Editörler : crops35
09 Eylül 2024 12:46

KPSS 2024 önlisans özeti

Emeğiniz emanetimiz sloganıyla sınavlar düzenleyen Ösym 'nin az,orta,çok çalışanı ayrı ayrı mağdur ettiği bir sınavdı. Standartı olmayan dengesiz konu dağılımıyla bir çorba yapılmıştı. 900 bin kişinin girdiği 2022 kpss önlisansta 81 küsürat puan alan kişinin 880 bin kişiyi eleyip 20 bininci olduğu bir sınav realitesinde Ösym tarihinde önlisans düzeyine ilk kez +8 soru tamamen yapılamasın diye sorulmuş sorulardı. Maliyenin 3 yıl kamuya minimum memur alınacağı açıklaması Ösym'yi bu denli bir saçma sapan sınav hazırlamaya yönlendirttiğini ve Ösym'nin de alımlar zaten minimum düzeyde yapılacak mantığıyla ilk 10 bin'in sıralamasını belirlemek için böyle fantezisel bir sınav yaptığı kanaatindeyim, çünkü sınava giren 1.2 milyonun 1.1 milyonu zaten atıl öğrenci, bu çok açık. Ayrıca lisans sınavının saçma sapan olması da Ösym'nin misyonu haricindeki güncel olaylardan kendine pay çıkarması, oysa Ösym 'nin tek bir misyonu var: Çalışanla çalışmayanı ayırt edecek kalitede sorular sormak ama müfredattaki konularla...Kültür ve güncel kategorisinde Mesir macunu, 1957 nobel ödülü alan şahıs veya Japon anime yönetmeniyle değil ! Müfredat çerçevesinde emeğin esas alınıp ona göre kaliteli soru hazırlamak sadece, tek misyonunuz bu. Onu da beceremediniz ... Sınav puanlamasına gelince atama potasında her yıl 83-85 aralığında olan yığılmaların bu yıl en az 2 puan düşeceği yığılmaların 81-83 bandına kayacağı çok bariz, 2022 sınavında 85 puan alan şahıs aynı netlerle 2024 sonucu en az 1.75 puan sapmayla 86.75 civarı puan alacaktır, o da en az... ısrarla aksini söyleyenlere itibar etmeyiniz.

Produss
Daire Başkanı
09 Eylül 2024 13:47

Sınava ne kadar süre hazırlandınız? Denemelerde kaç net yapıyordunuz? Bir de sınavda kaç net yaptınız?

serhado mercado
Aday Memur
09 Eylül 2024 15:29

Sınava yaklaşık 15 ay çalıştım, 1 tane bile deneme çözmedim 2020 önlisansa da girmiştim birebir ne yaptıysam aynılarını yaptım. 1 tane bile deneme çözmedim 94 netim vardı , bu sınavdan 80 net ya var ya yok...

Produss, 4 hafta önce

Sınava ne kadar süre hazırlandınız? Denemelerde kaç net yapıyordunuz? Bir de sınavda kaç net yaptınız?

Produss
Daire Başkanı
09 Eylül 2024 15:48

sınav zor değildi fakat soru tarzları değişti. eski usul sorular yerini konular arasında bağ kurmanı isteyen ve sorulan soruyu farklı telaffuz edip cevap istenilen bir forma döndü. mesela 2024 lisans sınavındaki mogan gölü sorusu gibi. yada biz de çıkan talas savaşı gibi. Deneme çözerken bazen böyle sorular geliyordu önüme anlam veremiyordum fakat sınavda o tarz soruları görünce denemelerin önemini anladım. hakkınızda hayırlısı olsun

09 Eylül 2024 19:47

Sınavın zor olup olmadığını ayın 20 sinde belli olacak

Produss, 4 hafta önce

sınav zor değildi fakat soru tarzları değişti. eski usul sorular yerini konular arasında bağ kurmanı isteyen ve sorulan soruyu farklı telaffuz edip cevap istenilen bir forma döndü. mesela 2024 lisans sınavındaki mogan gölü sorusu gibi. yada biz de çıkan talas savaşı gibi. Deneme çözerken bazen böyle sorular geliyordu önüme anlam veremiyordum fakat sınavda o tarz soruları görünce denemelerin önemini anladım. hakkınızda hayırlısı olsun

Nefes kesici
Kapalı
10 Eylül 2024 12:38

Ben nedense 2022 sınavından daha düşük puanlar bekliyorum.

Produss
Daire Başkanı
11 Eylül 2024 10:14

100 net yapmışsın hocam sana kolay gelmiştir herhalde sınav

alicandan02, 4 hafta önce

Sınavın zor olup olmadığını ayın 20 sinde belli olacak

Nefes kesici
Kapalı
11 Eylül 2024 16:20

Sürekli, zamanda geriye gitseydim; şu şu soruları yanlış yapmasaydım da ayağım kırılaydı diye düşünen var mı? stresten beynim yandı.

ibrahim018
Şef
11 Eylül 2024 16:34

Hocam kendinizi yıpratmanın anlamı yok dünyanında sonu değil sağlığınıza sıhhatinize şükredip bence önünüze bakın insanların ne dertleri sıkıntıları var bir görseniz

Nefes kesici, 3 hafta önce

Sürekli, zamanda geriye gitseydim; şu şu soruları yanlış yapmasaydım da ayağım kırılaydı diye düşünen var mı? stresten beynim yandı.

Anrokuzan
Aday Memur
13 Eylül 2024 14:54

Benimde aklımda sürekli sanayinin gelistiremedigi şehir ve roro taşımacılığı sorusu var basitçe yanlış yaptığım. Ama bunlar aklımızı gölgelememeli

Nefes kesici, 3 hafta önce

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi