Editörler : "eskiyara"Pangaea
07 Eylül 2024 14:32

5. sınıf kura, ingilizce sınavı
Bilgi sahibi idareci ve öğretmenlerimiz cevap verirse sevinirim. Oğlum 5. sınıfa geçti. Okul kayıt aşamasında seçme sınıf için İngilizce sınavı yapılarak İngilizce ağırlıklı sınıf oluşturulacağını söyledi.Oğlum sınava girdi 140 kişide 15. oldu. Toplam 2 sınıfta 56 kişi olacaktı. Kazandı fakat okul müdürü sınavı kazanan 46 öğrenciyi sistemin otomatik ingilizce sınıfına yerleştirdiğini söyledi, oğlumu rastgele bir sınıfa atmış sözde seçme sınıfa giremedi. ben burada art niyetli olunduğunu düşünüyorum. hakkıyla kazanan oğlum sınıf tekrarı çocukların olduğu aynı sınıfa denk geldi. burada neler yapılabilir

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
07 Eylül 2024 15:50

:))) kura ile belirlendi sınıflar. Torpil hile birsey yok

Kuskusuz
Genel Müdür
07 Eylül 2024 17:51

Müdürün hile hurda yapabileceği bir durum yoktur. Tüm öğrenciler havuzdan kura ile sınıflara yerleştirildi. Ayrıca başarılı bir çocukla okul idaresinin ne gibi bir problemi olabilir? Sınıf tekrarı yapan da bizim evladımız ayrım yok işte.

cmaksçı
Memur
07 Eylül 2024 18:16

herkes bizim evladımız o konuda sizinle hemfikirimde, o zaman seçme sınıf niye yapılıyor acaba. baştan herkes kaderine razı olacaktı, şimdi daha mı iyi oldu
Kuskusuz, 4 hafta önce

Müdürün hile hurda yapabileceği bir durum yoktur. Tüm öğrenciler havuzdan kura ile sınıflara yerleştirildi. Ayrıca başarılı bir çocukla okul idaresinin ne gibi bir problemi olabilir? Sınıf tekrarı yapan da bizim evladımız ayrım yok işte.

07 Eylül 2024 23:25

sizin çocuğunuz diğer çocuklardan daha ayrıcalıklı değildir. Tam da bu kura sistemi sizin gibi veliler için getirildi. çok da iyi oldu.

hkntalas38
Aday Memur
08 Eylül 2024 03:58

Hocam kontenjan 56 kişi ise neden sistem 46 öğrenci veriyor? Benzer durum bizimde başımıza geldi. İngilizce sınıfı kontenjanı dolmadan sistem tüm şubeleri eşitlemek adına başvuran 3 öğrenciyi farklı şubelere atamış. Otomatik dağıtım sisteminde bir hata olabilir mi? İngilizce sınıfını seçenleri kendi içinde kuraya tabi tutması gerekmiyor mu? Çünkü bizim okulun idareciler de bu duruma anlam veremediler. Yönergede yazan madde aşağıda:

"Yönergenin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi kapsamında dilekçesi alınanlar öncelikli olmak kaydıyla ?5. Sınıf-Geçici Şubede? kesin kayıt ve nakil işlemleri tamamlanan öğrenciler arasından yabancı dil ağırlıklı 5. sınıf şube sayısına göre yabancı dil ağırlıklı öğrenci şubeleri e-Okul tarafından otomatik olarak belirlenecektir."

Yani bu yönergeye göre yabancı dil sınıfı kontenjanını sistem öğrenci sayısına göre belirliyor. Anladığım kadarı ile Okul idaresinin belirlediği kontenjan önemli değil. Ama nakil gelenlerden sonra sınıf mevcutları zaten değişmeyecek mi? Sistem bu sene yeni olduğu için sorun çıkması normal ancak bu sorunların giderilmesi için okul idarelerine yetki verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunlar benim yorumum. Hatalı bir yer var ise lütfen düzeltin.

cmaksçı
Memur
08 Eylül 2024 13:10

yazdığınız gibi sistemin otomatik attığı söylendi hocam. nasıl çözülür bilmiyorum. yukarıda birisi duyar kasmış. biz zaten kura usulü belirleneceğini bilerek kaydını yaptırdık. kendileri söyledi ingilizce sınıfı oluşturulacağını, çocukta haketmesine sıralamada önlerde olmasına rağmen neden kapsam dışı kaldı. sıkıntımız bu
hkntalas38, 4 hafta önce

Hocam kontenjan 56 kişi ise neden sistem 46 öğrenci veriyor? Benzer durum bizimde başımıza geldi. İngilizce sınıfı kontenjanı dolmadan sistem tüm şubeleri eşitlemek adına başvuran 3 öğrenciyi farklı şubelere atamış. Otomatik dağıtım sisteminde bir hata olabilir mi? İngilizce sınıfını seçenleri kendi içinde kuraya tabi tutması gerekmiyor mu? Çünkü bizim okulun idareciler de bu duruma anlam veremediler. Yönergede yazan madde aşağıda:

"Yönergenin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi kapsamında dilekçesi alınanlar öncelikli olmak kaydıyla ?5. Sınıf-Geçici Şubede? kesin kayıt ve nakil işlemleri tamamlanan öğrenciler arasından yabancı dil ağırlıklı 5. sınıf şube sayısına göre yabancı dil ağırlıklı öğrenci şubeleri e-Okul tarafından otomatik olarak belirlenecektir."

Yani bu yönergeye göre yabancı dil sınıfı kontenjanını sistem öğrenci sayısına göre belirliyor. Anladığım kadarı ile Okul idaresinin belirlediği kontenjan önemli değil. Ama nakil gelenlerden sonra sınıf mevcutları zaten değişmeyecek mi? Sistem bu sene yeni olduğu için sorun çıkması normal ancak bu sorunların giderilmesi için okul idarelerine yetki verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunlar benim yorumum. Hatalı bir yer var ise lütfen düzeltin.

koc051
Aday Memur
08 Eylül 2024 13:26

Sayın hocam, ilk defa bu yıl uygulanan otomatik sınıf belirleme uygulamasında şuan aksaklıklar yaşanıyor. Problem çözülecektir. Yukarıda, yabancı dil ağırlıklı sınıf uygulamasından bi haber olan psikolojik danışman arkadaşın kendini bilmez yorumunu ciddiye almayınız..

Kuskusuz
Genel Müdür
08 Eylül 2024 17:38

Duyar filan kasmadim. Başlık sahibi sınıf tekrarı yapan çocuklarla aynı sınıfta vb. ile ilgili detay verince onlar da bizim çocuklarımız demek elzem oldu. Sadece İngilizce sınıfına giremedi ama sınavda basarili idi vs. denseydi kimse bu şekilde cevap vermezdi. Bazen mağduriyetlerinin dile getirirken iç dünyamızdan da emareler barındıran ibareleri mesaj aralarına sıkıştırıyoruz. Sınıf tekrarı yapan çocuğun konu ile ilgisi yokken başlıkta bahsederseniz insanlar demek ki rahatsız olunmuş bu durumdan diye düşünebilir. Detaylar yani

cmaksçı
Memur
08 Eylül 2024 18:19

teşekkür ederim hocam. Beklentimiz o yönde.
koc051, 4 hafta önce

Sayın hocam, ilk defa bu yıl uygulanan otomatik sınıf belirleme uygulamasında şuan aksaklıklar yaşanıyor. Problem çözülecektir. Yukarıda, yabancı dil ağırlıklı sınıf uygulamasından bi haber olan psikolojik danışman arkadaşın kendini bilmez yorumunu ciddiye almayınız..

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi