsnd, 1 ay önce
.atanabilirler' ile 'atanırlar' arasındaki farkı ayırt ettiğiniz zaman ne demek istendiğini anlayacaksınız. atanabilirler diyor yani uygun görülürse diyor kesin atanırlar demiyor.
Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi