Editörler : "eskiyara"Pangaea
06 Eylül 2024 13:08

Öğretmen eksikliğinde ne yapılır?

Merhabalar. Köy okulunda 2 öğretmeniz. Ben geçen sene 1. sınıfları okutup bu sene 2. sınıfları okutmak istiyorum. Diğer hocamız ise 3 den 4. sınıfları okutmaya geçiyor. Sorum şu; ikimizde 1. sınıfları almak istemiyoruz. 1. sınıflar kime verilir? Ya da kim alması gerekiyor. Bununla ilgili bi yönetmelik maddesi var. Bu maddeye göre ben istemediğim sürece benim sınıfımı değiştiremiyorlar.

Madde 43 2. Bent "İlkokullarda sınıf öğretmenleri, okuttukları sınıfı bir üst sınıfta da okuturlar. Ancak istekleri yönetimce uygun görülmesi hâlinde başka bir sınıfı da okutabilirler."

koydekiört
Aday Memur
06 Eylül 2024 13:09

Ek: Ücretliye verilirse sorun kalmayacak.

Sevdim-Seni
Genel Müdür
06 Eylül 2024 17:14

her sınıfta 10 öğrenci varsa birleştirilmiş sınıf yapılır.

Kişiye göre iş değil, işe göre kişi kuralına göre sınıf birleştirildiğinde ne olacağına bakılır, uygun olacağı düşünülen öğretmenler görevlendirilir.

Benimparamyok
Kapalı
06 Eylül 2024 18:40

Hocam.neden sinif öğretmeni oldunuz peki hersey yönetmelikte yazmaz idari inisiyatif diye bir şey var ve bu arada kullanilir dilekçe verin takip edin

Kagiş
Müsteşar
06 Eylül 2024 21:15

Yazık değil mi 1. sınıfları ücretli öğretmene vermek! Ücretli öğretmen ne kadar faydalı olabilir ki o minicik kuzulara! Çok yanlış ve hiç etik değil!

Benimparamyok, 4 hafta önce

Hocam.neden sinif öğretmeni oldunuz peki hersey yönetmelikte yazmaz idari inisiyatif diye bir şey var ve bu arada kullanilir dilekçe verin takip edin

Kagiş
Müsteşar
06 Eylül 2024 21:17

Yazık değil mi 1. sınıfları ücretli öğretmene vermek! Ücretli öğretmen ne kadar faydalı olabilir ki o minicik kuzulara! Çok yanlış ve hiç etik değil!

berkaydal
Şef
06 Eylül 2024 21:50

Ücretli öğretmene birinci sınıf verilmez düşüncesi bakanlığa karşı bir başkaldırı, bir haddinizi bilmezlik, ben çok bilirimci yaklaşımdır. Koskoca bakanlık kriter koymuş ben bu adamı alırım ders okuturum demiş siz kimsiniz de böyle abuk sabuk düşünceleri başkalarına empoze ediyorsunuz. Ücretli öğretmen her sınıfa verilir. Yeri geliyor müdür yetkili öğretmen olup dört sınıfa birden bile veriliyor.

Alıyorsun 2'den 1'e veriyorsun. 2'lerin öğretmeni gidiyor. Ertesi sene başka sınıfı alıp birlere sonra yine. 5 sene sonunda bakmışsın kimsenin doğru düzgün öğretmeni yok.

Kimse sınıfını bırakmak istemezse ücretli alır. Mevzuatta yeri yok birinci sınıfa ücretli verilmez diye bir şey yok.

koydekiört
Aday Memur
07 Eylül 2024 11:57

Katılıyorum. Ben sınıfımı bıraktığımda çok daha iyi mi olacak bu cocuklar? Kesinlikle hayır. Birisini düzeltmeye çalışırken diğeri kötü olacak. Kısır döngü resmen.

berkaydal, 4 hafta önce

Ücretli öğretmene birinci sınıf verilmez düşüncesi bakanlığa karşı bir başkaldırı, bir haddinizi bilmezlik, ben çok bilirimci yaklaşımdır. Koskoca bakanlık kriter koymuş ben bu adamı alırım ders okuturum demiş siz kimsiniz de böyle abuk sabuk düşünceleri başkalarına empoze ediyorsunuz. Ücretli öğretmen her sınıfa verilir. Yeri geliyor müdür yetkili öğretmen olup dört sınıfa birden bile veriliyor.

Alıyorsun 2'den 1'e veriyorsun. 2'lerin öğretmeni gidiyor. Ertesi sene başka sınıfı alıp birlere sonra yine. 5 sene sonunda bakmışsın kimsenin doğru düzgün öğretmeni yok.

Kimse sınıfını bırakmak istemezse ücretli alır. Mevzuatta yeri yok birinci sınıfa ücretli verilmez diye bir şey yok.

koydekiört
Aday Memur
07 Eylül 2024 12:00

İdarenin insiyatifi olacak tabiki de ama bu yönetmeliğe aykırı olmayacak şekilde uygulanır. Benim insiyatifim var diye her şeyi usulsüzlükle yaparım o halde. Böyle bir şey olamaz. Ortada yönetmelik var.

Benimparamyok, 4 hafta önce

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi