Editörler : "eskiyara"Pangaea
09 Eylül 2024 17:16

Eğitimde Tasarruf Tedbirleri (!)

Eğitimde Tasarruf Tedbirleri öğretmenlerin, öğrencilerin mağdur olmasına neden oluyor. Belki gelecekte yapılacak planlamalara bakılınca uzun vadede israfa da yol açmakta.

Yönetmeliğe aykırı genelge olamaz. Buna rağmen sınıf mevcutları yönetmelikte belirtilen maddelere (maddelerde durumlar açık olarak belirtilirken kapsamı dışına çıkarılarak) aykırı olarak artırılıyor. Bu öğrencilerin sınıf ortamını olumsuz hale getiriyor, aynı zamanda öğrencilerin okula girerken seçimlerinde etkili olan hususları hiçe indiriyor. Öğretmenlerin norm fazlası hale gelmesine sebebiyet veriyor.

Bireysel başvurular da yapılabilir fakat ilk elden sendikalar tez zamanda konu hakkında tedbirler alınması için çalışmalara başlamalı.

freef
Daire Başkanı
09 Eylül 2024 17:52

Yazıyı ciddi bir şekilde okudum, son cümleye kadar bulunmaz harika görüşler olarak kabullendim. Sendikalar... sonrasını okuyamadım bile. Acaba ne anlatılıyor olabilir ki...

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
09 Eylül 2024 20:33

Yürütmenin durdurulması için mahkemeye başvuru yapılabilir.

Her bireyin bu konuda hakkı var. Çocuğunun sınıf mevcudu yönetmeliğe aykırı olarak artan veli, norm fazlası hale gelen öğretmen, yatılı okulu kapatılan belde başkanı, veli... Eğitim dernekleri, bilim dernekleri, çocuk hakları savunucuları ve en başta kurulma amacı (ne kadar bunu unutmuş olsalar da) öğretmenin hakkını korumak olan sendikalar...

Tasarruf Tedbirleri çok yanlış anlaşıldı ve durumdan çok saçma vazifeler çıkarıldı.

Bilim akıl, gayret ve imkanla olur... Çocuklar özel ilgi ile yetişirler...

freef, 4 hafta önce

Yazıyı ciddi bir şekilde okudum, son cümleye kadar bulunmaz harika görüşler olarak kabullendim. Sendikalar... sonrasını okuyamadım bile. Acaba ne anlatılıyor olabilir ki...

Kagiş
Müsteşar
09 Eylül 2024 20:57

Çok klişe bir söz ama "Böyle gelmiş böyle gider!" üzme kendini. Hiçbir şey olmaz!

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
10 Eylül 2024 08:52

Direkt şahsımla alakalı bir durum değil.

Şu an çevremden öğrenci ve velilerden bu tip duyumlar alıyorum.

Gündemdeki ve gündemde olması gereke bir mesele.

Üzülme meselesi millet adına... En azından burada dile getirelim.

Kagiş, 4 hafta önce

Çok klişe bir söz ama "Böyle gelmiş böyle gider!" üzme kendini. Hiçbir şey olmaz!

masummemur
Aday Memur
10 Eylül 2024 09:18

devleti yönetenlerin yaptığı hataları halk çekiyor. yazık bu millete, ama ses çıkarmadığı için de müstahak diyorum !

buraközeleğitim
Müsteşar Yardımcısı
10 Eylül 2024 09:40

Sınıf kapatarak tasarruf etmek ancak bir ortadoğu ülkesinde olur heralde. Sinirden deliriyorum düşününce bile. İnşallah okul müdürlerinin bu işte parmağı yoktur. Çay ocağı mevzusuna dönmesin de

majesteleri7
Daire Başkanı
10 Eylül 2024 09:46

En önce milli eğitim atladı zaten bu tasarrufa.aslı da yok işte bu sene bi yarım yamalak bi şeyler yapılır işte sonra aynı devam hele bi bu seneyi atlatın.sağlıkta bi atlama yok,iç işlerinde,diyanette,dış işlerimde ne biliyim hangi bakanlık olursa olsun hepsi aynen devam.hemen eğitimden öğretmenden öğrenciden başla tasarrufa

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
10 Eylül 2024 09:57

Hocam,

Zaten bir genelge yüzünden yönetmeliğe aykırı uygulamalar yapılıyor. Aynı okul içinde farklı puanla öğrenci alan sınıfların bile ortak derslerde birleştirildiğini duyuyoruz.

MEB konu hakkında ayrı bir genelge hazırlamalı.

majesteleri7'nin dediği gibi MEB hemen atladı. Bunda üst bürokrasinin ciddi baskısı var. Kapanan yurt bile duydum. Az kalan okul müdürlerinden biri ne kadar dirense, durumu anlatmaya çalışsa da (sınıf birleştirmedi ayırdı bu arada) masummemur'un dediği gibi gerekli tepki ve destek olmadığı için bürokrasinin dediği bir bina atıl hale getirilmesi pahasına yapıldığını da duyduk. Öğretmenlerin yapacağı da sınırlı. Sendikalar da maalesef koltuk kapma derdinden bir şey yapmıyor. Samimi bildiklerimizin bile sesi kısılmış halde. Veliler ilgilileri dilekçe yağmuruna tutmalı.

buraközeleğitim, 3 hafta önce

Sınıf kapatarak tasarruf etmek ancak bir ortadoğu ülkesinde olur heralde. Sinirden deliriyorum düşününce bile. İnşallah okul müdürlerinin bu işte parmağı yoktur. Çay ocağı mevzusuna dönmesin de

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
13 Eylül 2024 09:43

Sizdeki uygulamalar nelerdir?

Mevzuata uygun mu?

ahmetbulut47
Genel Müdür
13 Eylül 2024 16:03

TYP nin kaldırılmasıyla birlikte okullarda malesef ciddi temizlik ve hijyen sorunları oluşmaya başladı idareciler velilerden para alamıyor, (yasak)ödenek yok personel yok güvenlik görevlisi yok okul idarecileri çok çaresiz bazı liselerde çocukların sınıflarını temizlediği bilgileri de alıyoruz okullardaki hizmetli, güvenlik ve ödenek sorunları acil ve kalıcı olarak çözülmeli

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
14 Eylül 2024 10:50

Taşıma konusunda da kısıtlama geldiği ve bazı velilerin ufak yaştaki çocukları pansiyonlara göndermediği haberleri var.

Taşıma işi ve pansiyon meselesi küçük çocuklar için çok zor. Velilerde de hele son haberler sonrası güvenlik endişesi anlaşılabilir bir durum.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
17 Eylül 2024 22:22

İlk hafta temizlik hizmetlerinden ciddi tasarruf edildi.

Temizlikten de tasarruf edildiyse bilemiyorum, artık.

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi