Editörler : "eskiyara"Pangaea
07 Eylül 2024 17:26

Dilekçe verdim ve dilekçem gözümün önünde yırtıldı.

Merhaba arkadaşlar,

Müdür "'Bizde dilekçe verilmez. İstişare edilir. Yardımcılarıma söyle hocam" dedi. Ama konuyu açmıştım. Dilekçeyi yırtarak işleme koymayıp ama dilekçedeki isteği dolaylı yoldan yerine getirmesini mevzuatı bilenler ve tecrübeli olanlar yorumlayabilir mi?

mazıke
Şef
07 Eylül 2024 20:19

durumu artik bir üst emire yani şube müdürüne arz ediniz

Yasef yildirim
Aday Memur
07 Eylül 2024 22:11

Dilekcenizin kayda girmesini. Sağlayiniz . kayda girilen dilekceye en geç 15 gun içinde olumlu veya olumsuz. Cevap verilmelidir. Dilekceyi kayda girmiyorlarsa yaninda sahitlik yapabilecek arkanda durabilecek o kurumda calisan biri ile tutanak veya kayit almalisiniz. Bazen bunu bazi memurlarin noter vekaletli avukat ile yapiyorlar. Bunlari yapmadan bir üst makama dierk giderseniz. Hakkinizda makam atlama islemi yaptirimi ile karsi karsiya kalabilirsiniz.

majesteleri7
Daire Başkanı
07 Eylül 2024 22:21

Töbe yarabbim

freef
Daire Başkanı
08 Eylül 2024 01:21

Adam dilekçedeki isteğini yapmış ya. Dilekçeye ne gerek.

Türkçeci_7
Müsteşar
08 Eylül 2024 01:58

Mudur biz bir aileyiz resmiyete gerek yok demis kendi usulünce:) sorun da cozulduyse bir cay arayı:

kayserili380383
Aday Memur
08 Eylül 2024 02:03

Aynen Müdür Bey kolaylaştırıcı bir tutum izlemiş,
freef, 4 hafta önce

Adam dilekçedeki isteğini yapmış ya. Dilekçeye ne gerek.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
08 Eylül 2024 09:22

Manzara ilk planda hoş gözükmese de önceki üç arkadaşın dediği gibi sözlü olarak bildirdiğiniz zaman çözülecek meselelerde resmiyete gitmenize gerek yok, demiş. Yırtmadan demesi adaba uygun olurdu.

İsteğinizi direkt yazmadığınız için ilk uygulamanın mevzuata aykırı olup olmadığını bilemiyoruz. İdarenin uygulaması aykırı ise kendini kollama dürtüsü aykırı değilse arkadaşların yazdığı durum baskındır.

Bunun haricinde kimsenin dilekçeyi yırtma hakkı yoktur. Hatta sözlü olarak red hakkı da yoktur. Reddecekse resmi yazı ile reddeder.

Şu andaki durumda konu uzatılmadan hareket eder.

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
08 Eylül 2024 18:45

Dilekçeyi onun müdürü görüp zor durumda kalacağından yırtmış.Savcılıga görevini ifa etmediği hakkında suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

riot
Şef
08 Eylül 2024 20:15

Cevaplarınız için teşekkürler hocalarım. Tatsız bir olaydı.

Uzun bir metin yazmıştım burada. Lafı daha fazla uzatmak istemediğim için, dilekçe konusunu yazamadim. Gorev dağılımı ile ilgiliydi.

@atahoca

Benimparamyok
Kapalı
08 Eylül 2024 20:31

Hocam ben genelde sendika istifasını beğenmeyen müdürlerin istifa kağıtlarını yirttigini daha çok gördüm ama dilekçe yırtan müdürden gördüm hiçbiriyle olmadi adamlara ama benim.bir arkadaş vardı kargo ile iadeli taahhütlü yollamıştım okula mecbur kayıt yapılmıştı ama çoğu zaman konuşmak gerek böyle şeyleri çözmek icin

laruz
Şef
08 Eylül 2024 23:36

Eğer , konusu çok ciddi ve önemli ise, Noter den iadeli taahhütlü gönderin. Bundan asla kaçamaz.. varsa KEP le de gönderebilirsiniz.

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi