Editörler : Pangaea
05 Kasım 2024 09:38

Öabt sınavına ve eğitim bilimi sınavı na girdiniz mi? Önce o sınavlara girip çok değil ilk 500 e girin sonra "hakkımız" deyin.

birgaripsözleşmeli00, 6 ay önce
böyle bi̇r hakkiniz yok di̇yenler neye dayanarak böyle konuşuyorlar. zaten kpss sinavina gi̇ri̇p yüksek puanlar alarak atandik yani̇ düz memur olmakta öyle hayal etti̇ği̇ni̇z gi̇bi̇ kolay deği̇l si̇zde düz memurluk i̇çi̇n sinava gi̇ri̇p boyunuzun ölçüsünü bi̇ alin bakalim 85 puandan aşaği alinca memur olunuyormuymus görün. yi̇ne sinava gi̇ri̇p yi̇ne kazaniriz ama neden buna gerek olsun ki̇ zaten 657 ye tabi̇yi̇z. memur öğretmenlerden bu kadar korkmayin

italyanmaz
Daire Başkanı
05 Kasım 2024 18:18

tıraş yapma

Zafer Yılmaz Güneyi, 6 ay önce

Öabt sınavına ve eğitim bilimi sınavı na girdiniz mi? Önce o sınavlara girip çok değil ilk 500 e girin sonra "hakkımız" deyin.

05 Kasım 2024 18:23

Berber misiniz?

italyanmaz, 6 ay önce

tıraş yapma

05 Kasım 2024 23:47

:)
06 Kasım 2024 11:51

eği̇ti̇m bi̇li̇mleri̇ kaldirildi zaten di̇ğeri̇ i̇çi̇n de beli̇rsi̇z bi̇ süreç var. genel yetenekden 90 alinda öyle konuşun bence.düz memurluk da kolay deği̇l

06 Kasım 2024 12:03

Sadece lisans sınavından öğretmen olunmaz. Kimse lisans sınavından 85 almak kolay demiyor zaten. Kimse sizin başarınızo küçümsemiyor. Yalnızca öğretmenlik için lisans sınavının yanında eğitim bilimi ve öabt sınavları da gerekli diyoruz. Eğitim bilimi sınavı kalkacak ama büyük ihtimal konuları meb ags de sorulacak. Yani aslında adı değişecek. Eğer kendinize güveniniz varsa o sınava girip başarılı olursunuz. 1 yıl akademi eğitimi de görmeyin yalnızca sınavlara girip derece yapım ve sonrasında "hakkım" deyin.

eği̇ti̇m bi̇li̇mleri̇ kaldirildi zaten di̇ğeri̇ i̇çi̇n de beli̇rsi̇z bi̇ süreç var. genel yetenekden 90 alinda öyle konuşun bence.düz memurluk da kolay deği̇l

06 Kasım 2024 13:55

zaten günümüz şartlarında sınava girip yerleşebiliyoruz ve bunun içinde söylediğiniz sınavlara zaten gireceğiz .olurda memura böyle bir hak verilirse ve memur öğretmenler göreve başlarsa neden rahatsız olacağınızı anlamıyorum sadece. söylediğiniz sınavda başarılı olamayanlar iyi öğretmen olamazlar mı ? bana kalırsa atanmasa bile bu eğitimi almış herkes öğretmendir. çok tanıdığım arkadaşlarım var hem kişilik olarak hem de bilgi olarak mükemmeller ama sınavda veya mülakatta bir şekilde olmuyor. tabiki sınava girecek olanların kontenjanından verilmesin ama ayrıca bi sayı belirlenip memur öğretmenlerin geçiş yapması sizleri üzmemeli .. Alan sınavı dediğimiz şey 10 yıldır var öncesinde zaten böyle birşey yoktu yani insanlar kolaya kaçmak için düz memur oldu diye düşünmek dar bir bakış açısı olur

Sadece lisans sınavından öğretmen olunmaz. Kimse lisans sınavından 85 almak kolay demiyor zaten. Kimse sizin başarınızo küçümsemiyor. Yalnızca öğretmenlik için lisans sınavının yanında eğitim bilimi ve öabt sınavları da gerekli diyoruz. Eğitim bilimi sınavı kalkacak ama büyük ihtimal konuları meb ags de sorulacak. Yani aslında adı değişecek. Eğer kendinize güveniniz varsa o sınava girip başarılı olursunuz. 1 yıl akademi eğitimi de görmeyin yalnızca sınavlara girip derece yapım ve sonrasında "hakkım" deyin.

06 Kasım 2024 16:13

Nu sınavlara girip de belli bir barajı geçenlere bu hak verilecekse ben bir şey diyemem fakat ben hiçbir sınava girmeden atanmak isteniyor bazı memurlar. Bu hem doğru değil hem de açıkçası haksızlık oluyor. Alanında çok iyi ama sınavdan dolayı öğretmen olarak atanamayan binlerce kişi var ama. Artık sınava girmek yetmiyor mülakat gerekiyor. Bu yüzden memur arkadaşlar bu 3 sınava girip ,hadi derece yapmayı geçtim, belli bir puanı almaları gerekiyor. Aksi halde çok mantıksız bir durum oluşur. Şöyle düşünün 10 yıl önce memur olmuş bir öğretmen bugün hiçbir sınava girmezse alanına ne kadar hakim olduğu nereden, nasıl bilinecek?

zaten günümüz şartlarında sınava girip yerleşebiliyoruz ve bunun içinde söylediğiniz sınavlara zaten gireceğiz .olurda memura böyle bir hak verilirse ve memur öğretmenler göreve başlarsa neden rahatsız olacağınızı anlamıyorum sadece. söylediğiniz sınavda başarılı olamayanlar iyi öğretmen olamazlar mı ? bana kalırsa atanmasa bile bu eğitimi almış herkes öğretmendir. çok tanıdığım arkadaşlarım var hem kişilik olarak hem de bilgi olarak mükemmeller ama sınavda veya mülakatta bir şekilde olmuyor. tabiki sınava girecek olanların kontenjanından verilmesin ama ayrıca bi sayı belirlenip memur öğretmenlerin geçiş yapması sizleri üzmemeli .. Alan sınavı dediğimiz şey 10 yıldır var öncesinde zaten böyle birşey yoktu yani insanlar kolaya kaçmak için düz memur oldu diye düşünmek dar bir bakış açısı olur

06 Kasım 2024 17:41

Mülakat kaldırıldı. Eğitim bilimleri de kaldırıldı. Alan sınavı olmayan öğretmen branşları da var ve ben de bu gruba dahilim. Öğretmen alımlarının dışında bi kontenjan açılırsa ve biz yerleşir isek size ve sizin gibi düşünenlere ne zararımız var aslında bu zihniyeti merak ediyorum.

Nu sınavlara girip de belli bir barajı geçenlere bu hak verilecekse ben bir şey diyemem fakat ben hiçbir sınava girmeden atanmak isteniyor bazı memurlar. Bu hem doğru değil hem de açıkçası haksızlık oluyor. Alanında çok iyi ama sınavdan dolayı öğretmen olarak atanamayan binlerce kişi var ama. Artık sınava girmek yetmiyor mülakat gerekiyor. Bu yüzden memur arkadaşlar bu 3 sınava girip ,hadi derece yapmayı geçtim, belli bir puanı almaları gerekiyor. Aksi halde çok mantıksız bir durum oluşur. Şöyle düşünün 10 yıl önce memur olmuş bir öğretmen bugün hiçbir sınava girmezse alanına ne kadar hakim olduğu nereden, nasıl bilinecek?

06 Kasım 2024 17:50

Aslında benim de içinde bulunduğum grubun korktuğu şey bu alımlar yüzünden öğretmen akımının çok düşük tutulması. Kusura bakmayın ana Twitter saki memuröğretmenler derneği gibi kurumların da söylemleri "öğretmen alımı az olacaksa biz varız" şeklinde. Dolayısıyla insanlar endişe ediyor. Kaç kişi sizin durumunuzda, memur öğretmen alımı olursa atama sayısı ne derece etkilenir atama bekleyen öğretmenler için sorun. Zaten bakan 6 - 8 nin gibi komik bir rakam söylemiş. Nasıl endişelenmeyelim?

Mülakat kaldırıldı. Eğitim bilimleri de kaldırıldı. Alan sınavı olmayan öğretmen branşları da var ve ben de bu gruba dahilim. Öğretmen alımlarının dışında bi kontenjan açılırsa ve biz yerleşir isek size ve sizin gibi düşünenlere ne zararımız var aslında bu zihniyeti merak ediyorum.

06 Kasım 2024 17:56

"Öğretmen alımlarını dışında bir kontenjan açılırsa" kısmını kaçırmışım. Açılabilir ama bu kaç olacak? Dediğim gibi artık pek alım olmayacak gibi. Bu yüzden bu sayı bin bile olsa itiraz gelecek. Fakat meb 30.000'lik alımda size 1.000 kişilik kontenjan ayırırsa itiraz gelmez. Bu da olacak iş değil zaten.

dreamtheatre82
Aday Memur
07 Kasım 2024 09:56

Akademiye girmek için memuriyetten istifa etmek gerekiyor, kurumlar arası geçiş bile olsa önce akademide eğitim alınması gerekiyor.

memuraday-y
Şube Müdürü
15 Kasım 2024 23:27

Var mı hocam bir gelişme?

altıntaşli
Şube Müdürü
16 Kasım 2024 16:07

Akademi açıldı. Bu saatten sonra memurların öğretmen olması zor

egop0
Aday Memur
21 Kasım 2024 20:52

Milli sporcular arasından beden eğitimi öğretmenleri alacaklar, direkt öğretmen olarak başlayacaklar..Memur öğretmenler loading...
altıntaşli, 5 ay önce

Akademi açıldı. Bu saatten sonra memurların öğretmen olması zor

gülmar
Aday Memur
05 Şubat 2025 20:56

Kurumlar arası geçiş yok kadrolu olarak görev yapan sözleşmeli olması için istifa edecek

gülmar
Aday Memur
05 Şubat 2025 20:58

şimdi akademi geldi 14 ay bekle sonunda boşta kalma riski var

Toplam 37 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi