Nu sınavlara girip de belli bir barajı geçenlere bu hak verilecekse ben bir şey diyemem fakat ben hiçbir sınava girmeden atanmak isteniyor bazı memurlar. Bu hem doğru değil hem de açıkçası haksızlık oluyor. Alanında çok iyi ama sınavdan dolayı öğretmen olarak atanamayan binlerce kişi var ama. Artık sınava girmek yetmiyor mülakat gerekiyor. Bu yüzden memur arkadaşlar bu 3 sınava girip ,hadi derece yapmayı geçtim, belli bir puanı almaları gerekiyor. Aksi halde çok mantıksız bir durum oluşur. Şöyle düşünün 10 yıl önce memur olmuş bir öğretmen bugün hiçbir sınava girmezse alanına ne kadar hakim olduğu nereden, nasıl bilinecek?
Nu sınavlara girip de belli bir barajı geçenlere bu hak verilecekse ben bir şey diyemem fakat ben hiçbir sınava girmeden atanmak isteniyor bazı memurlar. Bu hem doğru değil hem de açıkçası haksızlık oluyor. Alanında çok iyi ama sınavdan dolayı öğretmen olarak atanamayan binlerce kişi var ama. Artık sınava girmek yetmiyor mülakat gerekiyor. Bu yüzden memur arkadaşlar bu 3 sınava girip ,hadi derece yapmayı geçtim, belli bir puanı almaları gerekiyor. Aksi halde çok mantıksız bir durum oluşur. Şöyle düşünün 10 yıl önce memur olmuş bir öğretmen bugün hiçbir sınava girmezse alanına ne kadar hakim olduğu nereden, nasıl bilinecek?
birgaripsözleşmeli00 , 6 ay önce
zaten günümüz şartlarında sınava girip yerleşebiliyoruz ve bunun içinde söylediğiniz sınavlara zaten gireceğiz .olurda memura böyle bir hak verilirse ve memur öğretmenler göreve başlarsa neden rahatsız olacağınızı anlamıyorum sadece. söylediğiniz sınavda başarılı olamayanlar iyi öğretmen olamazlar mı ? bana kalırsa atanmasa bile bu eğitimi almış herkes öğretmendir. çok tanıdığım arkadaşlarım var hem kişilik olarak hem de bilgi olarak mükemmeller ama sınavda veya mülakatta bir şekilde olmuyor. tabiki sınava girecek olanların kontenjanından verilmesin ama ayrıca bi sayı belirlenip memur öğretmenlerin geçiş yapması sizleri üzmemeli .. Alan sınavı dediğimiz şey 10 yıldır var öncesinde zaten böyle birşey yoktu yani insanlar kolaya kaçmak için düz memur oldu diye düşünmek dar bir bakış açısı olur