Editörler : Lanet
08 Eylül 2024 07:57

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında İnşaat Mühendisi Olmak Hakkında

Merhaba, yakın zamanda atanma imkanım mevcut. Foruma birtakım sorularım olacaktı. Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

1) Öğle yemeği kurumlarda mevcut mu yoksa bireyler kendileri mi sağlıyor?

2) Harcırah günlük ne kadar veya neye göre değişmekte?

3)Aday memurluk kalkma süresi değişken mi?

4)Tayin süresini tamamladığında tayin almak kolay mı yoksa birkaç sene uğraştırır mı?

5)Derece ve kademeyi daha hızlı düşürebilmek için eğitim anlamında neler yapılabilir?

Teşekkürler, iyi forumlar...

Arctichobit
Aday Memur
08 Eylül 2024 10:32

ÇŞB yazışabilecek en korkunç bakanlıklardan. Öğle yemeği bazı il müdürlüklerinde olmayabiliyor şehir küçük olduğu için herkes öğle arası evine doluşuyor. İl müdürlükleri göreve gidildikçe 3 aylık veriyor ama gitmeden dolduranı da var bu sizin helal harama olan bakış açınıza kalmış. Totali ne kadar bilmiyorum bile sanırım 3 ayda toplam 5 bin olsa gerek belki de daha fazladır. Şöyle yapanını gördüm kendisi inşaat mühendisi ama adam sürekli görevlerde kendi şöförlük yapıyor yanına şöför almıyor, 100 tl fazla alabilmek için öylesine küçük düşürücü :) Aday memurluk değişken benim 2 yıl sürdü bu da bakanlığın bir diğer leşlik göstergesi. Tayin imkanı asla yoka yakın bakanlık her konuda olduğu gibi bu konuda da korkunç ve duyarsız. Dandik şehirler arası tayine bile yıllardır izin vermiyor. Engelli kadrosunda olan kişileri istedikleri şehre göndermiyor etc. Derece kademe her kurumda olduğu gibi burada da yüksek lisans ile bir derece arttırılabiliyor başka bir şey yapıldığı yok hazırlık falan okunduysa o kısmı da bir derece sanırım veriyor. Her doğal afette her ilden ilk iş inşaat ve mimar tayfa göreve gidiyor bu yönden de aşırı yorucu. Aklı olanın seçmeyeceği korkunç bir kurum 5 yıllık deneyimimden size ve diğer arkadaşlara tavsiyem olsun

YeniiMühendis
Aday Memur
08 Eylül 2024 18:31

Teşekkür ederim, tecrübeniz çok değerli benim için.

Farklı bir seçenek olarak Orman Genel Müdürlüğü veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında da görev alma şansım olabilir.

Bu üç bakanlık arasından Çevre Bakanlığı daha doğru bir tercih gibi gelmişti ama dedikleriniz sonrası biraz daha araştıracağım.

Balıkesir, Bolu ve Afyon'daki .ÇŞB'lerden birinin tercihlerimde gelmesi muhtemel.

Bu üç ildekiler hakkında bir fikriniz veya bilginiz mevcut mudur?

Arctichobit, 1 ay önce
ÇŞB yazışabilecek en korkunç bakanlıklardan. Öğle yemeği bazı il müdürlüklerinde olmayabiliyor şehir küçük olduğu için herkes öğle arası evine doluşuyor. İl müdürlükleri göreve gidildikçe 3 aylık veriyor ama gitmeden dolduranı da var bu sizin helal harama olan bakış açınıza kalmış. Totali ne kadar bilmiyorum bile sanırım 3 ayda toplam 5 bin olsa gerek belki de daha fazladır. Şöyle yapanını gördüm kendisi inşaat mühendisi ama adam sürekli görevlerde kendi şöförlük yapıyor yanına şöför almıyor, 100 tl fazla alabilmek için öylesine küçük düşürücü :) Aday memurluk değişken benim 2 yıl sürdü bu da bakanlığın bir diğer leşlik göstergesi. Tayin imkanı asla yoka yakın bakanlık her konuda olduğu gibi bu konuda da korkunç ve duyarsız. Dandik şehirler arası tayine bile yıllardır izin vermiyor. Engelli kadrosunda olan kişileri istedikleri şehre göndermiyor etc. Derece kademe her kurumda olduğu gibi burada da yüksek lisans ile bir derece arttırılabiliyor başka bir şey yapıldığı yok hazırlık falan okunduysa o kısmı da bir derece sanırım veriyor. Her doğal afette her ilden ilk iş inşaat ve mimar tayfa göreve gidiyor bu yönden de aşırı yorucu. Aklı olanın seçmeyeceği korkunç bir kurum 5 yıllık deneyimimden size ve diğer arkadaşlara tavsiyem olsun

Arctichobit
Aday Memur
10 Eylül 2024 09:15

Sizin yerinizde olsam çşb'yi tercih etmezdim sebebi ise her afette en çok yorulan kurumdaki inşaat müh, inşaat tek ve mimar oluyor. Bir sorun olduğunda Bakanlıkla konuşup asla çözüme ulaşma imkanınız yok, kangren olmuş bu kurum. Tayin asla yok eş durumu bile bu kurumda kanayan yara sakın ola tayin oluruma bel bağlamayın, mv tanıdık sokup hala eş durumu yapamayan tanıdığım kişi var tabii olumlu örnekler de vardır ama ben denk gelmedim. Saydığınız 3 şehirde de çalışan kimseyi tanımıyorum bu yüzden ne yazık ki fikir veremiyorum. Diğer kurumlar Çşb kadar inşaat mühendisi için yorucu değil bir tek bunu biliyorum.

Haritamhndsi
Aday Memur
10 Eylül 2024 10:50

Hayatınızın en büyük hatası olur çşb de çalışıyorum kite geçtim eşim hala çşb de eş durumu falan hak getire zaten tayin yok imkansıza yakın 8 yıldır isityo eşim ama hep olumsuz keyfi davranıyolar iş deseniz her afette görevlendirme yapıyolar. Daha çok çalış daha az kazan şuan daha iyi kazanıyorum kitte ayrıca çoğu yerde servis yemekhane falan yok lojmanlar hep torpilli kesimde daha var da var çşb den kaçın da neresi olursa olsun

jeolog_89
Şef
12 Eylül 2024 10:48

tayin için söyleyeyim 6 7 sene sürüyor tayinin çıkması o da istediğin yere çıkamayabiliyor torpilin yoksa daha uzun sürede çıkmayabilir benim doğudan çıkmam 6 sene sürdü gerekçe hep aynı hizmetinize duyulan ihtiyaç.

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi