Editörler : Lanet

09 Eylül 2024 14:01

TPAO,BOTAŞ,EÜAŞ yeni statü

Arkadaşlar yeni statüde neler olacağı belli mi ? İşçi ve memuru bekleyen sonuçlar neler? Örnek gösterilecek kurum varmı bu şekilde yeni statüye geçen kurumlardan

kurumumuseviyorum
Aday Memur
09 Eylül 2024 14:52

MKE gibi olacak kardeş. işçiler devam eder tabi daha önceki gibi saat 2 de çıkıp gidip, yan gelip yatmak yok. özel sektör gibi olacak. teklif edilipte kabul eden memur da iş kanununa bağlı beyaz yakalı işçi olacak. kabul etmeyen memur havuza başka kuruma 657 4A dan devam.

Worthl3ss
Aday Memur
09 Eylül 2024 15:42

yandı gülüm keten helva...

dopetr
Memur
09 Eylül 2024 16:21

çoğu kit kurumuna olacak bu evet. belki tmo dhmi falan farklı bir yapılandırmaya gider ama işi çok güzel özetlemişsiniz.

kurumumuseviyorum, 7 ay önce
MKE gibi olacak kardeş. işçiler devam eder tabi daha önceki gibi saat 2 de çıkıp gidip, yan gelip yatmak yok. özel sektör gibi olacak. teklif edilipte kabul eden memur da iş kanununa bağlı beyaz yakalı işçi olacak. kabul etmeyen memur havuza başka kuruma 657 4A dan devam.

kurumumuseviyorum
Aday Memur
09 Eylül 2024 16:30

bazi alanlarida taşerona verirler oradaki kalan personeli iş kanununa bağlı başka alanlara kaydırırlar. zarar eden yerleri kapatir veya alicisi varsa satarlar öyle gider... özelleştirmenin önü de hafiften açılır yani sonuçta anonim şirket olacak ister kapatir, ister satar yönetim kurulu ister yabancıya verir. dediklerim gerçekleşirse devletin karina olur bence plan bu şuan da bakalim gerçekleşebilecek mi lafta kalmaz umarım
dopetr, 7 ay önce

çoğu kit kurumuna olacak bu evet. belki tmo dhmi falan farklı bir yapılandırmaya gider ama işi çok güzel özetlemişsiniz.

neron99
Aday Memur
09 Eylül 2024 23:32

Enerji Bakanının açıklamasına göre 4 kuruma yeniden yapılandırma geliyor;

BOTAŞ, ETİ MADEN, TPO, EÜAŞ

Büyük ihtimal MKE modeli örnek alınacak, Yekili ağızdan yapılandırma açıklamasını duymak konuyu ciddiye almak için yeterlidir diye düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun.

kamueemmüh
Memur
10 Eylül 2024 12:09

nihahahahahahhah :) office,excel günleri merhaba

EUAS Engineer
Aday Memur
14 Eylül 2024 13:37

Merhaba Arkadaşlar MKE gibi olabilir demişsiniz. Ancak MKE ile kısaysa EÜAŞ in ve TEİAŞ in çok fazla santrali ve bölge müdürlüğü var yani çok fazla personeli var. Eğer çoğu çalışan yeni sözleşmeyi kabul etmez ve kurumdan ayrılmayı isterse kurumlarda sıkıntı olmaz mı. Özellikle de TEİAŞ in ülkede iletimde tekel olması düşünülürse

erman.
Aday Memur
16 Eylül 2024 09:19

Bu durum baya sıkıntı özellikle TEİAŞ için. Nasıl birşey yaparlar izleyeceğiz

EUAS Engineer, 7 ay önce
Merhaba Arkadaşlar MKE gibi olabilir demişsiniz. Ancak MKE ile kısaysa EÜAŞ in ve TEİAŞ in çok fazla santrali ve bölge müdürlüğü var yani çok fazla personeli var. Eğer çoğu çalışan yeni sözleşmeyi kabul etmez ve kurumdan ayrılmayı isterse kurumlarda sıkıntı olmaz mı. Özellikle de TEİAŞ in ülkede iletimde tekel olması düşünülürse

kaanatli
Şube Müdürü
16 Eylül 2024 11:38

Kitler in tamamını toplasan 100 bin kişi çıkmaz.Kaldı ki İşçi personel ve sözleşme imzalayan Memur Personel yeni statüsüyle kurumda kalıyor. Dolaysıyla başka kurumlara dağıtılacak personel sayısı 30 bin civarı bişey olabilir. Oda Kamudaki tüm kurumlar için çok bişey değil bence.Zaten uzun zamandır doğru düzgün alım yapılmıyor. 81 İle dağılımca toplamda her bir ile 500 kişi bile düşmez. MKE modeli bencede Pilot olarak uygulandı şimdi tüm KİT ler için uygulanacak. Bunlar kişisel yorum tabiki duyum veya kaynak yok.

16 Eylül 2024 15:59

Ocak 14 üne kadar emekli olmayan kamu işçilerinin emekli maaşı %35-40 arasında azalacak. Bundan dolayı 70 bin kişi ancak kalır. Yani işin özü bu özerkleşme olacak gibi. Hayırlı olması dileğimle..

kaanatli, 7 ay önce

Kitler in tamamını toplasan 100 bin kişi çıkmaz.Kaldı ki İşçi personel ve sözleşme imzalayan Memur Personel yeni statüsüyle kurumda kalıyor. Dolaysıyla başka kurumlara dağıtılacak personel sayısı 30 bin civarı bişey olabilir. Oda Kamudaki tüm kurumlar için çok bişey değil bence.Zaten uzun zamandır doğru düzgün alım yapılmıyor. 81 İle dağılımca toplamda her bir ile 500 kişi bile düşmez. MKE modeli bencede Pilot olarak uygulandı şimdi tüm KİT ler için uygulanacak. Bunlar kişisel yorum tabiki duyum veya kaynak yok.

Mali İşler
Aday Memur
19 Eylül 2024 10:04

MKE modeli gelirse hepinize geçmiş olsun :))

gamby
Aday Memur
19 Eylül 2024 10:57

üstteki kurumlardan birinde bir projede çalışan mühendis olarak herhangi bir endişe taşımıyorum. çünkü çalışıyorum, parazit gibi yatıp maaş beklentisi içinde değilim. halihazırda yatarak para almayı bekleyen kişilerin etik bağlamda ne gibi düşünceler tahayyül ettiğini merak etmiyor da değilim. bu kurumlarda donanımlı insanlar var. ancak parazitler iş huzurunu bozuyor maalesef. devlet de bunun farkında olmalı ki birtakım önlemler bulmaya çalışıyor.

özelleşme dahil hiçbir şey benim gibi insanlarda, bilhassa donanımlı veyahut donanımlı olmak için çaba sarf eden teknik personelde, sıkıntı yaratmaz.

Agency
Şef
23 Eylül 2024 00:40

Ne donanımı arkadaş. En kalifiyesiz işleri bile artık dışarı yaptırıyor bu kurumlar. Şartname yazmaktan başka iş yok güldürme miletti :)
gamby, 7 ay önce

üstteki kurumlardan birinde bir projede çalışan mühendis olarak herhangi bir endişe taşımıyorum. çünkü çalışıyorum, parazit gibi yatıp maaş beklentisi içinde değilim. halihazırda yatarak para almayı bekleyen kişilerin etik bağlamda ne gibi düşünceler tahayyül ettiğini merak etmiyor da değilim. bu kurumlarda donanımlı insanlar var. ancak parazitler iş huzurunu bozuyor maalesef. devlet de bunun farkında olmalı ki birtakım önlemler bulmaya çalışıyor.

özelleşme dahil hiçbir şey benim gibi insanlarda, bilhassa donanımlı veyahut donanımlı olmak için çaba sarf eden teknik personelde, sıkıntı yaratmaz.

gamby
Aday Memur
23 Eylül 2024 07:28

maalesef genellemeler bazen havada kalıyor işte.

biz gayet çalışıyoruz hocam. devletini düşünen yöneticiler dışarıya yaptırmak yerine o işle alakalı sertifika, kurs filan aldırıp çalışanlarına yaptırıyorlar. hem çalışan nitelikli oluyor hem kurum sürekli para vermiyor. ayrıca proje/işletme görmeyen tiplerin söylediklerimi anlaması zor tabii. benim de çamursuz ortamları anlamam zor.

Agency, 7 ay önce
Ne donanımı arkadaş. En kalifiyesiz işleri bile artık dışarı yaptırıyor bu kurumlar. Şartname yazmaktan başka iş yok güldürme miletti :)

Agency
Şef
23 Eylül 2024 08:45

Kurunun yanında yaşta yanıyor biliyorsunuz. Genel durum bu olunca, olacak olanda az çok belli oluyor. Alman grubu araç kiralamayın dendi kurumlara. Kurumların önü Audi ve Passattan geçilmiyor. Bazı kurumlarda Genel Müdür Yardımcısının bile hakkı yokken Daire Başkanları bile kurum araçlarıyla geziyor. Tasarruf tedbirleri dendi şaşaalı yemeksiz hiçbir toplantı yapılmıyordu nerdeyse. 4-5 yıldızın altı otellerde de toplanmıyorlardı. Velhasılı emekliliği gelmiş geçmiş, prostat, tansiyon, kalp hastası koca başlar yedi kurumları ama olan yine gariban çalışana oluyor. Makam araçları durur servis gider, makam lüks mekanlarda yer içer fatura kuruma gelir, çalışanın yemek ücretine yılda iki kez zam yaparlar, çalışan yıkık dökük kimi depreme dahi dayanaksız lojmanda kalır, şimdi de onun kira miktari düşük kaldı rayice güncelleyelim derler. O yüzden çalışan zaten neye sahip ki neyi kaybedecek. Bizim bir korkumuz yok. Sofranın başköşesinde oturan haramzadeler korksun.
gamby, 7 ay önce

maalesef genellemeler bazen havada kalıyor işte.

biz gayet çalışıyoruz hocam. devletini düşünen yöneticiler dışarıya yaptırmak yerine o işle alakalı sertifika, kurs filan aldırıp çalışanlarına yaptırıyorlar. hem çalışan nitelikli oluyor hem kurum sürekli para vermiyor. ayrıca proje/işletme görmeyen tiplerin söylediklerimi anlaması zor tabii. benim de çamursuz ortamları anlamam zor.

gulliblecow
Aday Memur
03 Ocak 2025 23:43

Merhaba, TPAO kapsam dışı personele havuz hakkı var mi yok mu? uok

jeopol
Memur
04 Ocak 2025 01:05

Yok

gulliblecow, 4 ay önce

Merhaba, TPAO kapsam dışı personele havuz hakkı var mi yok mu? uok

gulliblecow
Aday Memur
07 Ocak 2025 08:55

BOTAŞ, EUAŞ ve ETİ MADEN persolenide mi havuz hakkı verilmeyecek.

jeopol, 3 ay önce

Yok

jeopol
Memur
07 Ocak 2025 12:37

Kapsam dışı olan kimseye yok. Sözleşme teklif edilecek. Kabul eden kalır. Etmeyene tazminatı verilip güle güle denilir.

Kapsam içi havuz hakkına sahip sadece.

gulliblecow, 3 ay önce

BOTAŞ, EUAŞ ve ETİ MADEN persolenide mi havuz hakkı verilmeyecek.

gulliblecow
Aday Memur
07 Ocak 2025 12:50

Kesin konuşuyorsun. O halde ne zaman bu özerkleştirme yapılır bir tahminin var mı ?

jeopol, 3 ay önce

Kapsam dışı olan kimseye yok. Sözleşme teklif edilecek. Kabul eden kalır. Etmeyene tazminatı verilip güle güle denilir.

Kapsam içi havuz hakkına sahip sadece.

Toplam 73 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi